reklama

Opieka nad maluszkami

dziewczyny a po co dajecie herbatkę?

smoczki nuka sa dobre

jak czytam wasze posty, to dziękuję Bpgu z mojego Bartusia. je zazwyczaj co 3 godziny, bardzo rzadko częściej, martwię się tylko że je krótko 7-15 minut, ale kupki robi niezłe więc chyba ma co trawić.
ale to moze też kwestia tego, że nie daję mu cyca na każdy płacz, czasami wolę go uspokoić smoczkiem - jeżeli się da - to znaczy że to była tylko potrzeba ssania a nie głód.

do cery wrażliwej jest świetne, ale drogie mydełko - oilatum - połozna mi poleciła - świetnie natłuszcza (nie używam oliwki - wycofana na razie bo to ona może uczulać), i leczy.

reklama
herbatke daje plantexz zalecenias pani doktor bo Emilka miała jak to doktorka nazywala bolące gazy
nie miala wprawdzie kolki ale brdzo sie prezyla stekala nie robila kupki i nie spala prawioe po pol nocy albo i dluzej bo ja gniotło

co do pieluszek to mam happy new born ale one sa na tyle duze ze jeszcze zakrywaja nasz pępuszek :)

dzis moje słonko bylo super grzeczne w nocy baraszkowała od 20-22 potem nakarmiona usnela i obudzila sie dopiero o 4 nakarmiona usnela obudzila sie o 6,30 akurat tatusia budząc do pracy ;D
ale był szczesliwy ze sie wyspał ;)

dziewczyny a od kiedy dziecko może mieć kolke
PYTIA czy ty pisałaś że Jasiu miał??? Jakoś regularnie czy tylko raz pisałaś o jakiś masarzu brzusia jak dobrze pamietam

jak karmiecie piersią to zdarza wam sie ze maluszek jakby konczy juz jest za chwile jeszcze na wszych rekach szuka cyca po czym łapie go i ponownie wypluwa
moja niunia robi tak czesto i mam wrazenie ze juz nie chce jesc bo polozona do lozeczka usypia ale niepokoi mnie ten odruch szukania piersi bo wydaje mi sie wtedy ze jeszcze chce jesc ale nie ssie mimo ze mleko leci
nie rozumiem tego wcale czy wam sie zdarzylo cos takiego???

kasiula, być może twoja malutka chce sobie tylko possać cyca - to normalne u maluszków, że orócz głodu i ssania z tego powodu szukają cyca by po prostu possać (dlatego wymyślono smoczki uspakajacze) - i tu już wybór mamy czy woli dawać cyca co chwilę czy uspokoić smokiem.

kolki podobno pojawiają sie dopiero w drugim miesiącu - ale z Piotrkiem ich nie miałam - więc nie wiem.

co do kolek - to dziewczyny z dziećmi doradzalropelki dla noworodków espomisan czy espotikon - coś w tym stylu.

przy Piotrku to ja piłam herbatki(plantex, lub taniej rumianek i koperek) - małemu nie dawałam.

reklama
ja nie mam wózka wiec jeszcze nie byłyśmy
ale w sobote byliśmy u teściow wiec mala podrów w nosidełku Emilka miala

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry