reklama

Otyłość w ciąży

Pietrucha - tulam, jeeeeeeeeeezuuu jakie to wszystko niesprawiedliwe.

Marcia - cholerka ile Ty się biedaku nadenerwujesz w tej ciąży to Ty się wykończysz nerwowo, bidaku, odpoczywaj.

Kłaczku 0 bez nerw :) Idzie do przodu i tego sie trzymamy, a że hormony szaleją to dobrze :)

Witam wszystkie NOWE DZIEWCZYNY

Fasolko - cudne zdjęcia, zachwyciłam się już na FB :)

reklama
żesz w mordę. jakiś podły tydzień, wiecie?

trzecie z kolei obciążenie glukozą wyszło totalnie do d***. jutro wpycham się do poradni na konsultacje. babka jak usłyszała jakie mi wyszły wyniki to powiedziała, że muszę być jutro, ona jakoś znajdzie miejsce, ale kiepsko to wygląda. ech. masakra. a jak tak boję się kłucia... ech... ciężko to widzę;-(

marcia, ja tam się nie znam, ale pani z poradni jak dzwoniłam mówiła, że maciupko brakuje, a kwalifikowałabym się na normalną cukrzycę czy jakoś tak. generalnie do tej pory wyniki glukozowe były ok, a tu grom z jasnego nieba:/ ech.

Kurcze to faktycznie...ale nie przejmuj sie u ciezarnych w wiekszosci przypadkow poziom cukru reguluje sie dieta, no niestety jest troche wyzeczen ale leprze to niz wstrzykiwanie insuliny....kurcze az zaczelam sie bac co to u mnie bedzie bo ja tez tak robiona sam poziom cukru wychodzi ok ale ja robilam obciazenie na poczatku ciazy i tez bylo ok wiec mam nadzieje ze tak zostanie

Marcia, dziala! Masz 23 i 6.
Faktycznie, przy cukrzycy ciezarnych przewaznie wystarcza dieta, ale trzeba kontrolowac cukier. Klucie... Nie jest straszne. Bralam Clexane przez ponad polowe ciazy z Karolem, na poczatku mialam straszna schize i tak kilka pierwszych zastrzykow... brrr... A potem sie czlowiek przyzwyczaja i nie ma problemu.

U mnie tez nie dziala suwaczek! Mam 5 i 1 dzis na pewno. Karola co do dnia to nie jestem pewna, ale ciazowy na bank stoi.

Ostatnia edycja:
Bo se nowy wstawilam a juz nie chcialo mi sie zmieniac wszystkich wiec z wiekiem pati i nasza rocznica slubu wywalilam bo wszystkie sie zatrzymaly

kurna to moze nie potrzebnie wywalilam ...

Tigi nie jest tak strasznie jak sie wydaje i szybko mozna sie ogarnac z dieta kłucie tez jest lajt ;-) ja z Partycja przerabiałam cukrzyce i obyło sie bez insuliny na diecie tylko no kontrola poziomu cukru 4x dziennie ale to nic takiego ;-) :-)

reklama
ja mam się kłuć 6 razy dziennie. dziś pierwszy raz w poradni - z moją fobią to było dość mocne przeżycie. wiem, że jakoś dam radę, ale ile nerwów przy tym, to masakra. doktor w ogóle chciał mnie zostawić na oddziale, ale miejsc nie było <i chwała Panu, bo bym zwariowała w szpitalu>. i prawie na 100% insulina, chyba, że do jutra cudownie poprawia mi się glukozowe wyniki:/ ech. miałam nadzieję, że jakoś się to rozejdzie dietą po kościach:/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry