• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Witam:)
Tigi moje gratulacje, faktycznie kawał baby:)
Marcia brzuchol fajniutki:)
Ma któraś z Was może problem z żylakiem? Ja niestety wyhodowałam od porodu niezłą sztukę, tabsy jednak nie działają korzystnie na niego i od dwóch dni noga mnie okropnie boli i piecze... a do lekarza jakoś nie mam kiedy iść... smaruję maścią, ale ona chyba tylko z ulotki działa przeciwbólowo:)
Tak się zastanawiam co teraz, bo do emerytury to mi noga odpadnie, bo jednak nauczyciel nie leży tylko łazi po tej szkole hihi.
No ale nie marudzę już więcej:)
papatki

gratulacje :) duża babeczka :) moja córa jak się urodziła to ważyła dwa kilo , a ja taka fest baba :) tylko malutka za szybko się pchała na świat... teraz to już pannica :)

Chwile mnie nie bylo a tyle do nadrobienia:-)
Alex zycze milych pozostalych miesiecy i prosze i zdjecie brzuszka:-)

Gosianati lekarz nie ma prawa ci zwracac uwage na to ile wazysz. Chociaz wiem ze to przykre sama kiedys tak mialam u ginq bo miesiaczka mi zanikla a ona do mnie ze przez to ze mam brzuch spory to ttudno mnie zbadac...

Czesc kobietki!

maz chory z goraczka, zapchany nos i chrapie niemilosiernie wiec juz nie spie..
ania ja walcze z zylakami pod lewym kolanem od kilku lat i juz dwa razy usuwalam ale to sa dwie szkoly bo:

nie usuwanie tego moze prowadzic do powiekszania i twardnienia i potem na starosc masz niewydolnosc zylna , sina noge i juz wtedy nie da sie z tym nic zrobic ( tak powiedzieli mojemu dziadkowi ze jakby wczesniej usunal to by nie mial takich nog) a druga jak rozmawiam z angiologiem to powiedzial zeby nie usuwac bo to zalezy jaka metoda ale prowadzi do tego ze albo ta zyla jest wycinana albo zamrazana i obumiera i to powoduje ze uklad zylny zostaje obciazony dodatkowo bo zabierana jest jedna zyla i ta krew ktora przez nia krazyla musi krazyc teraz przez pozostale co zieksza jej objetosc i szybciej moze sie zrobic drugi zylak. Mi chirurg powiedzial ze u mnie bedzie sie to odnawialo i faktycznie pompierwszym zabiegu dwa lata i znowu bylam na stole . Teraz znowu mija dwa lata i widze takie niebieskie zyly ale to jeszcze nie zylaki, na pewno jest to spowodowane ciaza, angiolog mi mowil ze jak planuje ciaze to jak zajde od samego poczatku powinnam chodzic w ponczochach uciskowych bo na pewno wylaza ale ja nie dam rady w tym cholerstwie chodzic. Co do lekow to oczywiscie sa tabletki na uszczelnienie naczyn i mascie ale one dzialaja zapobiegawczo a jak juz jest zylak to nic nie pomorze ewntulanie dla mnie jak bolala noga to mas z heparyna i to jak najwieksza dawka ale to mala tubka a droga wiec za duzo tego nie pouzywasz, tak poza tym nogi do gory jak najczesciej zeby odciazyc ta zastwke zylna i zeby ta krew splywala.
jesli chodzi o sam zabieg jest bezbolesny robiony w znieczuleniu podpajeczynkowym ma sie ze dwa szwy i przez dwa tygodnie chodzi sie w dobrze obandazowanej nodze. Przynajmniej tak to u mnie wyglada tylko ze ja robie w prywatnej klinice gdzie maja podpisany kontrakt z nfz place tylko za konsultacje z lekarzem i za pare dni umawiamy sie na zabieg imtego samego dnia do domku. Skonczylam wywod na temat zylakow :-) ide meza nafaszerowac lekami :-)
milej niedzieli!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry