reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Otyłość w ciąży

Hej.
Indziorka o matko, nie wyobrażam sobie tego aspiratora do odkurzacza :-D balabym się ze zrobię dziecku krzywdę. U nas frida się sprawdzała ale z 10 min wcześniej obowiązkowo wodą morską musiałam katar rozrzedzic.
Mieliśmy też maść robiona w aptece na receptę, też była świetna - odrobinkę smarowalam w obydwu dziurkach.

reklama
Lisica Ja też sobie tego nie wyobrażałam dopóki nie zaczęłam używać :D chyba nawet miałam tu dylemat i się dziewczynom żaliłam ;) ale szczerze, to masz minutę góra i dziecko szczęśliwe bo może swobodnie oddychać, a Julka nawet to lubiła :p teraz już sama nosa w razie w dmucha :p szybko się nauczyła ;)

Witam nowe Forumowiczki ;) Wszystkim brzuchatkom gratuluję i życzę spokojnej ciąży ;)

Teraz zagadnienia na które już dawno chciałam odpisać, ale niestety po powrocie do szkoły mało mam czasu na wszystko :D

Problem nadciśnienia w ciąży u otyłych niby jest bardziej prawdopodobny, ale ja całą ciąży trzymałam dobre ciśnienie ;) niestety w 38 tc przypałętało się zatrucie ciążowe takie mega no ale to już inna bajka ;) bo to nie wiadomo skąd i dlaczego się bierze :)

USG 3/4d u mnie było widać rewelacyjnie, dobry sprzęt+dobry lekarz wszystko załatwią i ja płaciłam tylko 200zł, a pamiątka piękna bo i zdjęcia i filmik :) na normalnym sprzęcie przy dużej ilości tkanki tłuszczowe są problemy troszkę w widocznością, ale w tym 3/4d u mnie nie było problemów ;) a i to był 23tc przy wadze ok 105 kg ;) także ja bym się nie zastanawiała tylko poszukała na necie dobrego specjalisty od tego ;)

Jak znajdę jeszcze kiedyś więcej czasu to napisze może coś więcej co u nas, chociaż jest tyle zmian, że to by epopeja narodowa wyszła :D

Pozdrawiam "Stare"i "Nowe" Mamusie :)

Ja jestem obecna, tylko u mnie nic sie nie dzieje. :) Czuje sie dobrze, z waga stoje w miejscu. :) Dzis mam dzien w biegu, za godzinke jade do Szczecina na kawke z kolezanka z pracy, jak wroce odbiore mloda z przedszkola, meza wyprawie do drugiej pracy i popludniu druga kolezanka wpadnie,. :-) Dzien milo i szybko zleci... :)

Sylwia246 masz termin na sierpień? to czemu nie ma Cię jeszcze na sierpniówkach :-p

U mnie też nudy. ciągle praca, dom, praca, dom. zmęczona jestem. w dodatku moja waga nie chce stać w miejscu tylko ciągle tyję :-( i to mnie frustruje strasznie!
Miałam dziś wizytę. wszystko prawie ok, na echo serca maleństwa tylko wyszło coś nie tak, ale na razie nie ma się czym martwić (słowa pani dr) za 6 tyg kolejne echo i zobaczymy jak się to ma. jest tam jakaś 1mm dziurka, któa może się jeszcze zarosnąć, dlatego na razie bez paniki!

Pozdrawiam

image_6.jpg

Beata gratulacje pierwszego zdjęcia do rodzinnego albumu:)
Gawit nie frustruj się:) nas po prostu kochają te kilogramy hihi
Miłego dnia dziewczynki:)

cześć dziewczyny!!!!
nie było mnie bo miałam problemy z kompem, z netem, ze zdrowiem i tak w kółko.
u mnie teraz już lepiej, chorowała moja córa a na końcu i ja, ponad tydzień jakiegoś wirusa, gardło kaszel katar ale brak gorączki, faszerowałam sie witaminami i syropem z cebuli to w końcu przeszło, jeszcze trochę katar ale i tak już lepiej. :)
czuje się w miare tylko ciągle śpiąca jestem. jem normalnie ale tyje niestety no już mam +5kilo ale mam nadzieje że sie uspokoi ta moja waga bo dojde do 150kilo w takim tempie :(

reklama
Do góry