reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Opieka nad maluszkami

Filip jak miał bodajże 2,5 miesiąca przesypiał całą noc bez karmienia, od 20-5/6 rano :) Teraz, jak u Ciebie Juana, od akiegoś tygodnia mu się to zaczyna zmieniać...czasem pobudka o 24 i 3, a czasem tylko o 3 a czasem ładnie śpi do rana... ::) A po pobudce rannej śpi zawsze jeszcze do 8-9.

Mokkate, no własnie to nocne mleko podobno najlepsze. Jak Filip się nie obudzi do około północy to zawsze odciągam i Marcin ma na kolejny dzień.

reklama
to macie dobrze bo u mnie ta mieszanka to zawsze taka sama :p

no i jest bardziej tuczaca :) ale w przyszlym tyg. ide na szczepienie i popytam sie mojej pediatry o to karmienie u bartka, bo tamta na zastepstwie byla :) i moze cos innego uslysze

my dzis lecimy na szczepienie chcialam isc przed poludniem z wozkiem ale pada deszcz i musze czekac na meza pojedziemy po 16

fionka pisze:
ja też karmię z jednej piersi, przerwa ok2 godzin i z drugiej, zdarzyło mi się z dwu naraz ale sporadycznie, kiedy Maciulek był mocno głodny
ja w nocy staram się karmić z dwóch bo zauważyłam że Mateoś śpi potem dłużej o jakąś godzinę

a ja mama pytanie
jak kąpiecie maluchy to czy myjecie im buźkę mydłem?
ja z początku przemywałam gazikiem i przegotowaną wodą teraz tylko opłukuje tą wodą z wanienki
i zastanawiam się czy to nie za mało ::)
dziś próbowałam myć (mam mydełko oilatum) ale troche to trudne
jednak chyba przy naszej nie zawsze gładkiej buźce powinnam ::)

Mamooli my myjemy woda z wanienki z dodatkiem oilatum emulsji. W ciagu dnai gdy szczegolnie Maja mocno sie obslini lub po obiedzie buzka jest dodatkowo myta tez woda z niewielka iloscia oilatum. Mydlo u nas wysusza skore.

Co do przespanych nocy to my spimy od 20 do 6 bez przerwy. O 6 zmiana pieluchy i butla i do 7:50 dosypiamy. Smiejemy sie ze maz ma naturalny budzik. Gorzej, ze ja od nastepnego poniedzialku bede juz o 6 wstawala zeby na 8 sie do pracy wyrobic. Oj nie chce mi sie myslec nawet o wstawaniu o tak zabojczej porze.

U nas też od jakiegoś czasu pobudka ok.5 na jedzonko, wcześniej spała do ok.7 Ale na szczęście po jedzeniu śpi dalej.
A twarz i włoski (te nieliczne ;) ) opłukuję wodą z wanny, jak zaważam jakieś zmiany na buźce to myją ją emulsją do mycia twarzy z musteli.

aniu, z nieba mi spadłaś :) ja tą emulsje dostałam w wersji mini w szpitalu. powiedz mi, czy ją się spłukuje? Bo nie mam polskiej wersji "obsługi", a francuskiego jeszcze nie znam :(

reklama
Do góry