reklama

Otyłość w ciąży

ok, tyle że ostatnio pisałaś już o 5 terminie , termin z usg najprawdopodobniejszy wypada do 10tc, potem jest dziecko rośnie w swoim tempie a usg daje tyle że przypuszczalne terminy do wczesniej ustalonego standardu wagi noworodka czyli ok 3,5kg , a dziecko może się urodzić z wagą 2,5kg jak i grubo ponad 4 ;p

u mnie za każdym razem były różne terminy
26.06 - przyjęty jako tp bo też miałam poplątane z @
potem 23.06. 3.07, 4.07. 6.07, 8.07 a nawet 13.07

no i usg nie wstrzeliło się w żadną datę bo urodziłam 5.07.

i również uważam że usg własnie oblicza tp w obliczeniu z przeciętną wagą, a dziecko i tak wyjdzie jak będzie chciało , bez różnicy jaka będzie waga...
się rozpisałam ;p

sie wie. mi mowiono o takich terminach: 19.9,20.9,25.9,27.9,29.9. jak bylam na usg w ktorym mierzy sie NT byl to wtedy 11tc i tam daty 25.9-4.10. i teraz juz sama nie wiem bo termin o 2dni sie przesuwa wiec sama tego nie oblicze, z OM nie mam co brac, lekarz mowi ze nie bedzie zmienial daty. generalnie nastawilam sie na pod koniec wrzesnia. co ma byc to bedzie :)

reklama
A mój lekarz cały czas się trzyma jednego terminu i nigdy nie podał mi innego, termin z USG sama sobie podałam w/g tego, że Zuzka długi czas była większa o tydzień, ale lekarz nigdy nie zmieniał terminu:)

Hee a no faktycznie dopiero teraz widzę, że ma dwa poziomy :-D ja też mam jakieś łóżeczko turystyczne w domu po chrześniaku ale o ile się nie mylę ma tylko jeden poziom. Przywiozłam je i jeszcze nie rozkładałam, chyba zielone jest...przyda się jak maluch ciut większy będzie.
Pogoda się nam poprawiła i więcej słoneczka się pokazało ;) Miłego dzionka kobitki ;)

Fasolka śliczne:) my też kupiliśmy turystyczne. A te gadżety dodatkowe też ma?

Poza przewijakiem ma swiatełko takie w ''ramie'' i melodyjke ale jesli chodzi Ci czy ma jakies karuzele z zabawkami budke itp to nie ,były takie z bajerami ale stabilnoscia kolorem itp to nas przekonało :-)

Bardzo ładne ;) a czy w nim można zmieniać wysokość?

Ma dwa poziomy wiec od poczatku moze dzidzia byc :-)

Fajne łóżeczko:) Też takie chciałam jako turystyczne, ale sama nie kupię, bo na razie żal mi kasy, ale jakbym mieszkała w domu z ogrodem to bym kupiła;)

lolcia91, ma dwa poziomy to łóżeczko - widać na zdjęciu nawet;))

Rodzice wrócili dzisiaj z nad morza i mama przywiozła mi wielki wór ciuszków, bo jej koleżanka ma lumpeks ciuszków duńskich i mama przebierała z nią ciuszki i wybrała ponad 100 różnych ciuszków i tak o to mam dwa kombinezony, pełno bluzeczek, spódniczek, spodenek od 0 do nawet 2-3 lat;P Prócz tego są jeszcze buciki, ale będę używała tylko te, które mają taką miękką podeszwę, bo te używane co mają twardą podeszwę nie nadają się dla następnego dziecka:)

My to turystyczne mamy zamiast takiego drewnianego ,dla nas bardziej praktyczne przy naszym stylu zycia :-)

Fajnie ze mama Ci przywiozła tyle rzeczy bedzie jak znalazł :tak:

Co do terminow porodu to mi lekarz mowił ze najbardziej prawdopodobny z usg to tak do ok 10 tyg bo potem dzieci rosna roznie jedno jest mniejsze drogie wieksze i dlatego moga rozbieznosci wychodzic...a tak pozatym to mało dzieciaczkow rodzi sie dokładnie w dniu terminu:-)

Miłej niedzieli dziewczynki:-)

a mi sie przypomnialo jak moj brat juz byl w kojcu. i to nie byl mily widok bo mialam wrazenie jakby w tym kojcu bylo zwierze za kare zamiast dziecka. [przepraszam za porownanie]. takze my mamy drewniane sosnowe chyba a do turystycznych nie moge sie przekonac przez mojego brata...

zapach nowego sosnowego łóżeczka - bezcenny :)))

wiecie, ja dalej nie mogę uwierzyć, że z czegoś takiego:

2011-10-11 16.30.34.jpg

zrobiło nam się coś takiego:
DSC08236.jpg

Szok, panie dzieju, szoook! :)))

reklama
Ja swój teścik też trzymam na pamiątkę ;) i nawet nie wiem czy wyblakł czy nie...

december
choć może było by to mało realne ale ja się tam nie znam ;D to w pierwszej chwili jak zobaczyłam Twojego posta z testem to pomyślałam, że może jesteś znowu w ciąży ;P ale Borysek jest słodki ;) a do kogo podobny, bardziej do Ciebie czy do taty ? ;)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry