reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

Iza, Karcia, moja Mała bardzo łapczywie je i jak jeszcze dobrze nie umiała chwycić cyca, a ja wygięta po cesarce nie mogłam jej dobrze przyłożyć, to mi strasznie poraniła sutki. też używałam nakładek i było troszkę lżej. polecam rewelacyjną maść, która szybko leczyła moje sutki, a przede wszystkim nie trzeba jej zmywać przed karmieniem. nazywa się purelan, ciężko ją dostać w aptekach bo to sprowadzane z Niemiec, dosyć droga, ale mi naprawdę pomogła, teraz już nie mam tego problemu, ale jakbym tej maści nie miała, to bym chyba się poddała i przestała karmić... A poleciła mi ją koleżanka, której też pomogła:)
faktycznie trudno ją dostać w aptece ,kupiłam ją w hurtowni dla dzieci cena około 24zł

Dziwczyny purelan to nic innego jak zwykła lanolina. Znacznie tańsza jest polska;-)
a trzeba zmywać ten nasz polski produkt przed karmieniem??;-)

reklama
dziewczyny, ma może któraś z Was tak że po karmieniu bardzo piersi bolą i to nie brodawki tylko całe:eek::eek: bo ja nie wiem czy to normalne czy coś ze mną jest nie tak:confused2: takie kłucia czuję, najczęściej po karmieniu właśnie

Mnie też często bolą, najczęściej w nocy, kiedy Adaś je w dłuższych odstępach czasowych ale w dzień też.

Dziewczyny mam pytanie jak dużo Wasze Szkraby śpią w dzień?? Adaś w nocy śpi ładnie, ale w dzień nie więcej niż 4, 5 godzin w tym 2 na spacerze, wieczorem przez to marudzi strasznie.. próbuje jakoś to zmienić, ale może ten typ tak ma :-)

Iza, Karcia, moja Mała bardzo łapczywie je i jak jeszcze dobrze nie umiała chwycić cyca, a ja wygięta po cesarce nie mogłam jej dobrze przyłożyć, to mi strasznie poraniła sutki. też używałam nakładek i było troszkę lżej. polecam rewelacyjną maść, która szybko leczyła moje sutki, a przede wszystkim nie trzeba jej zmywać przed karmieniem. nazywa się purelan, ciężko ją dostać w aptekach bo to sprowadzane z Niemiec, dosyć droga, ale mi naprawdę pomogła, teraz już nie mam tego problemu, ale jakbym tej maści nie miała, to bym chyba się poddała i przestała karmić... A poleciła mi ją koleżanka, której też pomogła:)

Purelan - dzięki :-)

Dziewczyny mam pytanie jak dużo Wasze Szkraby śpią w dzień?? Adaś w nocy śpi ładnie, ale w dzień nie więcej niż 4, 5 godzin w tym 2 na spacerze, wieczorem przez to marudzi strasznie.. próbuje jakoś to zmienić, ale może ten typ tak ma :-)

Amelka w dzień przeważnie nie sypia (dzisiaj spała 3h, byłam w szoku), wisi na cycu. Spi na spacerku.

współczuje wam z sutkami wiem ze to cholernie boli dlatego ja nie dalam rady i przestałam karmic cycem
nawet wkładki nic nie dawały :no:

Dziewczyny.. mam problem do rozkminienia...
Mała jest praktycznie na mleku sztucznym, ja z moich cycków wyciągam na jedno karmienie dziennie... Od początku jesteśmy na humanie 1 i nie było żadnych problemów. Pije też herbatkę z rumianku i czasem z kopru włoskiego. Herbatki pje conajmniej 2-3 razy dziennie i potrafi wypić za jednym podejściem 100 ml. Maja robi codziennie jedną kupkę, ale cholera od kilku dni codziennie jest... zielona:/ Od czego to może być???? Do lekarza iść?

Ostatnia edycja:
a trzeba zmywać ten nasz polski produkt przed karmieniem??;-)
Nie, nie trzeba. Stosuje się ją dokładnie tak, jak purelan
Dziewczyny.. mam problem do rozkminienia...
Mała jest praktycznie na mleku sztucznym, ja z moich cycków wyciągam na jedno karmienie dziennie... Od początku jesteśmy na humanie 1 i nie było żadnych problemów. Pije też herbatkę z rumianku i czasem z kopru włoskiego. Herbatki pje conajmniej 2-3 razy dziennie i potrafi wypić za jednym podejściem 100 ml. Maja robi codziennie jedną kupkę, ale cholera od kilku dni codziennie jest... zielona:/ Od czego to może być???? Do lekarza iść?

Nie martw się, to może być kwestia tego, że robi raz dziennie. Im częściej dziecko robi kupkę, tym bardziej jest ona żółta. U Maxia jest czasem tak, że zrobi 2 na dzień i ta druga jest znacznie jaśniejsza niż ta pierwsza, a czasem nie robi 3 dni i to już nie jest kupka, tylko kupsko ciemnozielone. Poza tym to może być też kwestia wody. Najlepiej robić mleko na wodzie źródlanej, która nie zawiera żadnych mikroelementów, bo w mleczku gotowym jest już ich wystarczająco dużo.

cześć dziewczyny:-)
Ja generalnie pisze na forum dla mam z Irlandii, ale widzę ze tu u mam październikowych tez można poczytać o ciekawych sprawach. Mam do was pytanie czy któraś z Was stosowała lub stosuje nadal Debridad - Joasia ma trochę problemy z kupka i słyszałam ze bardzo dobre jest podawanie tego właśnie i siemienia lnianego. Czy wiecie może czy Debridad jest na receptę? Z góry dziękuję za odp.:-D Dodam tylko ze nie karmie piersią

reklama
Amelka, po debridacie może się zmniejszyć ulewanie. U nas jest odrobinę mniejsze. Teraz przebieram Olinka co drugie/trzecie karmienie. Ulewamy nadal koszmarnie, no ale my mamy potwierdziny refluks. Do końca 3 miesiąca ma być ponoć tak. A potem jeśli się nie skończy, to czeka nas chirurg :-(

Gemelo a nie pijecie specjalnego mleka AR? Mój mały też bardzo (podobno - bo ja tego nie widziałam bo to było w szpitalu) ulewał, ale refluksu nie ma..i od poczatku jest na Bebilonie AR (przeciwrefluksowym) i nie ulewa..lub minimalnie..jak sie przeje..
Wam ze stwierdzonym refluksem nie kazali pic specjalnego mleka?

Boozqowa..mądrości ksiązkowe (temat kup przerabiałam w trakcie rotawirusa):
- o bardziej stałej konsystencji, żółtobrązowe, jasnożółte lub brązowozielone - prawidłowe stolce dziecka dziecka karmionego mieszanką
- zielone, ciemnobrązowe lub czarne - od preparatow zawierajacych żelazo
- śluzowate, zielone lub jasnozółte - infekcja wirusowa (przeziębienie lub zaburzenia żołądkowe)
- częste, wodniste bardziej zielonkawe niz zazwyczaj - biegunka

Do góry