reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Otyłość w ciąży

Agnella a nie masz chorej tarczycy? Przede wszystki. Musiszjesc regularnie 5 posilkow ,znam dziewczyny ktore jadly nawet 10 razy ale przy cukrzycy. Stosuj diete dla cukrzycowych mam w ciazy,jesli co to nie pomoze zrob badania bo moze masz cukrzyce ciazowa ktorej potrzeba insuliny,albo tarczyce chora.

Jaostanio mam parcie na czekolade,ale byc moze to wina anemi ktora mam.i pomarancze. Macie czasem takie wrazenie jakby dzieckobylotylko po jednej stroniebrzucha, pprzez dluzszy czas? Kiedy dziecko powino byc juz obrocone glowa do dolu? Ide W 33tc na usg myslicieze juz bedzie wiadomo

reklama
Mówią, że nawet w 36 tyg dziecko może się jeszcze obrócić a leżąc w szpitalu poznałam dziewczynę, która leżąc na patologii ciąży miała mieć cesarkę z powodu pośladkowego ułożenia a 4 dni później na usg wyszło, że dziecko jest główką w dół. Dodam iż był to jej 38 tydzień :) Jak czekolada to może brak magnezu? Dużo jest go w czekoladzie

Witajcie. Karina ja ważę równą 100, choć dziś się ważyłam u rodziców i przez tydzień ubyło 1 kg, ograniczyłam słodycze i białe pieczywo. Jeszcze tydzień do pierwszego usg, mam stresa. W 7 tc chyba już powinno być widać czy z dzidzią ok. Jakoś w pierwszej ciąży cieszyłam się tym stanem i nie panikowałam :) Lisica gratulacje :)

Ja zauwazylam zebardzo w tej ciazy nie tyje choc terazjuz prawie sie nie ruszzam,ale martwi mnie kazde usg i to czy jest okej,bo przez otylosc moje usg sa niedokladne i lekarz czasem nie moze. Stwierdzic anatomi ciala czy czegos tam. I caly czas sie obawiam owiniecia pepowina niestety popierwszej ciazy mam stracha,podrugiej ciazy balam sie do 8tc ze strace dziecko, a teraz bojesie koncowiki po tym cobylo gdy rodzilam 'acka. Coprawda terazbedzie inny szpital,bardziej profesjonalny bym powiedziala ale mimo wszystko

Witam:-)
A ja przytyłam koło 4-5 kg od ciazy, bo mam niepokorny apetyt. Ale od dzis (pon) zaczynam sie zdrowiej odżywiać, a pod koniec tygodnia postaram sie zacząć ze sportem.

W pierwszej ciazy nie mialam apetytu ..., i tez sie niczego nie bałam , bylam bardzo spokojna i zrelaksowana..., ale po tym co sie stało mam w tej ciazy totalnego stresa , bardzo ja przeżywam ... I dosłownie modlę sie o zdrowe dziecko.

Znowu mam problem z pecherzem
:-( , chyba sie dzis przejdę po antybiotyk ... .

Marieta w 7 tyg , moze widac serduszko juz, no i tak ogólnie powie czy jest ok. Ale wiecej raczej nie, bo to za wcześnie ... Ale bądź dobrej mysli :-)✊✊✊

Agnella - 10 kg to duzo w trzy miechy, a jestes pewna ze dokładnie tyle? Bo przecież dopiero co kupiłaś wagę. A tak to 97 jeszcze idzie ..,zależy naturalnie od wzrostu jeszcze ...

Ostatnia edycja:
a u nas był szpital w domu,wszyscy chorzy, córka, ja, mąż a teraz miki dostał kataru, myślałam że jak tylko na piersi jest to żadna choroba go nie złapie a jednak :/ biedny on bo się męczy, biedna też ja bo nocami męczę się z nim, ale walczymy! najgorsze że chyba od kataru aż mi dziś zwymiotował po jedzeniu.. często mu się też ulewa..

Byc moze mniej, bo przytylam troche bedac na wyjezdzie sluzbowym w pierwszych tygodniach ciazy (spodziewalam sie okresu ale juz w ciazy bylam) - tzn tak mysle, u mnie zazwyzaj takie cos wychodzi po jamis czasie, nie od razu (nie liczac teraz ciazy..tutaj z dnia na dzien roznica). To bylo w Maroku i bylo tam tak dobre jedzenie, mimo ze praktycznie same warzywa. Ale duze ilosci. Najwiecej przyrostu zauwazylam w ostatnich 4 tygodniach, zwlaszcza 2, bo mam problemy z zaparciami (w zyciu nigdy nie mialam takich...zazwyczaj 2-3 razy dziennie, teraz raz na dwa dni lub rzadziej, i to male ilosci) wiec sadze ze sporo z tej wagi to tzw 'masa jelitowa'. Dowod? W sobote bylo 98 a w niedziele rano, (w sobote bylo WC) 97,4. Jedzenie jak zwykle.
Tarczyce badali mi kilka razy w ostatnich latach ale zaden lekarz nigdy nie powiedzial ze mam niedoczynnosc, mimo ze sama to sugerowalam bo zawze mialam wyniki ' w dolnej granicy normy'. NO nic, bede obserwowac, zaczne wiecej chodzic, bo na pewno brak ruchu sie przyczynil. Mysle ze przytylam moze z 6-7 kg ..ale tez pewna nie jestem, niestety nie wazylam sie dokladnie w czerwcu i lipcu, procz tego ze po tamtym majowym detoskie na pewno troche schudlam.
Dieta cukrzycowa na razie odpada, bo musze unikac glutenu, inaczej bola mnie stawy (nietolerancja...no hcyba ze nie mam wyjscia to wtedy jem) i i tak nie moge patrzec na pelnoziarniste rzeczy. Na razie jem to co mnie nie przyprawia o mdlosci..niestety nie mam wyboru, nie zawsze sa to zdrowe rzeczy. Jak mina mdlosci (oby jak najszybciej..to juz 9 tydzien), to zaczne jesc swiadomiej. Jem znacznie mniej moich ukochanych warzyw niz wczesniej bo mnie niestety odrzuca - to tez na pewno przyczyna zaparc. Cukru praktycznie nie jem bo tez mnie odrzuca(chyba ze ten w sprite lub 7up..)
Wzrostu mam 169 cm, wiec waga jest spora.Mimo to w pasie mam ciagle tyle ile mialam jak wazylam te 7 kg mniej.
Mysle ze moze przesadzilam z tym 10 kg ale dopiero 'proba wagi po pojsciu do WC' ze tak powiem, mi to uswiadomila.

Marieta, bylam na prywatnym skanie jeszcze w 6tym tygodniu i juz bylo widac serduszko, choc moze nie jakos bardzo wyrazie.

reklama
Lisica - gratulacje:) i wszystkie 3mamy kciuki aby było dobrze.

Ja cały czas trzymałam wagę, nawet schudłam trochę.Dziś się zważyłam i +3kg, w ciągu tygodni!!! Ale to wina tego, że przeszłam na l4. Zawsze to się leciało w pracy, w pracy trochę ruchu, mniej się jadło. A teraz tylko leżę i odpoczywam;)
Jutro idę do gin - jak wszystko będzie ok i mi pozwoli to chcę chodzić 2 razy w tygodniu na basen, na zajęcia dla ciężarówek. Może to trochę pozwoli upilnować wagę.
pozdrawiam was wszystkie w ten piękny dzień.

Do góry