reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad bobasem - o kolkach, pieluchach, ubiorach, cycuchach i innych :-)

reklama
wiem dziewczyny ze padlo juz takie pytanie ale msylicie ze body , spioszki z welurku i misiowy kombinezonik + czepeczka w razie czego jest jeszcze kaptur starczy na wyjscie z szpitala?czy za cieplo??bo za chlodno to raczej nie

wiem dziewczyny ze padlo juz takie pytanie ale msylicie ze body , spioszki z welurku i misiowy kombinezonik + czepeczka w razie czego jest jeszcze kaptur starczy na wyjscie z szpitala?czy za cieplo??bo za chlodno to raczej nie

chyba wystarczą... ja mam podobny zestaw, tylko zamiast śpichów mam welurowy pajac.Powinno być ok

Zobaczysz jaka będzie pogoda, pewnie położona też coś podpowie, w razie czego zrezygnujesz z komb., a najwyżej przykryjesz kocykiem

Malami,ja też bym nie czekała do jutra,bo tak jak Dziewczyny piszą,takie maluszki szybko się odwadniają:tak::tak::tak:
Niunia,też mam przyszykowany podobny komplet na wyjście,także myślę,że będzie o.k,a co do ubierania,to u nas w szpitalach ubierają położne,ale co szpital,to obyczaj pewnie:tak::tak::tak::tak:

Dzięki dziewczyny. tylko dziś do wzdętego brzuszka doszła biegunka. Odstawiłam wczoraj koperek, zaczęłam podawać probiotyki, okładałam brzuszek ciepłymi pieluszkami no i się zaczęło :-:)-(
Ale chociaż wreszcie dziecko przesypia okres między karmieniami. Może tak się jelita po wzdęciach oczyszczają....
Mała dostaje jeszcze kropelki Hemofer i jak wyczytałam z ulotki, mogą drażnić niedojrzały układ pokarmowy, więc raczej je odstawimy ( dostaje je z powodu wcześniactwa) i jak do jutra nie przejdzie to ruszamy na oddział niemowlęcy.

Po Hemoferze są akcje z brzuszkami. ZAWSZE. Poza tym, to nie jest warunek, żeby dostawać żelazo z powodu wcześniactwa. Jeśli ma kiepskie wyniki morfologii, to wtedy trzeba dawać. A tak to tylko można zaszkodzić. Chyba, że rzeczywiście hemoglobina jest w dole, to zapytaj wtedy lekarza czy nie może Ci przepisać innego żelaza dla Małej. Hemofer, to najgorsze ***** jakie może być i zawsze, ale to zawsze wywołuje kolki u maluchów. Nie spotkałam się jeszcze z przypadkiem, kiedy by nie wywoływał. Wiem, że jeszcze przepisują Ferrosanol i Ferrum Lek ale ten drugi dopiero od 6 tygodnia życia.

Witam. po konsultacji z naszą panią doktor odstawiłyśmy Hemofer i brzuszkowe sensacje pomału odchodzą w niepamięć :-):-):-):-) A we wtorek mała dostanie inny preparat z żelazem i już będzie dobrze. Wreszcie przestałyśmy płakać i cieszymy się sobą. Dziękuję za rady. Na szczęście chodziło tylko o te piepszone kropelki. Miłego dnia życzę i znikam do córeczki:-):-):-):-)

reklama
Cześć dziewczyny. Niestety nie mam tyle czasu by pisać z Wami regularnie, ale jak trwoga... Od dwóch dni mamy problem z gazami. Mała jedną noc była na mleku modyfikowanym, bo ja miałam zastój i dostałam 40 stopni gorączki, i od tego się zaczął problem z brzuszkiem. jest jak napompowany balonik, mała ciągle płacze, prawie nie je i nie śpi, a mi serce się kraje jak widzę jak ona się męczy. Masujemy brzuszek rozgrzaną w dłoniach oliwką, nosimy, przytulamy, często zmieniamy pozycję ciała, dajemy herbatkę koperkową i espumisan dla dzieci, ale bez większego rezultatu. nie mam pojęcia co robić. Bardzo proszę o radę, bo sił i pomysłów pomału brakuje:-:)-:)-(
pewnie już sobie coś nieco poradziłaś,ale ja mogę ci doradzić pewne krople niestety nie dostępne na polskim rynku, ja je zawsze kupowałam na e-bay niemieckim podobne do espumisanu lub esputikonu tylko mocniejsze, ale jak nic nie pomaga to ja je polecam. Tylko one się sprawdziły u siostrzenicy i synka sąsiadki, a miał potworne kolki. Nazywa się sab simplex
tutaj znalazłam jakiś link jak wygląda.
Pfizer Krople Sab Simplex - informacje i opinie użytkowników - bangla.pl
Wpiszcie sobie w wyszukiwarkę to znajdziecie dużo opini na ten temat

Do góry