reklama

Opieka nad maluszkami

Ja tez uzywam tylko chusteczek, a pozniej osuszam pieluszka tetrowa, bo niektore chusteczki sa bardzo wilgotne i zostawiaja mokra pupke i trudno sie rozsmarowuje masc przeciw oparzeniom.

reklama
ja do smarowania używam alantanu lub linomagu, a sudocrem tylko na wysypkę lub zaczerwienienia.

nie polecam chusteczek z biedronki - słabo nawilżone i słabo ścierają, a do tego Piotrek chyba dostał od nich na pupie uczulenia.
myślałąm, że chusteczki z pampersa bedą ciut mocniej nawilżane. ale są ok. najbardziej jednak odpowiadają mi te z bambino.

ja słyszałam bardzo dobre zdania na temat pampers sensitive, że są właśnie dobrze nawilżone i je zakupiłam.

moja niunia kupek nie chce robić wiec chusteczki rzadko uzywam
do przemywania pipci uzywam rumianku na waciku i smaruje sudocremem bo ma chrosteczki

azik - co chwilę masujemy brzuszek, zginamy i prostujemy nóżki, kładę też Jasia na brzusiu, rozgrzewamy mu brzuszek maścią albo suszarką, itp. Czasem na chwilkę mu ulży, ale jak juz sie porządnie rozkrzyczy to pomaga tylko rurka i czopek. Dziś zaczniemy mu podawać wodę koprową, zobaczymy, czy coś to da.

Ja też używam tylko chusteczek. Kupuję na razie z różnych firm i wypróbowuję. Zauważyłam, że z Dzidziusia są takie półsuche, że nie zostawiają mokrej pupki, ale z drugiej strony dużo się ich zużywa, bo czasem za jednym razem dwóch albo i trzech, jak kupka obfita.

ja dzisiaj kupilam dzidziusia 2op+1op gratis za 11zl-czyli warto bylo
bede rowniez wyprobowywac roznych firm bo czytalam po forach i opinie rozne-co mama to opinia-jedne chwala dzidziusia inne mowia ze okropne,znowu inne ze pampers ok a inne ze nie
najlepiej jak kazda dopasuje do swoich potrzeb

ja ostatnio kupiłam czteropak pampersa za 23zł. a bambino kupuje w dwupakach po 11zł.
u mnie jak jest sporo w pieluszce to z bambino starcza jedna chusteczka, a z pampersa raczej dwie.

reklama
Ja w chustecek uzywam tylko w nocy. W dzien myje dupcie wacikami i ciepla woda z kranu albo dodaje do wody kilka kropel oliwki -to fajnie zmywa bo jest poslizg :) Kazdy wacik tylko raz mocze w miseczce z woda. Patryk mial przez kilka dni zaczeriwniona pupcie i wlasnie ta woda z oliwka mu pomogla. Osuszam pupcie husteczka higieniczna (taka wyciagana z pudeleczka -bo te sa cieniutkie i bo super wchlaniaja wode.W szpitalu radzili zeby na poczatku nie uzywac zadnych chusteczek tylko myc sama woda ale w nocy ciezko mi latac po ciepla wode ::) Moj maluch robio takie kupki ze zwykle 3-4 chusteczki pampersa ida na jedno przewijanie ::)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry