reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Opieka nad maluszkami

ja karmiłam tak jak ty - tzn. najpierw z jednej piersi, przerwa ok.2-3 godz. i potem z drugiej - tak mi na samym początku poradziła babeczka z poradni laktacyjnej - z dwóch piersi podczas jednego karmienia zdarzyło mi się karmić może 2 razy

reklama
ja też karmię z jednej piersi, przerwa ok2 godzin i z drugiej, zdarzyło mi się z dwu naraz ale sporadycznie, kiedy Maciulek był mocno głodny

Ja kiedyś zawsze z dwóch cyców naraz, ale ostatnio Filip je tak jak piszecie, jeden cyc, 1-2-3 przerwy i drugi cyc, tylko czasem z dwóch cyców (przeważnie przed snem i nad ranem). Się pozmieniało :)

a ja doszłąm już do jakiegoś logicznego schematu...

no i w końcu - bo za tydzień do pracy

ok 5,30-6 - dwa cycusie
ok 9 - 150 bebiko 2
ok 11 - jabłuszko lub jakieś inne owocoewe szaleństwo
ok 13.00 - dwa cycusie (to bedzie musiało być zastąpione butlą - nie wiem czy uda sie moim czy mieszanką)
ok 15 - zupka czyli szalenstwa mięsno warzywne
ok 18 - dwa cycusie
ok 20 - 210 bebiko 2

no i pobudka (jedna !!) w nocy 24-2 na cycusia lub dwa

nie wiem jak można być głodnym po wypicu tylu mleczka na noc - nasz sąsiad śpi po takiej dawce do 8 rano bez przerwy...
ale może i mi się uda jakoś wyrzucić to nocne karmienie - w końcu Bartek to już duży facecik

Asiu, Tracy Hogg twierdzi, że można nauczyc malucha przesypiać całą noc. (ona opisuje to mniej więcej tak: koło 20 jedzenie i około 23 dopajanie do pełna :) ) W chwili gdy w nocy maluch obudzi się nalezy dać mu smoka po to, by go uspikoić. Podobno kilka nocy i maluch przesypia całe.

Ja jeszcze nie wypracowałam schematu postępowania w sytuacji pracowej. Ide na żywioł! :)

reklama
no to ja wolę dać cyca niż dopajać w nocy :) - mniej roboty :)

Piotrek naucyz sie pryeszpia nocki sam ok 5 miesica - w sumie to nocne karmienie mi nie przeszkadza - chcę porazdzić sobie z usypianiem w dzień

u Piotrka w tej chwili to treż koszmar - wróciły jego dawne nawyki.
ale mam nadzieję ze jak pójdzie do przedszkola ( już w piątek) to za przykładem innych dzieci przypomni sobie co to znaczy położyć sie samemu do łóżka i zasnąć. mam nadzieję...

Do góry