reklama

Opieka nad maluszkami

reklama
azik pisze:
ivka - moze się przyzwyczaić do ułatwień - co też stanowi problem

Zgadzam się z Azik.
Raz na jakiś czas można pomóc, ale nie za często.
Fachowa literatura podaje, że dzieci na piersi mogą robić jedną kupkę w tygodniu
(jak i 10-12 dziennie)

po wizycie u lekarza...malutka waży juz 4kg, ma 56 cm( skróciło się o centymenr moje najukochańsze dziecko :laugh:)teraz czeka nas tylko USG bioderek no i szczepionka...wy decydowałyście się na skojarzoną czy taką zwykłą, i czy były po nich jakieś komplikacje np maleństwo dostało jakiejś wysypk,gorączkii czy może było bardziej marudne?

Buuuu, a ja dziś przycięłam Jasiowi pazokieyek ;( Nie pierwszy raz to robiłam. ale tak jakoś szarpnął rączką, ze mi objechało. Ale było wrzasku...

magdalenaB pisze:
dziewczyny a od kiedy mozna maluszka nosic w takim nosidelku ktore wyglada jak plecaczek??

Są różne nosidełka, na każdym jest zaznaczone, od którego miesiąca można nosić w nim dziecko. Są takie nawet juz od drugiego miesiąca, od trzeciego lub od czwartego. Zaznaczone są też przedziały kg, np. od 5 kg.
My właśnie w piątek mamy dostać takie nosidełko, więc zdam wam relację, jak się sprawdza.

ja juz mam takie nosidełko tylko tez nie wiem kiedy mozna juz malenstwo w nim nosic bo ja slyszalam ze jak dziecko zaczyna siadać to dopiero wtedy mozna

reklama
hey mojemu po KROCHMALU przechodzi wszystko a krem PENTACREM jest rewelacyjny wszystkie syfy na buzi kaszki kropki po tym mu przeszły zawiera nagietek i pantenol lanolinęi tlenek cynku jest super polecam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry