reklama

Opieka nad maluszkami

Mam pytanie totalnie nie zwiazane z opieka nad maluszkami , ale nie chcialam zakladac kolejnego nowego watku- ile powinno trwac krwawienie poporodowe, bo moje trwa juz ponad 2 tygodnie i wcale sie nie zanosi na koniec!

reklama
felqua - to jest bardzo indywidualne, ja urodzilam 3 tygodnie temu i nadal lekko krwawie, co prawda teraz to juz bardziej wyglada na plamienia i nie sa zabarwione na czerwono a raczej bledna, choc czasem sie nasilaja, szczegolnie jak pocwicze. Poki nie krwawisz bardzo intensywnie i nie jest to intensywnie zabarwione krwia, to nie powinnas sie martwic, ale jak jestes niespokojna to zadzwon do swojego lekarza on Cie uspokoi:)

U mnie krwienie po prodzie bylo raczej skape, zazwyczaj podczas miesiaczek bylo wieksze. Teraz prawie nic juz nie leci, chyba ze wiecej pochodze. To chyba sprawa b indywidualna bo moj kolezanka mila cale 6 tyg dosc obfite krwawienia.

dziś wieczorkiem przeżyliśmy horror. Piotrek spał i nagle zaczął się prężyc w łóżeczku. nie wiem czy to był bezdech i chciał złapac oddech i w tym momencie się zakrztusił. czy bylo to zakrztuszenie i nie mógł złapać oddechu. postanowione zostało, że w poniedziałek robimy przelew za monitror oddechu. nie ma żartów. to się moze pojawiźć w każdej chwili.

benita_29 pisze:
Ta szczepionka co sie robi w drugim miesiacu to chyba 3 w 1-blonnica,tężec i krztusiec,no chyba ze czegos nie zrozumialam.A te 5 w 1 to dalej.

już ta pierwsza szcepionka może być skojarzona, tylko nie jest tańsza bo nie zawiera chyba teraz polio, już nie pamiętam
szczepionka w 6 tyg kosztował mnie ok 80zł
w 12 i 24 ok 120 zł
szczepionka na pół roku jest już refundowana (chyba ta - położna mi coś wspominałą) a na pewno jedna z obowiazkowych do 16 miesiąca.

felqua pisze:
Mam pytanie totalnie nie zwiazane z opieka nad maluszkami , ale nie chcialam zakladac kolejnego nowego watku- ile powinno trwac krwawienie poporodowe, bo moje trwa juz ponad 2 tygodnie i wcale sie nie zanosi na koniec!
Felqia , jak bylam na zdjecie szwow,to tez sie pytalam poloznej,bo ja ze swojej strony mialam od samego poczatku raczej skape krwienie.Polozna powiedziala ze polog trwa 6 tygodni i przez ten czas macica ma prawo krwawic,wiecej czy mniej,moze krwawic mocniej,czasami na pare dni nawet przestawac,a potem ponownie wracac.Mi pare dni temu ponownie zaczelo bardzo mocno krwawic,tak ze w ciagu 15 minut zmienilam az 3 podpaski,a potem mi sie zaczelo w glowie krecic i RR poszlo w dol.Teraz juz jest o.k.Poza tym czytalam ze po dwoch tygodniach krwawienie nie musi byc bardzo obfite,a krew taka jasna.NIe wiem jak u Ciebie.

Dzieki dziewczyny bo zapomnialam sie dopytac o to swojej poloznej. A mam jeszcze pytanie o werandowanie i spacerki- jak dlugo trzeba dzidzia werandowac tzn. ile dni przed zabraniem go na spacer i od kiedy mozna zabierac dzieciatko na spacer bo moja rodzina caly czas mi powtarza ze dopiero jak maly skonczy miesiac, a mi sie wydaje ze mozna dzidzie wziac na spacer o wiele wczesniej!

felqua - jasne ze mozna wczesniej, nam poozna powiedziala ze po 2 tygodniach mozemy wyjsc na krotki spacrek, wiec zaczelismy od pieciominutowek, a pozniej ze musielismy jechac do lekarza w tygodniu az 2 razy to juz werandowanie mamy za soba:) teraz to juz tylko byle pogoda byla i spacerki nawet wskazane:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry