reklama

Opieka nad maluszkami

ja dzisja kupiłam i podałam espumisan w kropelkach na razie spi ale przed kąpila juz ja bolal
bidusia moja maleńka

musze zapytac o ta rureczke w aptece a jak to jet z nia dokladnie na czym polega jej uzywanie mozesz opisac prosze

reklama
Co do rurek, nie wiem jak Pytia , ale ja kupilam ja w Czechach bo u nas nie moglam dostac, a uyzwanie polega na wlozeniu kawalka rurki do pupki, to uwalnia dziecko od gazow. Ja odpukac nie mam zadnych problemow , maly mial tylko raz bole brzuszka i to zaraz po przyjsciu ze szpitala- mysle ze spowodowane bylo to zmiana wody i otoczenia i mojego typu odzywania. Ale tez na wszelki wypadek mam w lodowce viburcol.

co do monitora oddechu- napedzil mi niezlego stracha bo zaczal sygnalizowac ze dziecko nie oddycha, pomimo tego ze maly normalnie oddychal- nie wiem jaka byla tego przyczyna, moze mam za gruby materacyk i to powoduje blad w odczycie ruchow.

jaki masz monoitor?

co do pepucha - pępek moze się "wklęsnąć" lub moze pozostać trochę wypukły - to zalezy od urody dzidzia.
na pewno choć trochę sie wchłonie, ponieważ do tej pory przeszkadzał mu ten fioletowy kikucik, ale na ile i czy zupełnie to już kwestia bardzo oindywidualna.

jezeli nie ma już nic fioletowego żadnych elementów martwych przy pępuniu to już nic nie odpadnie.

a my się jutro zaczynamy werandować. tak sobie liczę, że Piotrek przekroczył już 3kg i mogę go przygotować na spacerki. chociaz przedwczoraj był b.długo na dworze, bo byliśy w szpitalu na kontroli wagi, a potem u pediatry po biodacynę na oczko.

czy te czopki diostane bez recepty czy przed zastosowaniem konieczne jest skontaktrowanie sie z lekarzem czy moge podac jesli mala sie preży???

reklama
aha, uważajcie na ruski czopki i nne sztuczne wywoływania gazów i kupek.
od tehgo może sie dzieck ouzaleznić - stosujcie je w ostateczności, kiegy gimnatyka nóżek masaż brzusia i herbatki nie pomagają.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry