reklama

Opieka nad maluszkami

Na części zdjęć widzę, że Wasze dzieciaczki są na poduszkach.. Czy śpią na poduszkach??? gdzieś się nasłuchałam i pewnie naczytałam że dzieciaczki tylko na płasko..no i do tej pory o poduszcze nie myślałam. a jeśli się przydaje to chętnie kupię.

reklama
kasianka pisze:
Na części zdjęć widzę, że Wasze dzieciaczki są na poduszkach.. Czy śpią na poduszkach??? gdzieś się nasłuchałam i pewnie naczytałam że dzieciaczki tylko na płasko..no i do tej pory o poduszcze nie myślałam. a jeśli się przydaje to chętnie kupię.

Moj synek sypia na plasko zawiniey w kocyk. Ukladam go w takich specjalnych "dybkach" zeby sie nie przekrecil na boczki.

Emilka tez spi na plasko
a lepiej zeby maluszek spal na twardym materacyku czy mozna podlozyc cos miekkiego

Kasiula, ja czytałam i mówiła mi zaprzyjaźniona położna, że lepiej by maluch spał na płaskim tzn. bez poduszki, lepiej podłożyć coś pod materacyk albo pod nóżki łóżeczka by powstał skos, będę się stosować do tych porad
zresztą poczytaj w internecie opinie innych mam, robią identycznie

No własnie my mamy w łóżeczku taki becik na ktorym kladziemy mała i zasatanawiam sie czy nie powinna spac na twardym bo ten becik jest mięciutki

mój śpi na pesudo poduszce - tzn tylko wygląda jak podusia, ale jest to mały kawałek materiału - poduszkę dopiero się wprowadza jak dziecko próbuje usiąść.

dzisiaj w nocy wzywałąm do Bartka pogotowie - nakarmiłąm go o drugiej, położyłam koło siebie wysoko by poczekać czy się uleje czy nie, a on zachłystnął sie - musiałam trzymać go w pionie - bo cały czas się dusił - jak lekarz przyjechał to już było OK.
myślałąm że osiwieję - ale podjęłąm decyzję o kupieniu czujnika oddechu, mały po porodzie był pod namiotem, i teraz mam schizy.

paskudna noc za mną - ale teraz już jest OK.

jeju to straszne doświadczenie
Emilka tez czasem sie zachłyśnie ale przeginam ja na boczek (o ile juz tak nie leży) i szybko jest ok
nie wiem co bym zrobiła jakby sie tak stało panika ogólna

u mnie na razie polany był tylko rożek. ;D
taki to już urok facetów. ;)

Azik: ja też chcę kupić monitor oddechu.dyskutujemy teraz o tym, bo mój ślubny uważa, że będzie wszystko ok, a ja wolę dmuchać na zimne.

Czym sie rozni monotor oddechu od zwyklego monitora ( ja dostalam taki dzieki ktoremu moge sluchac co dzidzia robi gdy jestem w drugim pokoju)??
Mam juz patetnt na lanie po plecach. Trzeba pieluche na naciagnac jak najwyzej sie da z przodu  prawie po pachy  ::)

Azik musialas przezyc koszmar. Bylismy dzis na pierwszym spacerku bo u nas sliczna pogoda.

reklama
monitor oddechu to taka mata, która się wkłąda pod materacyk, wykrywa bezdech dłuższy niż 20 sekund, lub liczbe oddechów mniejsza niż 8 na minutę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry