reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad maluszkami

reklama
Ja tez myje to miejsce,bo uwazam ze naslojony sudokrem i wydzieliny musze wyczyscic.Poza tym Majka czasami sie skupka tak ze sie zbiera kupka az z przodu ::) .Tez na poczatku sie zastanawialam czy myc tam ale nie moglam tego zostawic-myje tak samo-zwykla przegotowana woda i patyczkiem do uszu,a pod czas kapieli delikatnie reka.

mi tez lekarz polecil przemywac wacikiem namoczonym w przegotowanej wodzie i to za kazdym razem jak tylko dostanie sie kupka a jak nie to raz dziennie .
nie powinno sie czyscic tych okolic gotowymi chusteczkami /np pampers/ jak nie ma takiej potrzeby

Dziewczyny często piszecie, że używacie sudokremu, napiszcie czy jest dobry i czy leczy odparzenia, bo moja Natka ma wyjątkowo wrażliwą pupę i wystarczy, że zaraz po kupie jej nie przebiorę i ma odparzenia. Ja używam kremu NIVEA BABY, ale szczerze mówiąc nie pomaga jej. Doradźcie coś.....

Patrycja nie miała odparzeń, ale używam zawsze przy zmianie pieluchy: sudocremu lub linomagu lub nivei i najlepszy dla mnie jest linomag (do codzienniej pielęgnacji) a jak coś się dzieje to sudocrem :laugh:

Aniam pisze:
iwosz, opisz dokladniej o co chodzi z tymi stopami w luk, ok ?

paluszki podwija pod siebie...hm...trudno to opisać - tak układa stopę,że przypomina łuk; nie wiem - może jest to związane z tym zwiększonym napięciem mięśniowym...?jutro idziemy na szczepienie i zapytam dokładnie; aha - dzisiejsze usg główki jest ok

postaram się przenieść jutrzejsze szczepienie na przyszły tydzień, bo dziś Krzymkiem zajmował się mój brat, który jak okazało się wieczorem jest trochę chory - wolałabym poczekać aby upewnić się czy u Krzymka wszystko ok

Paula27 pisze:
Dziewczyny często piszecie, że używacie sudokremu, napiszcie czy jest dobry i czy leczy odparzenia, bo moja Natka ma wyjątkowo wrażliwą pupę i wystarczy, że zaraz po kupie jej nie przebiorę i ma odparzenia. Ja używam kremu NIVEA BABY, ale szczerze mówiąc nie pomaga jej. Doradźcie coś.....

Paula, ja używam tylko Sudocremu, zawsze przy zmianie pieluszki najlpierw wycieram pupcię chusteczkami (używam akurat Nivea Baby), a potem smaruję Sudocremem, jak dla mnie jest super, ma fajną konsystencję, bardzo fajnie się rozprowadza, jest bardzo wydajny i jak dotąd Filip tylko raz miał odparzoną pupkę, jak przez noc zbyt długo leżał w kupce...a wyrodni rodzice spali w najlepsze ;) Odparzenie znikło po dwpoch dniach, podczas których smarowałam pupcię grubszą warstwą.

My używamy oliwki Bubchen przy każdym przewijaniu, a jak cos nam się troszkę zaczerwieni to Sudokrem.
Odparzeń nie było.. ;D

reklama
a ja ostatnio zauwazyłam, że Karola ma odparzenie na szyi w fałdce! Uczulam Was na to, bo wrzask jest niesamowity, jak próbuję jej to myć i smarować linomagiem w płynie.

I mamy problem z katarkiem, nie przechodzi :( Sama już nie wiem co mam robć z nią :(

Do góry