reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Opalanie w ciąży

madeleinecurly

Początkująca w BB
Cześć! Dziewczyny zaczął się najlepszy i najpiękniejszy dla mnie okres roku-lato, wakacje. Czy wolno mi leżeć na plaży, oczywiście zakrywajac brzuszek i się opalać? Czy wy tak robiłyście? Nic sie nie stanie?

reklama
Rozwiązanie
Ja słońca nie unikam, ale specjalnie to się nie opalam. Ogólnie nic się nie dzieje. Uwazalabym jednak na twarz. Bo tu niestety nabawilam się piegów i plam różnych.
Ja smaruje się wysokim filtrem jak idę na słońce, 50tką. Czemu miałabyś zakrywać brzuch? Słońce nie przedziera się przez skórę. Ja się obawiam słonecznych oparzeń, przebarwień na które ciężarne są bardziej narażone przez zwiększone wydzielanie melaniny. Pozatym łatwiej o zasłabnięcie. Dla mnie tylko cień. W słońcu zaraz mi słabo. Zaszkodzić nie powinno, ale napewno trzeba bardziej uważać i się nie przegrzać, ani tymbardziej nie dorobić udaru.

Mi koleżanka też poradziła, żeby w ciąży unikać słońca i stosować kremy ochronne 50... bo ona tego nie robiła i ma na twarzy przebarwienia, które nie chcą jej zejść. Osobiście odpuściłabym sobie opalanie, wolę być blada w wakacje, ale później bez niekorzystnych przebarwień :)

Nie polecam opalania. Tak jak koleżanki uważam ze nabawianie sie trwalych plam nie ma sensu. :no: ja siedzialam w cieniu cale lato. Tam tez jest przyjemnie :rofl: i nie masz ani wyrzutow sumienia ani pretensji do siebie. Na opalanie bedzie jeszcze czas.:laugh2:

Ja słońca nie unikam, ale specjalnie to się nie opalam. Ogólnie nic się nie dzieje. Uwazalabym jednak na twarz. Bo tu niestety nabawilam się piegów i plam różnych.

Rozwiązanie
Do góry