reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Ainhoa wystarczy maluszka pieluszka podeprzec, i na boku klasc :) a rozku to sie dzieci w ogole bez podpierania trzymaja jak je polozysz ;)

december kawał chłopaka już masz! a kiedys byl mniejszy niz ta druga kreseczka nawet ;)

A mały Ci nie ulewa??

powiem tak - jak wypije 120ml to uleje jednym ciurkiem takim małym nie więcej niż objętość małej łyżeczki - więc na pewno się najada, myślę, że nie ma też żadnych refluksów itd. Nigdy mi nawet nie zwymiotował - oprócz jednego razu gdy prosto po odstawieniu butli chciałam go położyć na ramieniu i chwyciłam za pełny brzuszek heheheh fontanna chlusnęła mi prosto w twarz :D ulać może i na wznak i na plecach i na brzuchu - nie ma reguły chyba. W każdym razie ja to nasze ulewanie zaliczam do normalnych i nie gryzę się nic a nic.

Czy któraś z Was zainwestowała w poduszkę klin dla maluszka?;>

Ja mam tą poduszkę klin, była dodatkiem do materaca...nie mam zielonego pojęcia czy w ogóle się nam przyda.
Ej dziewczyny...czy Wy materace dla dzieci macie już rozpakowane z tej foli? Bo ja mam włożone do łóżeczka, ale w opakowaniu jeszcze ;D i zastanawiam się czy on po odpakowaniu nie będzie śmierdział fabryką...? Jak myślicie?

Z ulewaniem chodziło mi o to czy się dziecko nie zakrztusi jak będzie np. leżało na plecach.

lolcia91, ja mam nadal materac w folii i rozpakuję dopiero jak przeniesiemy się na stałe do teściów. U mnie przez jakiś czas Zuzka będzie spała w wózku.

no dziewczynki - znów zaczynam odliczanie do zrobienia testu :-)

co do ulewania na leżąco abyu temu zapobiec powinno sie po każdym karmieniu odbijać dziecku a jeśli nie będziesz jeszcze tego pewna zawsze możesz łóżeczko jednostronnie podnieść delikatnioe podkładając pod dwie nóżki łóżeczka tam gdzie główka np. 3 grubsze książki. Mojego brata córa miała refluks i to podniesienie jej pomagało. Oczywiście nie niwelowało całkowicie problemu ale zawsze trochę mniej jej się to ulewanie zdarzało. Tak samo jak i przy kąpaniu w wanience - wanienke też pod główką trzeba kłaść skośnie ( w miejscu pod główką kilka książek przykładowo)

co do ulewania na leżąco abyu temu zapobiec powinno sie po każdym karmieniu odbijać dziecku a jeśli nie będziesz jeszcze tego pewna zawsze możesz łóżeczko jednostronnie podnieść delikatnioe podkładając pod dwie nóżki łóżeczka tam gdzie główka np. 3 grubsze książki. Mojego brata córa miała refluks i to podniesienie jej pomagało. Oczywiście nie niwelowało całkowicie problemu ale zawsze trochę mniej jej się to ulewanie zdarzało. Tak samo jak i przy kąpaniu w wanience - wanienke też pod główką trzeba kłaść skośnie ( w miejscu pod główką kilka książek przykładowo)

to trzymam kciuki!!! :)

ja mam poduszkę klin, ale póki co leży w szafie schowana. mała mi rzadko ulewa, ale się nie martwię, bo nawet jak ją położę na plecach to sama przekręca się na bok więc jest bezpieczna :)

reklama

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za skuteczne starania:-)

Moja corka miała refluks do 6 mies masakra ulewanie to była fontanna a ilosci prania przerabiałam tyle ze szok...nic nie pomagało ani mleko specjalne ani lekarstwa dopiero jak siedziec zaczeła to samo przeszło...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry