reklama

Opieka nad maluszkami

Aniam pisze:
Ola od poczatku w wozku na spacerze tylko spi. Jak nie spi to nie chce w nim lezec. Wiec spacer traktujemy jako okazje do drzemki i wychodzimy tylko wtedy kiedy jest zmeczona :) Dopoki nie skonczy minimum 5 miesiecy do spacerowki jej nie przeniose :)

aniu - ale można trzymać 3 miesieczne dziecko na wpółleżąco - to jest dozwolone - nie powinno tylko siedzieć...

reklama
a ja dizś wymięłam na przedpołudniowym spoacerze z Piotrkiem. są u mnie na osiedlu trzy panny (jakieś18-20lat) co mają dzieci ze stycznia i lutego tego roku. dwie z nich dzi widziałam jak wiozły dzieci w parasolkach wymiękłam - przecież poarasolka nie ma usztywnionych plecków???????????????

kaśka76 pisze:
a ja dizś wymięłam na przedpołudniowym spoacerze z Piotrkiem. są u mnie na osiedlu trzy panny (jakieś18-20lat) co mają dzieci ze stycznia i lutego tego roku. dwie z nich dzi widziałam jak wiozły dzieci w parasolkach wymiękłam - przecież poarasolka nie ma usztywnionych plecków???????????????

pannom gratulujemy rozumu ::)

no i bądź tu człowieku mądry ::) ostatnio pytałam mam chłopców jak pielęgnujecie siusiaczki i większość z Was pisała, że nie odciąga napletka (zresztą ja też tego nie robie), a przed chwilą na tvn style oglądałam "mamo już jestem" i tam pediatra powiedziała ,że należy raz na dwa, trzy tygodnie podczas kąpieli dlikatnie osunąć napletek i oczyścić i jeszcze mówiła, że jak się tego nie robi, to można doprowadzić do stulejki, potrzebny wtedy jest bolesny dla dziecka zabieg.......czy lekarze nie mogą ustalić jednej wersji i nie mącić w głowach ::)

właśnie mężowi wyłuszczyłam cały problem z pielęgnacją chłopców - a on mi na to, ż często w kąpieli lekko odchyla, bo Maksowi się tam brud zbiera!!! :o
... mąż zadziałał instynktownie ;D

wszystkim mamom, które maja problem z kupką swoich pociech polecam herbatkę hipa ułatwiającą trawienie..przed herbatką kupi raz na dwa , trzy dni, wymęczone, wystękane a teraz jedna, dwie dziennie :D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry