reklama

Otyłość w ciąży

reklama
martusia ale ty chyb a nie sugerujesz się teminami z usg???

wiesz co te sa bardziej prawdopodobne niz z OM u mnie. bo zaszlam miesiac po odstawieniu tabletek anty, @ byl 14.12 ostatni i z tej daty nijak nie wychodzi wiek ciazy. a w karcie mam wpisany termin 20.9 z OM. ale w poniedzialek mam wizyte to sie dopytam, tak samo lekarz z IP kazal mi patrzec na termin z USG.

:-D wiecie co? chciałabym już urodzić !!! :-D Połaziłam dziś z mamą po sklepach, ale tak jak połażę to zaraz czuje dziwny ból podbrzusza (takie bardzo silne pieczenie) po prawej stronie i najgorsze jest to, że nie wiem skąd on się bierze...chwile odpocznę, usiądę albo postoję i przestaje, może młody uciska mi na jakiś nerw:szok: zaraz wezmę prysznic i chyba w kimę pójdę sobie na godzinkę bo coś mnie morzy na sen ;D
A tutaj jakaś lipa widzę, cichutko nikt nic nie pisze, żadna nie chce się rozpakować :-D co z Wami dziewczyny ?:P heh

Cisza, jak to przy weekendzie:)
Ja chętnie się już rozpakuję!!! moje maleństwo ostatnio daje mi mocno w kość. No i jak to mój małż mówi- rośnie w oczach:) obwód w pępku już 123cm więc pozostawię to bez komentarza. Dobrze, że wysoka jestem bo trzeba by było przeskakiwać nade mną hihi.
Miłego wieczoru dziewczynki:)

to nasz dzisiejszy zakup
biggrin.gif

czerwony1.jpg
czerwony2.jpg

czerwony3.jpg

coneco%2001.jpg

wiesz co te sa bardziej prawdopodobne niz z OM u mnie. bo zaszlam miesiac po odstawieniu tabletek anty, @ byl 14.12 ostatni i z tej daty nijak nie wychodzi wiek ciazy. a w karcie mam wpisany termin 20.9 z OM. ale w poniedzialek mam wizyte to sie dopytam, tak samo lekarz z IP kazal mi patrzec na termin z USG.
ok, tyle że ostatnio pisałaś już o 5 terminie , termin z usg najprawdopodobniejszy wypada do 10tc, potem jest dziecko rośnie w swoim tempie a usg daje tyle że przypuszczalne terminy do wczesniej ustalonego standardu wagi noworodka czyli ok 3,5kg , a dziecko może się urodzić z wagą 2,5kg jak i grubo ponad 4 ;p

u mnie za każdym razem były różne terminy
26.06 - przyjęty jako tp bo też miałam poplątane z @
potem 23.06. 3.07, 4.07. 6.07, 8.07 a nawet 13.07

no i usg nie wstrzeliło się w żadną datę bo urodziłam 5.07.

i również uważam że usg własnie oblicza tp w obliczeniu z przeciętną wagą, a dziecko i tak wyjdzie jak będzie chciało , bez różnicy jaka będzie waga...
się rozpisałam ;p

reklama
Fajne łóżeczko:) Też takie chciałam jako turystyczne, ale sama nie kupię, bo na razie żal mi kasy, ale jakbym mieszkała w domu z ogrodem to bym kupiła;)

lolcia91, ma dwa poziomy to łóżeczko - widać na zdjęciu nawet;))

Rodzice wrócili dzisiaj z nad morza i mama przywiozła mi wielki wór ciuszków, bo jej koleżanka ma lumpeks ciuszków duńskich i mama przebierała z nią ciuszki i wybrała ponad 100 różnych ciuszków i tak o to mam dwa kombinezony, pełno bluzeczek, spódniczek, spodenek od 0 do nawet 2-3 lat;P Prócz tego są jeszcze buciki, ale będę używała tylko te, które mają taką miękką podeszwę, bo te używane co mają twardą podeszwę nie nadają się dla następnego dziecka:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry