reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Hejka:) Chwaliłam się ostatnio, że nie słyszałam o wymazie... no i dziś miałam wątpliwą przyjemność. Mała grzeczna na ktg i oczywiście skurcze pojawiły się dopiero w domu. Na szczęście już przeszły. Jeśli nic się nie rozwinie samo, to 3go września ostatnia wizyta i decyzja kiedy cc. Miłego wieczoru:)

no dziewczynki - znów zaczynam odliczanie do zrobienia testu :-)

co do ulewania na leżąco abyu temu zapobiec powinno sie po każdym karmieniu odbijać dziecku a jeśli nie będziesz jeszcze tego pewna zawsze możesz łóżeczko jednostronnie podnieść delikatnioe podkładając pod dwie nóżki łóżeczka tam gdzie główka np. 3 grubsze książki. Mojego brata córa miała refluks i to podniesienie jej pomagało. Oczywiście nie niwelowało całkowicie problemu ale zawsze trochę mniej jej się to ulewanie zdarzało. Tak samo jak i przy kąpaniu w wanience - wanienke też pod główką trzeba kłaść skośnie ( w miejscu pod główką kilka książek przykładowo)

to kciuki sciskam mocno! i za rade dziekujem :)

Hejka:) Chwaliłam się ostatnio, że nie słyszałam o wymazie... no i dziś miałam wątpliwą przyjemność. Mała grzeczna na ktg i oczywiście skurcze pojawiły się dopiero w domu. Na szczęście już przeszły. Jeśli nic się nie rozwinie samo, to 3go września ostatnia wizyta i decyzja kiedy cc. Miłego wieczoru:)

znaczy cos ciekawego czy nieprzyjemnego? ja za tydzien ide na ten wymaz na paciorka...

Czy któraś z Was zainwestowała w poduszkę klin dla maluszka?;>

nie, ale sie zastanawialam nad tym. pozniej stwierdzilam ze dam rade inaczej znaczy po staremu :P

pewnie sie juz ze mnie smiejecie ze nie wiem na kiedy mam termin ale dzis gin powiedzial ze maly jest duzy jak 35tc i ze moge nie doczekac do terminu OM, ale poki co jestem szczelna i zamknieta... ja sie boje no. i dziwnie mi z wizja porodu i tym ze pojade do szpitala w dwupaku a wroce z dzieckiem. i boje sie ze sie zacznie jak bede sama. o.

dzewelajna- ja też trzymam kciuki, żebyś zobaczyła 2 kreseczki ;D

ania255- Hmm to może i mi zrobi na wizycie którą mam 20...? ;D a jeśli nawet nie to ponoć ogarną to w szpitalu ;D

*martusia*- a co z Twoimi wynikami, bo pisałaś że kiepskie jakieś były, a co lekarz powiedział ?

A ja się pochwalę, że byłam dziś u przesympatycznej pani położnej:-D która jest dobrą znajomą mojego ojca i to właśnie On zwiózł mnie do niej na pogawędkę ;) wszystko mi wyjaśniła jak wygląda poród w szpitalu do którego się wybieram, co muszę wziąć, a czego nie itd ;D i jeśli nie będzie na urlopie podczas mojego porodu to się mną zaopiekuje, wiszę ponoć na tablicy "dla vipów" haha ;D w pokoju położnych i jak nie ona to jej koleżanki mają się mną zająć i pomóc urodzić jak najszybciej ;-):-D eh zobaczymy co to z tego będzie w praniu, aby faktycznie tak było jak mówiła:tak: Jakoś teraz jestem taka spokojniejsza i w zasadzie to mogę rodzić, a jeszcze jutro tylko pojadę porodówkę zwiedzić ;))
Hee i mogę mieć torbę na kółkach do szpitala, niby na to nie zwracają uwagi kto z jakim bagażem przychodzi ;) a więc się już nawet spakowałam w razie "W" ;D
A i tak jeszcze na dobry humor dodam, że ta położna opowiadała jak ostatnio przyjechało małżeństwo do porodu z nastawieniem, że urodzi się Karol bo tak pokazało USG 4D i to kilkakrotnie, że na bank będzie chłopak, a tu baaach wyszła Karolinka ;D Rodzice nie mogli uwierzyć, tatuś dzidziusia nie zadowolony strasznie że z Karola się zrobiła Karolinka ;D ale to niby takie rzadkie przypadki raczej ;D

eee to fajnie ze masz taka 'ciocie' co sie zajmie Wami-zazdraszczam :)

a z wynikami to nie jest najgorzej. mam brac witaminki, zelazo i potas. po prostu mam bardzo dokladnego lekarza interniste ktory panikuje gorzej niz ja ;) jedyne co jest niepokojace to b.wysokie OB, ale moze byc od tej torbieli co mi sie zrobila bo byla z ropa. tak czy inaczej zagoi sie troche ranka po niej i pojde na badania.

Wpadłam z rana ''Dzien dobry "powiedziec;-):-)i miłego dnia zyczyc :-D

kawa_na_dzien_dobry_0.jpg

To którego sierpnia kciuki mamy zacisnąć wyjątkowo mocno? :happy:

No właśnie nie wiem zastanawiam się kiedy robić :-)
nastawiam się na 24-25 sierpień ale kurcze mam już zapas testów i mogę nie wytrzymać :-D

mam jeden, który wykrywa już od 6 dniu po zapłodnieniu więc jak przytulanko było 10 i 13 sierpnia + 6 dni to 19-go najwcześniej teścik więc może zrobię 20-go albo 22-go :-)

coś bierze mnie w tym miesiącu mania testowania :szok:

ostatnio jakoś tak nie miałam przekonania a teraz najchętniej bym już zrobiła - może jakieś przeczucia mam :laugh2:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry