Osinka
Marcowa Mama Agatki 2006
oliwe zwykla tyle ze dobra- obowiazkowo nierafinowana, tylko z pierwszego tloczenia, zwykle Monini extra virgin. kasza jaglana albo gryczana.
dziękuję za informację
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
oliwe zwykla tyle ze dobra- obowiazkowo nierafinowana, tylko z pierwszego tloczenia, zwykle Monini extra virgin. kasza jaglana albo gryczana.
Ja w calosci niczego nie daje. Tzn. w jedzeniu sa jakies grudki, ale zadnych wiekszych kawalkow- juz sie nauczylam po tym jak raz Ola mi sie zakrztusila wiekszym kawalkiem jablka. Chociaz teraz Ola juz stara sie gryzc wszystko co jej wloze do buzi.
Osinka- ja daje Oli z tluszczem. CO prawda uzywam tylko oliwy, ale lubie dodac jej sporo (mmmniam, zwlaszcza do kaszy duszonej z warzywami - brukselka, brokulami, zielonym groszkiem i cebulka) - i Ola takie samo zjada. Nawwet z cebula. I nic jej nie jest. Mysle ze zdrowiej jest dac dziecku troche tluszczu niz np. danonki, w ktorych mnostwo cukru.
juz sama nie wiem co myslec o danonkach. wy mowicie, ze nie podajecie maluchom a mi lekarka zachwalala i mowila zeby podawac. zastanawiam sie nad serkami "Bakus"....