reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Witaj mam pytanko jak schudłas te 30 km mam tu na mysli jakies cwiczenia dieta czy co?

Jestem w 25tc i żałuję, że dopiero teraz dotarłam do tej dyskusji... pocieszyło mnie to bardzo, bo okropnie się martwiłam tym całym "zamieszaniem" z wagą w ciąży.
Zaczęłam z wagą 104kg, przytyłam 14kg - okropnie dużo, ale staram się jak mogę, tyle że nie zawsze wychodzi. Poza tym mam idealne wyniki, a mała rozwija się prawidłowo, także nie powinnam się martwić, przykro mi tylko, że mój brzuszek nie wygląda jak zgrabna piłeczka, a kopniaki nie są konkretne a bardzo delikatne.
Przed zajściem w ciążę schudłam 30kg - także byłam ogromna, ale mam nadzieję, że nie wrócę do poprzedniej wagi, chociaż chciałam przytyć dużo mniej.
Nie zawsze jest tak kolorowo, jak chcemy.
W każdym razie dziękuję za Wasze wypowiedzi, bo czułam się bardzo samotna w tym wszystkim, a teraz wiem, że całkiem sama nie jestem i że nie jest tak całkiem tragicznie :)[/QUOTE]

otyłosc nie jest wskazaniem do CC:no:
December, Ty wysoka jestes... Ja w tej chwili, przy 161, waze 108kg i jak pomysle o cc to mnie krew nagla zalewa. Chce normalnie urodzic. Rodzilam juz, ale dawno no i takiej nadwagi to ja wtedy nie mialamwiem tez ze te wszystkie faty potrafia sie dosc kiepsko goic wiec tym bardziej wolalabym je zachowac w jednym kawalku. Bede sie bronic rekami i nogami przed cesarka, ale ostatecznie, jesli takie bedzie wskazanie i argumenty do mnie dotra... Otylosc jest wskazaniem do cc? Jesli tak, to dlaczego?

Madalena, mialam zachcianki, miksowalam zarelko w roznych dziwnych kompozycjach. Tylko przez krotki czas, kiedy rzygalam jak kot, nie chcialo mi sie jesc, poza tym musze sie mocno za krawat trzymac bo zarlabym bez przerwy. I chodza za mna slodycze, co na pewno nie ma pokrycia z racjonalnych potrzebach organizmu. Po prostu zawsze lubilam slodycze, tyle ze teraz mam dziwne pomysly - pianki, zelki... Omijam z daleka, staram sie pilnowac tego co i w jakich ilosciach zjadam.Zdaje sobie sprawe ze i tak mam juz dupsko wieksze niz brzuch, a ten tez jest pokazny.

Beata a w ktorym tc jestes? No niestety jesli chodzi o diete i tycie w ciazy to mimo ze sie staramy to nie zawsze wychodzi ja np jestem teraz w 22 tc i przytylam jakies 3 kg ale teraz dzidzia rosnie intensywnie i przybywa wod plodowych i zwiekszyl mi sie znowu apetyt i pewnie tez grubo przekrocze 100 kg :-( a co do kopniakow to ja mam tez sporo tluszczu i jak moja cora poczula kopniaki to chyba nie jest tak zle
a tu macie zestawienie mojego brzuszka

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    39,3 KB · Wyświetleń: 79
Marcia dziekuje:-) a brzuszek super ten w paski najfajniejszy ;-):-D

U nas cyrk mamy bunt dwulatka u roczniaka :szok::cool2: cała paleta od wszystko jest na nie ,ryk jak cos nie po jej mysli łącznie z padaniem na podłoge :dry:

jeszcze nie jestem w ciazy dopiero staranka czynimy hihi powiem Ci ze jak na tyle kg to ładnie Ci brzuszek widac:-):-)
Beata a w ktorym tc jestes? No niestety jesli chodzi o diete i tycie w ciazy to mimo ze sie staramy to nie zawsze wychodzi ja np jestem teraz w 22 tc i przytylam jakies 3 kg ale teraz dzidzia rosnie intensywnie i przybywa wod plodowych i zwiekszyl mi sie znowu apetyt i pewnie tez grubo przekrocze 100 kg :-( a co do kopniakow to ja mam tez sporo tluszczu i jak moja cora poczula kopniaki to chyba nie jest tak zle
a tu macie zestawienie mojego brzuszka

Marcia, bebenek super! Sliczny.

Wczoraj Karol lazil po wsi - halloween, trick or treat... Oczywiscie nie sam chodzil. Masakra. W sumie slodycze to go najmniej obchodzily, za to pukanie do drzwi bylo bardzo zabawne. A jak nie otwierali, to stal i krzyczal cos w swoim jezyku, brzmialo jak solidny opieprz. Jesli otwierali, pakowal sie do domu - no, przeciez skoro otwarli... Jesli w domu byl pies, to tym bardziej dziecko MUSIALO isc do pieska sie przywitac. Slodycze czasem sobie bral, czasem nie... Grunt to zycie towarzyskie. :-D Tyle, ze przebrany za pajaczka maluch po prostu ludzi rozbrajal, mam wrazenie ze wszyscy mieli ubaw.

reklama
Dzien dobry!

Klaczek Karolek na pewno bosko wygladal :-) moja panna tez chodzila ale u nas to jeszcze czarnogrod wiekszosc otwierala i przez zeby mowila " nie obchodzimy halloween" takze lowy byly dosc ubogie

Do góry