reklama

Otyłość w ciąży

nadalka- a ten olej z wiesiołka to w kapsułkach łykałaś ? A liście malin to gdzie kupić ? W jakimś zielarskim chyba, co..? Może też sobie tego wiesiołka zakupie ;D

Indziorka- to faktycznie bardzo szybko czujesz ruchy;-) jak poczułam strasznie późno już nawet nie pamiętam kiedy:-D

reklama
z tego co czytalam i z doswiadczenia wiem ze osoby szczuplejsze czuja znacznie szybciej ruchy niz osoby okrąglutkie.

mnie lekarz powiedzial ze ruchy dziecka poczuje dopiero w 21 tyg. i okazalo sie strzalem w 10. dokladnie 21tyg poczulam kopniaka a w 22/23 nie tylko je czulam ale tez i widzialam. wczesniej to jelitka lub płyn owodniowy. dzidzi jet jeszcze malutkie w 4 miesiacu aby je poczuc

ale uwierz mi ze poczujesz je w najmniej spodziewanym momencie i to jest super:-D

nie zaprzeczam, nie potwierdzam, ale pewność mogę mieć kiedy dzidzia mnie "karze" a kiedy moje jelita bo odczucie jest zupełnie inne :p u mnie największa wagę robią piersi, bo są naprawdę ogromne i masywne uda :)

mi sie wydawalo w 17tc ze to juz Maly mnie atakuje ale lekarz na to ze niemozliwe a poza tym tluszczyk itp. no i powiedzial ze poczuje w 20tc i poczulam dokladnie w 20 tc jak pozeralam torta ;)

ech czuje sie jak na kacu gigancie takie uczucie ze jak sie lezy a wszystko wokol wiruje razem z Toba. sama jestem do rana ale jak rano bedzie tak samo jade do szpitala. Maly tez bardzo ruchliwy... poza tym spalam od 9 do 15 :szok: i troche sie boje ze bede tkwila w tym szpitalu niewiadomo ile albo odprawia mnie z kwitkiem 'bo to uroki ciazy'.

Ech.. a ja nie mogę zasnąć...;) Pamiętacie jak pisałam o swoim lekarzu? Dał mi wczoraj receptę na lek, który likwiduje opuchnięcie i jak poszłam do apteki okazało się, że nie ma takiego leku co on wypisał, więc stworzył nowy lek łącząc nazwy dwóch leków:D Na szczęście aptekarka dała mi dobry lek po konsultacji z inną farmaceutką:D Notabene nie wiedziałam, że na opuchnięcia trzeba brać leki na odwodnienie.. Dziwne;D

tak, tak - na odwodnienie - bo jak zbiera się woda w organiźmie (niedostatecznie jest wydalana z organizmu) to wtedy pojawia się opuchlizna. Na lepsze odwodnienie oprócz leków dobre też jest picie wody w większej ilości, który powoduje oczekiwany efekt odwrotny, czyli dużo wody w organiźmie+picie wody = wydalanie wody wypitej+odłożonej w organiźmie. Mam nadzieje, zejakoś to jasno napisałam ... w co wątpię no ale.. :-)

reklama
Zrozumiale napisałaś:D Chyba tak wolę jak napisałaś, ale o tym wcześniej nikt mi nie powiedział..

Ten lek nazywa się Furosemidum i jest na receptę, o dziwo w ulotce jest napisany, że nie powinna go przyjmowac osoba w ciąży..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry