reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

reklama
Jakub za to kica. Ręce ma jak wmurowane, ale unosi dupkę do góry i rzuca się do przodu. Też nie może jeszcze zajarzyć, że rączki też muszą brać udział w całym tym jego przedsięwzięciu. Wczoraj głową wpadł w grzechotki. Trochę za daleko skoczył :-)

Marysia podnosi dupę do góry i ten tyłek ją przewala na bok. Odpycha się do tego rękami i jedzie do tyłu!!!!!. Strsznie sie rozgadała ostanio, cały czas mruczy, gada cały czas praktycznie wydaje dzwięki podobne do "nie", mówi tatata, nanana i ej - najlepsze jest to "ej" hihihihi. O bububu już nie wspomnę. Zawsze była bardzo towarzyska ale teraz przechodzi samą siebie. Wszystkich zaczeła zaczepiać. i oczywiście trzepocze tymi rzęsiskami. Mała zalotnica. A do tego jak się ją postawi to sprężynuje. Obraca sie dookoła własnej osi jak szalona. Ale za to już zapomniała jak sie wkłada stopy do buzi. A szkoda bo to taki słodki widok!!!!!

jA WALSNIE WIDZE,ZE CIEZKO PROBUJE,ale jej nie wychodzi i sie zlosci,podnosi swoj tulow i podpiera sie na raczkach,ael pupy za chiny nie wie jak podniesc,daje je zabawki czasami nawet oddalam,ale ona cwaniarka wtedy sie obraca wokol wlasnej osi i szuka innych zabawek ktore sa w zasiegu reki,no coz niz innego mi nie pozostalo tylko byc cierpiwym:happy:

maxin78 nie kazde dziecko raczkuje!! i to jest zupelnie normalne!!! podobno jelsi dziecko nie raczkuje to moze miec dyslekcje!! ale twoj maluch mzoe od razy na nogi wstac i zaczac chodzic nie masz sie czym przejmowac!!to zumelnie normalne!!ja sie nie martwie ze Zosia nie raczkuje jak przyjdzie na nia czas to zacznie a jak nie to wstanie na nogi i zacznie chodzic!!

Czarownica nie ma na to reguły!!! Przecież nie każde dziecko które nie raczkuje ma dyslekcję tylko zdarza sie tak że dziecko które ma dyslekcję nie raczkowało. Ale to nie jest reguła !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jakby tak było to co drugie dziecko by tak miało !!!! przecież jak my byłyśmy małe to bardzo mało dzieci raczkowało ponieważ większość mialo chodziki. U nas z rodzeństwa tylko ja raczkowałam, w rodzinie męża żadne dziecko nie raczkowało a nikt dyslektykiem nie jest.

wiem wiem wiem ale jest takie prawdoodobienstwo tak pisza ale ja tak do konca w to nie wieze!!! tu chodzi o rozwijanie sie polkul mozgu ale rownie dobrze mozna je rozwijac w inny sposob!

reklama
Sorki a nie wydaje wam sie, ze troche za wczesnie na dyskusje czy Natalka raczkuje czy nie? Daj jej szanse Maxin chyba ma jeszcze na to czas co? No ja nigdzie nie widziałam zeby było napisane, ze jak dziecko nie raczkuje w wieku 6 miesiecy to juz lipa, nie zacznie...dysleksjia i wogole bryndza po całosci;-) Mi tam sie wydawało ze dzieci teraz powinny siadac albo i uczyc sie tego dopiero:confused: :happy:

Do góry