reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Otyłość w ciąży

Ja jeszcze radze sobie ze skarpetkami i butami ale ja mam mlodsza ciaze o ponad tydzien od Was ;) zobaczymy za tydzien ;)
Przewracanie sie z boku na bok w nocy to wyczyn prawie niemozliwy do osiagniecia ;)

reklama
Olucha może.drugi.będzie syn :)
Madalena to ty w super formie jesteś! Ja mam problem ze skarpetami i.butami juz z miesiąc! Tzn sama daje rade ale stekam przy tym tak,że mąż się pyta czy juz rodze.

Mój synek to właśnie często bardziej reaguje na ojca,jego głos i dotyk. Jak się długo nie rusza to proszę męża by popukal w brzuch :)

Hahaha ;) super forma to raczej nie - ale sposoby to juz tak ;) szkoda ze nie mam takich sposobow na ogolna kondycje bo coraz gorzej mi sie chodzi - jak kaczka :)
Na moje malenstwo jak sie dlugo nie rusza dziala najlepiej jak sie na niego poskarże ;)
A jak tam noc minela? Ktos urodzil ;) ? Odkad mi lekarka powiedziala ze nic sie nie zapowiada na szybszy porod to minely mi wszystkie dolegliwosci ;) psychika to jest potega!!!
Udanego dnia dziewczyny

Czesc Dziewczyny...mnie znow chwile nie bylo a czas tak szybko leci.
Dostalam zwolnienie na tamten tydzien i cisnienie ladnie spadlo. Mialam we wtorek kontrole to bylo 120/60 i przy okazji zaskoczyli mnie tym testem glukozowym - nie musialam byc na czczo,byla godz 14. Dali mi slodki napoj i po godzinie pobrali krew. Wczoraj dzwonilam po wyniki i glukoza byla 5.6 a mialo byc ponizej 7.5 czyli ok, nie musze robic tego testo rano na czczo...bardzo sie ucieszylam.
Za to hemoglobina mi spadla i mam teraz ponizej normy,,jeszcze miesiac temu byla ok ale jak widac dzidzia urosla i zabiera mi to co mam. Nie przyjmuje zelaza bo mi po tabletkach niedobrze, zastanawiam sie co by mi pomoglo najlepiej na to, macie jakies rady?
Pozdrawiam Was wszystkie :rofl2:

agnella - ja mam ten sam problem tyle,że ja biorę 2x żelazo forte... ale pomaga:
czerwone mięso (wołowina), zielone warzywa pietruszka ma dużo żelaza, buraki nie mają dużo ale z jakiegoś powodu poprawiają morfologię też... wpisz sobie w google co jeść aby uzupełnić niedobory żelaza.. wyskoczą ci tabele

Tez wysłałabym zdjecie ale u mnie brzucha jeszcze nie widac:) a robią wam sie rozstepy? Ja wczoraj po bokach brzucha zauważyłam fioletowe krechy pomimo ze brzuch nie urósł mi jeszcze:(
czesto mam tez bole głowy i nie wiem czy moge zjesc cos przeciwbolowego?:(

Na żelazo podobno pomaga herbata z pokrzywy, czerwone mieso, sałata i buraki:) tez mam niskie, ale póki co łykam tabletki:)

Ja właśnie nie brałam żadnych tabletek, ale często buraczki jem, bo po prostu mam ochotę:p i mam hemoglobinę 13,5 a norma to od 11:p
Jeraha możesz brać apap, lub w ogóle paracetamol. Ewentualnie kup sobie takie plastry chłodzące na czoło chyba też z apapu. Mi pomogło. Natomiast jeśli masz bóle często to mierz ciśnienie, bo to może od ciśnienia być.
Rozstępy mam, robią mi się wokół pępka i rozchodzą promieniście...:p smaruję bio-oilem, ale podejrzewam że jakiś efekt dopiero po porodzie zobaczę. Choć nie są takie mega czerwone, tylko dość blade. Natomiast smaruję, bo mnie brzuch swędzi i go w ten sposób natłuszczam.

agnella ale Cie długo nie było! Ja akurat nie mam na razie problemów z wynikami ale to bardzo częsta sprawa. Tak jak dziewczyny pisały mięsko, buraczki to takie starodawne i sprawdzone sposoby :) W którym jesteś tygodniu teraz? Ja biorę ogólnie takie suplement diety dla kobiet w ciąży - są tam witaminy w tym wit. D i na razie nic innego nie stosowałam. A ty coś stosujesz?
Jeraha u mnie się rozstępy nie robią bo i tak mój brzuch był duży przed ;) teraz jest w ładniejszym kształcie po prostu. Bóle głowy to ja też miałam ale na samym początku ciąży - pewnie od hormonów? wtedy nic nie brałam bo bałam się każdego leku. Może spróbuj jakiś masaży głowy? jeśli to napięciowe to powinno pomóc. W ciąży na pewno nospę można brać ale nie wiem czy na ból głowy to coś pomoże.

reklama
Nospa to na skurcze. Ale apap można brać na sto procent, sama brałam. Raz miałam taką migrenę ze 6zjadlam w ciągu 8h. Ale tak czy siak sprawdzaj sobie ciśnienie.

Do góry