reklama

Opieka nad maluszkami

iwosz pisze:
my używamy pampersów a od kilku dni też happy (dostaliśmy trochę w spadku od znajomych) - jedne i drugie są w porządku;
Mały ma krwiaka na główce - strasznie się tym martwię, bo w szpitalu powiedzieli, że się sam wchłonie a wczoraj położna, że takie krwiaki się ściąga - bądź tu mądry...Zaleciła wcześniejszą wizytę u pediatry i ten ma się wypowiedzieć... Hmm - wiecie może coś na temat krwiaków?
Iwosz ,moja majka tez ma krwiaczki-cale dwa na glowce.lekarka wczoraj mi powiedziala ze owszem ciagna sie,ale jak sie wchlona to w stu procent i pozniej nic nie widac.A poza tym sa bezpieczne,a to chyba najwazniejsze.A po wloskami i tak nie bedzie widac,wiec spoko.

reklama
benita_29 pisze:
kaśka76 pisze:
dziś spróbujemy biedronkowych pieluch na chudy tyłek Piotrka. do tej pory były huggiesy, ale to drogo bardzo wychodzi. używaliśmy też happy, ale muszą poczekać aż tyłek Piotrka trochę przytyje. ;D
Kaska , z biedronki pieluszki DADA sa super.ja od poczatku je uzywam.Huggies mialam tylko jedna paczke i szczerze nie widze roznicy oprocz w cenie.
A ile Piotrus juz przetyl?Pytam,bo wiem ze tez sie urodzil chudziutki,tak samo jak moja Majka i jestem ciekawa jak Wam idzie.Majka wczoraj byla u lekarza no i waga pokazala 3550.a sie urodzila 2940.  ;D

MOj synek urodzil sie 2800, we wtorek wazyl 3200. Urosl 1cm i mierzy 49cm.

Dzięki Benita! Pytałam dziś znajomej pediatry, której ufam, jak to jest z tymi krwiakami i uspokoiła mnie, że zostawia się do wchłonięcia. Ma jeszcze dopytać neurologów, ale kazała mi się uspokoić. Przyznam się szczerze, że nie przypuszczałam, że będę się aż tak przejmować... Hmmm - chyba zwalę winę na hormony ;)

kurde muszę zmobilizować Piotrka, bo chyba on najsłabiej przybiera. urodził się 3kg, do domu wyszliśmy z wagą 2750g, a wczoraj ważył 3220g. muszę mu przemówić do rozsądku.

a kupujecie szczepionki na receptę?

w ko.ńcu od pobniedziałku moje słonko zrobilo samo dzis rani kupke
ale sie ciesze
wiec wniosek z tego taki ze nie bede sie juz martwila tylko cierpliwie czekala
widocznie potrzebuje wiecej czasu niz inne niemowlaczki
;D

Dziewczyny,jakie smoczki dajecie Waszym skarbom,bo moj skarbik do tej pory tylko wybrzydza,juz dwa kupilam ( NUK_a i CANPOL_a) ale Majka nie toleruje ani jednego,ani drugiego,a przeciez juz mam troche dosc tego ciaglego zasypiania przy cycu.

reklama
Benitka! To chyba lepiej, że Majka nie chce smoczka. A może spróbuj po prostu ją odkładać do łóżeczka, jak uznasz, że już jest najedzona...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry