reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad maluszkami

Dzis przezylam koszmar, podajac malemu Grape Water zaksztusil sie i przestal oddychac :( Na szczescie pamietam ze szpitala co zrobila polozna jak sachlysnal sie wodami plodowymi (juz przy mnie na sali) i go gory nogami go i po pleckach klepalam :( Straszne az sie poryczalam.

pytia - ja wlasnie kupilam ta chuste - polecana jest od 8go tygodnia wiec jeszcze 3 poczekamy i zobaczymy czy maly ja polubi - oby bo troche kosztowala ;)

My tez owijamy Lolo na noc kocykiem tak jak opisala pytia, maly spokojnie spi i budzi sie co 3-4h

reklama
Ale z drugiej strony - kości to "ludzie plemienni" mają bardziej trwałe od naszych.
Choćby porównać ich zęby i nasze ;D
To może im skoliozy nie grożą ;) ;) ;)

kaska76 - mozna, z tym, ze musisz sie liczyc z placzem podczas startu i ladowania, moga go troszeczke bolec uszka, przez roznice cisnien, pomaga na to przylozenie na uszka kubeczka (plastikowy/szklany) na dnie wypelnionego wata

izka-mummy-to-be pisze:
Dzis przezylam koszmar, podajac malemu Grape Water zaksztusil sie i przestal oddychac :( Na szczescie pamietam ze szpitala co zrobila polozna jak sachlysnal sie wodami plodowymi (juz przy mnie na sali) i go gory nogami go i po pleckach klepalam :( Straszne az sie poryczalam.
Izka - współczuję - ja cały czas się boję, że mały się zachłyśnie i co wtedy...

Maga - my używamy pampersów (na noc)na przemian z happy(na dzień), ale cenowo nie bardzo się różnią; myślę, że możesz spróbować z jakimiś tańszymi u Jagody

co do kołysania to gdzieś czytałam, że najlepiej kołysać w przód i w tył a nie na boki, bo w brzuchu maluchy są kołysane właśnie w przód i tył )jak chodzimy) - trochę zamotałam ale mam nadzieję, że zrozumiecie ;)

Maga ja teraz używam pampersów ale tylko dlatego, że dostaliśmy. Wcześniej kupiłam TESCO te w fioletowym opakowaniu. Bardzo lubię też HAPPY ale i jedne i drugie nie są jakoś specjalnie tańsze. Różne testowałam (bo OLa jeszcze niestety też nosi i póki co podwójny wydatek, ale mam nadzieje że tylko do lata) ale najlepiej samemu sprawdzić. Nienajgorsze są też BON BINI z PLUSA albo SCANDIA czy MOBI

Nie wiem, jak z pieluszkami, bo używam tylko pampersów, ale kiedyś w Rossmanie pokusiłam się na tanie chusteczki do pupki i niestety Jaś miał po nich tyłeczek cały czerwony :(

izka-mummy-to-be pisze:
pytia - ja wlasnie kupilam ta chuste - polecana jest od 8go tygodnia wiec jeszcze 3 poczekamy i zobaczymy czy maly ja polubi - oby bo troche kosztowala ;)

Izka, a gdzie kupowałaś chustę, na allegro? I ile kosztowała?

My kupiiśmy na próbę pieluszki Dada Komfort z Biedronki - uważam, że są rewelacyjne - mięciutkie i przewiewne, mają szerokie taśmy i solidne rzepy, poza tym z przodu i na pleckach gumki, na dodatek są ślicznie kolorowe. Cena 18,99 za 40szt. U nas pampersy się nie sprawdziły

reklama
Do góry