reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Opieka nad maluszkami

Ja w nocy karmię zawsze z dwóch cycusiów, a jak uda się nocka z jednym karmieniem to już obowiązkowo, a jak są dwa karmienia - to wydaje mi się, że drugiego do końca nie dojada :)
w dzień - przez to że poszłam do pracy i Maks pije moje mleko z butli , wyregulowały mu się stałe godziny jedzenia a niania bardzo ich pilnuje - pije po 120 ml na raz czyli 2 cycusie
po powrocie z pracy wypija 2 x po 1 cycusiu

Kinga - to tak ja ja poszłam i jakoś spontanicznie samo się dopasowało

dziewczyny - a kiedy chcecie uczyć dzieci przesypiać całą noc ??
bo mi się wydaję, że dla Maksa to za wcześnie - może jak skończy 6 mies.,? Maks jest drobny - waży dopiero 6400 i wyadaje mi się, że wnocy po 6 godz. robi sie naprawdę głodny dlatego narazie nie chcę ograniczać mu nocnego jedzenia bo boję się, że będzie za moło przybierał no i będzie głodny ::)

reklama
bartek -moj- :D nie przesypia nocy bez karmienia :( i narazie sie nie zapowiada na poprawe bo te cholerne zeby ida :mad: jak do tej pory byla pobudka o 3-4 na karmionko i nastepne dopiero rano tak teraz wstaje 5 razy!!! ale nie za kazdym razem karmie, najpierw herbata- zasypia, potem mleko- zasypia, potem do rana sie kreci i co chwile wstaje zobaczyc co sie dzieje :-[

kinga: z tym smokiem dla zmylenia u nas nie przejdzie ;) bartus doskonale wie ze nic nie leci i nie da sie oszukac (wole stsowac oszukiwanie herbatka poki co)

podobno do roczku 1,5 najpozniej te nocne wstawanie sie unormuje i maluchy zaczna przesypiac cala noc (azik ty cos o tym wiesz no nie?? ;) )

benita_29 pisze:
magdalenaB pisze:
podobno do roczku 1,5 najpozniej te nocne wstawanie sie unormuje i maluchy zaczna przesypiac cala noc (azik ty cos o tym wiesz no nie?? ;) )
O Boze,to jeszcze co najmniej z pol  roku bede spala snem przerwanym?????????????? O Boze,o Boze,o Boze!!!!!!!!!!!

mój 8 miesieczny sasiad śpi od 5 miesiąca od 20 do 8....
nie bedzie tak źle

moja Ola juz w czwartym miesiącu przesypiała noce, tzn. budziła się koło 5 na jedzenie i dosypiała jeszcze do 7, 8
teraz od dawna juz śpi od 20 do 8 rano tylko spanie w dzień już zbojkotowała ::)

Maksiu przesypia tak mniej więcej od 21 do 4, 5 kiedy to budzi sie na jedzenie i też później dosypia do 7

Emi nie ma reguły dzis spala od 21,30 do 8rano bylam w szoku az pytalam mezxa czymo ze sie obudzila nad ranem a ja nie slycszalam a wczoraj i przed wczoraj obudzila sie o 4 i o 7 :p

ja o tym przesypianiu w nocy to mysle tak: dziecko nie je juz w nocy. bo bartus tez przesypia noc :D z przerwami na jedzenie ale nawet oczu nie otwiera tylko wszystko na "spiocha" :p
wiec przespana noc to dla mnie ta ktora nie wymaga wstawania na karmienie i do tego chyba jeszcze daleko ... :(

My mieliśmy cały tydzień praktycznie marudny, chyba z powodu ząbków - bo było ślintanie, szorowanie wszystkim po dziąsełkach i niespokojne noce. Od wczoraj wrócił dobry humor, ale ząbków ciągle nie widać ::)

U nas jest teraz bardzo różnie z przesypianiem nocy. Kubul przesypiał już całe, nie budził sie na karmienie do ok. 7 rano, nawet w te okropne upały nie chciało mu sie w nocy pić, a ostatnio zaczyna się znowu budzic w nocy, wczoraj np. o 5 nad ranem, przedwczoraj ok. 3, a myslałam, że będzie już tak pieknie...

reklama
magdalenaB pisze:
wiec przespana noc to dla mnie ta ktora nie wymaga wstawania na karmienie i do tego chyba jeszcze daleko ... :(

To tak jak dla mnie :)

Pytałam w Poradni Laktacyjnej czy mozna w nocy ograniczyc karmienie (zgodnie z tym co pisze Tracy)
i usłyszałm, ze karmienie na żądanie jest niezalezne o pory, w nocy też obowiązuje.
Z drugiej strony to mleczko w nocy jest bardziej tłuste, więc jednak warto. :)

Do góry