reklama

Otyłość w ciąży

reklama
byłam dziś u położnej po zaświadczenie do becikowego i przy okazji się zważyłam. Na moje 20kg zdobytych w czasie ciąży zeszło mi do tej pory równo 10. Masakra :( Myślałam, że więcej. Nie karmię, więc teraz to już tylko zwykła dieta i ćwiczenia. Eh :(

december, raz dwa dasz radę, jeszcze trochę samoczynnie do konca pologu powinno zejsc.
Ainhoa, ja biore paczke Huggies'ow dla noworodkow, nie zastanawiam sie nawet ile tam w tej paczce jest, pewnie za duzo ;)

ja jak leżała po cc 4 doby to poszła mi cała paka pampersów newborn. bo to co pampers co chwila a to smułka a to siku.

A dziś różowo nie jest - jedna krecha.

We wtorek okres (może jednak nie będzie :-)) a potem znów testy owulacyjne i czekanie.
I kolejny bezprawny miesiąc z Wami.

Buziaki - trzymam za Was wszystkie kciuki - żeby wszystko było ok i żebyście łatwo i bezproblemowo się rozpakowały.

ja jak leżała po cc 4 doby to poszła mi cała paka pampersów newborn. bo to co pampers co chwila a to smułka a to siku.

A dziś różowo nie jest - jedna krecha.

We wtorek okres (może jednak nie będzie :-)) a potem znów testy owulacyjne i czekanie.
I kolejny bezprawny miesiąc z Wami.

Buziaki - trzymam za Was wszystkie kciuki - żeby wszystko było ok i żebyście łatwo i bezproblemowo się rozpakowały.
A ja trzymam kciuki za następny test;*

ja do szpitala wziełam całą paczkę jedynek , zużyłam gdzieś może z 15szt.
ale ogólnie już licząc od 1 dnia w 1tydzień i 3 dni poszło mi 90pampersów.
a mleko bebilon 800gr starcza mi na 8 dni - przy regularnym karmieniu ;)

December - nie martw się , ja przybrałam 23kg , zaeszło 12, 11 zostało, z czego przed ciążą miałam 26 za dużo więc troszkę jest ;)
brzuch mam jak fale oceanu ;)

Co do Igi to D mi na razie trochę pomaga (na początku pomagał więcej) ale mała z dnia na dzień mniej płacze, ale cholera nie chce spać :wściekła/y:
Ainhoa leżaczek już przetestowany , ale trzeba ją bujać cały czas, i ALbo zaśnie i śpi albo zaraz otwiera oczy... na matę edukacyjną to chyba jeszcze jest za mała.. w wózku nie lubi... więc albo na rękaCh albo w tym bujaczku , choć się wkurzyłam na ten bujak bo poszłam na miasto po baterie do niego - ma melodyjki i wibracje - i kur.wa za duże kupiłam a nie wiem , u nas na osiedlu chyba nie mają takich :/
no wiec cięzko z nią trochę... bo albo zaśnie jak kamień - co może zdarza się raz dziennie - albo przyśnie na 10minut i ją bujaj bo się drze. czasem jak chce zrobić kupę to się budzi i się spina, albo bąki wali., a wali jak stara, hehe ;)
daję jej też espumisan bo miała kolki parę razy jak wróciliśmy ze szpitala, 2x dziennie po 10 kropel.
no i nie wiem, to chyba tyle.

a tutaj pierwszy raz ją wsadziliśmy w bujak.
Zobacz załącznik 484458

dzewelajna- ja również trzyma kciuki, abyś w końcu zobaczyła te dwie kreseczki na tesciku ;))

nadalka- słodkie to Twoje maleństwo ;D choć pewnie jak się rozedrze to już nie jest taka słodka hehe wtedy to raczej mała terrorystka jest ;D

Dzewalajna, jak nie teraz to nastepnym razem - musi sie udac.
Nadalko, na mate malucha zdecydowanie jeszcze za mala - ona jeszcze nie widzi tak dobrze, zeby zajela sie "wisiadlami", ale juz na tym etapie mozesz jej powiesic zabawki czarno-biale bo maluchy zaczynaja widziec swiat od silnych kontrastow.

dzewelajna, kciuki trzymam za rychła drugą kreskę!
nadalka u moich znajomych najbardziej zajmujący okazał sie szal w czarno-biale paseczki. mala sie wgapiala jak w telewizor normalnie ;) spij dziewczyno jak tylko maly wrzaskun zasypia, chocby na godzine w ciagu dnia, zeby miec sile na te nocki!

reklama
To jeszcze zależy kto jaką ma mate, bo mi właśnie dlatego chodziło o matę fiszerszajsa, bo ona gra i świeci do góry i te liście tam się ruszają, więc podejrzewam, że coś co świeci na jakiś może czas zajmie mi małą:D
Co do baterii, ja mam zamiar zainwestować w ładowarkę i akumulatorki, bo okazuje się, że te duże baterie potrzebne są do karuzeli, bujaczka, muzycznego oceanu, maty edukacyjnej, huśtawki (na razie jeszcze jej nie mam, ale licytuje) i wielu innych przyszłych zabawek.

Fisher Price Rainforest Jungle Gym - G - 1 Month Old - YouTube na filmie jest ta mata i akurat miesięczne dziecko:)

Dzisiaj mamy spotkanie na szczycie... Teściowie przyjeżdżają poznać moich rodziców..:D

Zastanawiam się czy skoro ja przytyłam powiedzmy do porodu te 13 kg to schudnę tez mniej więcej połowe z tego czy też 10 kg?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry