reklama

Opieka nad maluszkami

wiecie co? jak tylko piszecie o jakiś objawach, zaczynam pod tym kątem obserwować Karolę i dostaję dreszczy... chyba muszę nabrać dystansu

reklama
benita, ja też tak robię ;) pod plecki w foteliku umieszczam cienki ręcznik bawełniany albo pieluszkę, a przed wyjście na dwór albo zawijam do ochłonięcia, osstygnięcia w cienki kocyk albo po prostu przebieram - w taką duchotę przebieram i staram się teraz nigdzie nie jeździć autem - Krzysiek robi zakupy ;)

Pytia my walczyliśmy z przepukliną tyle że pępkową od 4 tyg życia Maciusia i będąc z małym w poniedziałek u pediatry na kontroli dowiedziałam się , że przepuklina wreszcie się wchłonęła ;D, trochę to trwało ale już jest ok także nie martw się u Was też będzie dobrze ;D, a może pani doktor się pomyliła ;)

u nas z poceniem sie tez masakra :(
jak maly polezy chwile w wozku lub nawet jest na raczkach to cala glowka i plecki mokre :(
nabawil sie przez to potowek na pleckach, a to miejsce takie ze trudno je wyleczyc, bo niestety wiekszosc czasu maluszek na pleckach lezy...

u Piotrusia tez miałam podejrzenie pachwinowej - byłam przerażona - ale wszystko się wchłoneło, albo po prostu nie rozinęło do końca.

jak na razie mam spokój.

azik, fionka - dzięki, pocieszyłyście mnie. Też mam nadzieję, że to albo pomyłka, albo sie wchłonie. I staram się o tym nie myśleć za dużo ;)
sylwia - no właśnie nie wiadomo, od czego. Podobno niektórym niemowlętą po prostu się tak dzieje.

A moje dziecię od 3 dni nie trwai swojego wózka na spacerkach.... :( Jeżeli nie uśnie to większość spacerku mam włączony "alarm"... i to ewidentnie z powodu pozycji, bo gdy tylko ją wziąść na ręce to uśmiech na buzi...Czyżby koniec wózka głębokiego? :(

anian: calkiem mozliwe ;) moze pati znudzilo juz lezenie bez ruchu i ogladanie tylko nieba, dzrew i latarni... ona pewnie chce ogladac wystawy sklepowe, auta, inne dzieci... moze taka ciekawska pannica sie z niej robi ;)

my bartka to za boga nie mozemy juz na plasko w wozku wozic, zawsze jak nie spi to oparcie jest troche do gory uniesione- na pol lezaco

reklama
hmm, Catherinka- przeciez w cebionmulti juz jest wit. D3, to po co podwojnie dawac ??? Mi w szpitalu szef neonatologow polecil dawac 5 kropelek cebionmulti do konca pierwszego roku zycia, o dodatkowej wit. D3 nic nie wspominal i tego sie trzymam. a jesli zapomni mi sie czasem podac to nie robie tragedii bo przeciez mala i tak ode mnie bedzie wyciagac co jej potrzebne. No i rozwija sie prawidlowo.

Ola od poczatku w wozku na spacerze tylko spi. Jak nie spi to nie chce w nim lezec. Wiec spacer traktujemy jako okazje do drzemki i wychodzimy tylko wtedy kiedy jest zmeczona :) Dopoki nie skonczy minimum 5 miesiecy do spacerowki jej nie przeniose :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry