reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

ewe kompletnie nie wiem co ci poradzić :confused: :confused: :confused: :-( :-( :-( MOja czasem też się wkurza jak jej coś nie wychodzi, ale to raczej wtedy kiedy jest już śpiąca i np. zmieniam jej kierunek raczkowania ;-) ale nie cały czas...

reklama
Ewe nie pomogę, bo moja jeszcze nie umie tylu rzeczy. Ale też się wścieka jak nie potrafi jakiejś zabawki sięgnąć, wsadzić do buzi jakby chciała (czasem po prostu się nie mieszczą:)) i nie ma na to żadnej rady.
wtedy piszczy takim cienkim głosem, że aż mi w głowie świdruje!!!!

Jakuba uspokaja wożenie w krzesełku do karmienia lub siedzenie w kuchni (w tym krzesełku) i czytanie instrukcji z kaszek, herbatek (jęzorem) i innych ciekawych przedmiotów typu woreczek :-)

o rany !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wściekła/y: na hustawkę też nie chce :wściekła/y:
Mąż mówi że uparta po mnie :zawstydzona/y: . Owszem są chwilie spokoju jak się nią zajmujemy i pomagamy wspinać, wchodzić i wdrapywać się na cokolwiek :baffled: CO za baba z niej wyrośnie :happy: Trzymajcie kciuki, żeby jak najszybciej potrafiła się przemieszczać bo w przeciwnym wypadku ja się przemieszczę na drugi koniec Polski ( na zawsze ;-) )

Oj Ewe wiem o co ci chodzi bo choc moj nie potrafi jeszcze tego co Amelka to tez sie wkurza ciagle jak mu cos nie wchodzi:dry: Wogole to nagle przyspieszył w ciagu tego weekendu jak byłam u rodzicow. Po pierwsze zaczał ładnie jesc i dosyc sporo to juz od jakiegos tygodnia ale teraz to az nagle na wadze podskoczył ok 200 g chyba przez 3 dni. Pozatym zaczał pełzac, podkurcza nogi, tyłek w gore i sunie tak do przodu troche na rekach, troche na twarzy:eek: Ale całkiem szybko...Pozatym zaczał sam sie podciagac do siadu jak mu sie rece poda. Ogolnie jest bardzo ruchliwy i ciekawski.
A co do postu Zgredka to tez sie zgadzam, dodam jeszcze, ze zazwyczaj tak jest ze poprostu dzieci rozwiniete lepiej ruchowo staja sie poprostu lepiej rozwinietymi fizycznie dorosłymi a te dzieci ktore kuleja z rozwojem fizycznym czesto lepiej maja rozwinieta inteligencje i wyrastaja z nich b. madrzy ludzie...wiec ogolnie to mysle, ze jest to zapisane w genach jakie dziecko ma byc...owszem mozna pomagac mu w rozwoju ale nic na siłe:tak:

ooooooo Abryz , książki, gazety Amelka uwielbia :-) :-) :-) worki, reklamówki też mogą być. Jeszcze najbardziej na swieci lubi rozwalać puzzle piankowe :-) :-) :-)
Echhhh teraz śpi a ja ją wtedy najbardziej kocham ;-)

Gratuluję wszystkim nowych umiejętności!
Ania ostatnio to najchętniej ciągle by stała. Nie umie jeszcze sama, ale jak sie jej poda ręce to siada i natychmiast się prostuje i wstaje. I jest wtedy strasznie zadowolona.

a MAryś mnie dzis przyprawiła o zawał. Zostawiłam ją na kocyku na ziemi a tu taka nagle cisza która mnie zaintrygowała. Więc lekkawo zaniepokoja poszłam zobaczyć co jest grane - patzre a moje dziekco przepełzló z pół metra i dorwało się do kabli, które oczywiście zaczęła gryźć i ssać. Dodam ze pełzanie w jej przypadku oznaczało max 5-10 cm a jak nie potrafiła sobie dościegnać klocka to ise darła a se nie podpełzła tylko chciał zeby jej podać. A do kabli to potrafiła. Mówie wam jak miałam ciepło.....I znalazłam świtny sposób na uspokojenie jej - własnie huśtawka - a jaka była rozpacz jak ja wyciągnełam (fotki na gelerię wrzucę). Nie chcę ją długo trzymać bo ona jeszcze nie siedzi tak super i nie chce jej obciązac a tu KUPA dziekcu sie spodobało jak tralala

reklama
Do góry