reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

witam się i ja.
Prosto z łóżka ha ha ha. Dzisiaj wizyta u pana doktorka. Zaraz idę wskoczyć na wagę. Ciekawe jak dzisiaj to wygląda. Mam nadzieję ze nie jest aż tak źle.
Co do urywania filmu to przed ciążą zawsze kłóciłam się o to z mężem. Zawsze miał pretensje ze nawet nie można ze mną pogadać bo go olewam i śpię. Ale to chyba było ze zmęczenia. Teraz jak narazie nie zdążyło mi się jeszcze.
Dziewczyny czy wy w ciąży zjadacie tak jak zalecają 5 małych posiłków czy nie zwracacie na to uwagi. Tak się zastanawiam nad swoim żywieniem. W sumie to może i 5 posiłków jem zaliczając jabłka pomiędzy.
Jeszcze jedno pytanie do świeżych mam. Ile wam poszło paczek tych pierwszych pieluch. Najpierw 1 a potem 2. Tak na oko. Chce zacząć robić zapasy a nie chce przesądzić.myślałam ze kupię po 5 paczek ale nie wiem czy dobrze pamiętam.
Dobra spadam.trzeba się ogarnąć i Fabiana do szkoły obudzić.
Miłego dnia laseczki.

reklama
Dzewelajna my w ogóle nie mieliśmy pieluch 1ek, bo wydało mi się to bez sensu. Mała ważyła 3160 więc dwójki były tylko ciut za duże. No i zużyliśmy chyba 7 mega packów(po ok 100szt:p) zanim 3ki kupiłam. Ale to tylko dla wygody małej żeby się ewentualnie przez pieluchę nie przelało. Teraz waży 5880g i już od miesiąca 3ki mamy w użyciu.
Jejku, pamiętam jak ja się hamowałam żeby pół sklepu nie wynieść dla maleńkiej, a teraz już po tej stronie od tylu tygodni:) jak ten czas zapycha...

Witam sie i ja:-) nikt nawet nie zauważył ze mnie nie ma:-(
Ale se dzisiaj pospalam, moge powiedzieć ze sie wyslalam.
Agusia jak lekarz nie będzie miał żadnych przeciwskazan to przestań czytac i do roboty!:-D
Miłego dnia dziewczyny!

marcia ja zauważyłam tylko nie wspomniałam :-D pierwsze co jak weszłam to sprawdzałam czy oby na pewno będę pierwsza od ciebie :-D

Witam :-)

Co do pieluch ja 1 miałam ze 3-4 paczki ale te po 43 szt mała miała 3160 jak wychodzilismy ze szpitla i zdecydowanie 2 były za duze na chuda dupcie i nuzie:-p 2 -nie pamietam ile a 3 uzywamy od tygodnia:-)

Dzis w koncu idziemy na usg bioderek na 13

Witam się
Ale ruch z rana.

Ewelinka ja kupiłam 2 paczki 1 a teraz dokupię jeszcze z 2 paczki 2 i będę miała chyba zapas. A i kupiłam taką małą paczuszkę 1 z Huggisa z wycięciem na pępuszek (28 sztuk) do szpitala.

Fasolka - trzymam kciuki za wizytę.

A ja mam wyniki badań!!

I tak:
FSH6,80mIU/ml
LHLH4,82mIU/ml
Prolaktyna test czynnościowyProlaktyna265,90mIU/l102,00496,00N
Prolaktyna po MCP458,70mIU/l
CA 125CA-125145,10U/ml

FSH super- mam jajeczka!!:-D bo ponizej 3 to problem z przysadka a od 9 znaczy ze sa zmniejszone rezerwy jajeczek ja mam 6,80
LH w fazie fluktualnej norma to 1,4 - 9,6 mlU/ml; ja mam 4,82 wiec super
prolaktyna sie wystraszylam bo dopiero potem zobaczyłam ze jest podane w innej jednostce co po przeliczeniu na ng/ml wyszło 13,54 co jest wynikiem idealnym!
no został ten marker, który jest podwyższony:-( ale wyczytałam że robiąc podczas miesiaczki(gin mi kazała) moze byc podwyższony i jak jest ponizej 300 to jeszcze nie ma tragedii, ale i tak pojde i zrobie jeszczed raz jak okres mi sie skonczy zeby zobaczyc czy bedzie nizszy.
no i na tyle z laboratorium!

LH w fazie fluktualnej norma to 1,4 - 9,6 mlU/ml; ? mi robili i ja mialam 0,5mlU/ml i powiedzieli ze dobrze.... pier**** tych irlandzkich lekarzy juz :wściekła/y: jutro ide na wyizte to wezme kopie i pojade do endokrynologa prywatnie...

Trzymajcie kciuki za mnie dzis mam wizyte u chirurga bo otwarla mi sie rana (po 6 miesiacach) i wystaje z niej metalowa plyta ktora powinna byc na kosci :szok: wiec pewnie znowu beda mnie operowac..... w czwartek mam wizyte u gina bo od miesiaca mam straszne uplawy wodniste po calym dniu (ze zmiana wkladek) wygladam jakbym sie zmoczyla i to fest.... dotego jeszcze strasznie mnie zaczelo bolec w czasie boboseksy... i od tygodnia to mnie boli nawet bez okropne to jest.... bede miala robione usg i biopsje najprawdopodobniej... nie wiem co podejrzewaja ale sie boje :-:)-(

Gratuluje Bartusia :) niech rosnie piekny i zdrowy :) fotki chcemmmmm:-D

reklama
Pam znalazlam dwie normy :
normy10bd.png

Prawidłowy poziom LH u kobiet:
  • faza folikularna 1,4 - 9,6 mlU/ml;
  • owulacja 2,3 - 21 mlU/ml;
  • po menopauzie 42 - 188 mlU/ml.

takze nie wiem jakie tam u ciebie normy maja. Trzymam kciukasy za ciebie &&&&&&&&&&&&&&&&&

Do góry