reklama

Otyłość w ciąży

Ja jeszcze radze sobie ze skarpetkami i butami ale ja mam mlodsza ciaze o ponad tydzien od Was ;) zobaczymy za tydzien ;)
Przewracanie sie z boku na bok w nocy to wyczyn prawie niemozliwy do osiagniecia ;)

reklama
Olucha może.drugi.będzie syn :)
Madalena to ty w super formie jesteś! Ja mam problem ze skarpetami i.butami juz z miesiąc! Tzn sama daje rade ale stekam przy tym tak,że mąż się pyta czy juz rodze.

Mój synek to właśnie często bardziej reaguje na ojca,jego głos i dotyk. Jak się długo nie rusza to proszę męża by popukal w brzuch :)

Hahaha ;) super forma to raczej nie - ale sposoby to juz tak ;) szkoda ze nie mam takich sposobow na ogolna kondycje bo coraz gorzej mi sie chodzi - jak kaczka :)
Na moje malenstwo jak sie dlugo nie rusza dziala najlepiej jak sie na niego poskarże ;)
A jak tam noc minela? Ktos urodzil ;) ? Odkad mi lekarka powiedziala ze nic sie nie zapowiada na szybszy porod to minely mi wszystkie dolegliwosci ;) psychika to jest potega!!!
Udanego dnia dziewczyny

Czesc Dziewczyny...mnie znow chwile nie bylo a czas tak szybko leci.
Dostalam zwolnienie na tamten tydzien i cisnienie ladnie spadlo. Mialam we wtorek kontrole to bylo 120/60 i przy okazji zaskoczyli mnie tym testem glukozowym - nie musialam byc na czczo,byla godz 14. Dali mi slodki napoj i po godzinie pobrali krew. Wczoraj dzwonilam po wyniki i glukoza byla 5.6 a mialo byc ponizej 7.5 czyli ok, nie musze robic tego testo rano na czczo...bardzo sie ucieszylam.
Za to hemoglobina mi spadla i mam teraz ponizej normy,,jeszcze miesiac temu byla ok ale jak widac dzidzia urosla i zabiera mi to co mam. Nie przyjmuje zelaza bo mi po tabletkach niedobrze, zastanawiam sie co by mi pomoglo najlepiej na to, macie jakies rady?
Pozdrawiam Was wszystkie :rofl2:

agnella - ja mam ten sam problem tyle,że ja biorę 2x żelazo forte... ale pomaga:
czerwone mięso (wołowina), zielone warzywa pietruszka ma dużo żelaza, buraki nie mają dużo ale z jakiegoś powodu poprawiają morfologię też... wpisz sobie w google co jeść aby uzupełnić niedobory żelaza.. wyskoczą ci tabele

Tez wysłałabym zdjecie ale u mnie brzucha jeszcze nie widac:) a robią wam sie rozstepy? Ja wczoraj po bokach brzucha zauważyłam fioletowe krechy pomimo ze brzuch nie urósł mi jeszcze:(
czesto mam tez bole głowy i nie wiem czy moge zjesc cos przeciwbolowego?:(

Ja właśnie nie brałam żadnych tabletek, ale często buraczki jem, bo po prostu mam ochotę:P i mam hemoglobinę 13,5 a norma to od 11:P
Jeraha możesz brać apap, lub w ogóle paracetamol. Ewentualnie kup sobie takie plastry chłodzące na czoło chyba też z apapu. Mi pomogło. Natomiast jeśli masz bóle często to mierz ciśnienie, bo to może od ciśnienia być.
Rozstępy mam, robią mi się wokół pępka i rozchodzą promieniście...:P smaruję bio-oilem, ale podejrzewam że jakiś efekt dopiero po porodzie zobaczę. Choć nie są takie mega czerwone, tylko dość blade. Natomiast smaruję, bo mnie brzuch swędzi i go w ten sposób natłuszczam.

agnella ale Cie długo nie było! Ja akurat nie mam na razie problemów z wynikami ale to bardzo częsta sprawa. Tak jak dziewczyny pisały mięsko, buraczki to takie starodawne i sprawdzone sposoby :) W którym jesteś tygodniu teraz? Ja biorę ogólnie takie suplement diety dla kobiet w ciąży - są tam witaminy w tym wit. D i na razie nic innego nie stosowałam. A ty coś stosujesz?
Jeraha u mnie się rozstępy nie robią bo i tak mój brzuch był duży przed ;) teraz jest w ładniejszym kształcie po prostu. Bóle głowy to ja też miałam ale na samym początku ciąży - pewnie od hormonów? wtedy nic nie brałam bo bałam się każdego leku. Może spróbuj jakiś masaży głowy? jeśli to napięciowe to powinno pomóc. W ciąży na pewno nospę można brać ale nie wiem czy na ból głowy to coś pomoże.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry