reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Otyłość w ciąży

Lenka cudna.
Ja luteine miałąm brać do 13 tyg. ale przyznaje wcale nie brałąm bo wybrałam jedno opakowanie i raz pamiętałąm raz nie i dałam sobie spokój. lekarzowi wciskałąm kit że biore.
u lekarza wczoraj wszystko ok. badania miodzio. toksoplazmoze już przechodziłam więc luzik. cukier na czczo wyszedł mi 80 więc ok. ciśnienie książkowe 120/80 więc też ok. żyć nie umerać ... gdyby nie ta waga :-) muszę sprawdzić jutro rano na czczo czy zaczęłąm już tyć bo apetyt mi wrócił. u gina po obiezdie było 113 a u mnie ostatnio 111 - trzeba skontrolować :-D

miłęgo dnia dziewczynki ... biorę się za obiadek.
robię pomysł na gulasz... mam nadzieje, że wyjdzie dobry - pierwszy raz go robię. Tylk ozamiast karkówki wrzuciłam zeberka. Mam nadzieje, ze będzie ok bo jak nie to rodzina mnie zabije :-D

reklama
Oj leci czas:)
Ja jak patrzę na Wasze suwaczki to dopiero widać upływ czasu.
Robię gołąbki. Mała dziś marudzi jak ta lala. Spi po kilka minut. Ehh życie.

Cześć dziewczyny:)
U mnie też dziś pochmurnie jest i pewnie za niedługo będzie padać deszcz bo zaniesione niebo.
Dzewelejna gratuluję wyników badań, małe rośnie zdrowo i oby tak do końca ciąży było.
Ania, ale Twoja Lenka już urosła, jaka fajna dziewuszka z niej :)
Wczoraj nie miałam kiedy napisać bo miałam zaganiany dzień najpierw latałam po mieście i szukałam laboratorium gdzie mogłam zostawić do badania posiew z kanału szyjki macicy a potem poszłam do pracy zanieść zwolnienie lekarskie i siedziałam prawie 3 godz. ani wyjść, fajnie tak posiedzieć i pogadać z koleżankami w pracy, aż mi się zatęskniło za pracą.
Ja też po wizycie u gina tak jak pisałam, miałam tylko badanie ginekologiczne szyki macicy z nią troszkę lepiej niż miesiąc temu, ale niestety nadal mam się oszczędzać i leżeć większość część dnia. Mam dalsze zwolnienie lekarskie do następnej wizyty 26.11. Niestety mam nakaz kontroli ciśnienia 4 razy dziennie bo u lekarki miałam 130/90 a w domu mam najwięcej 120/70 pewnie to efekt białego fartucha. Waga bez zmian nadal mam rano 104kg a w ciągu dnia 105kg. to i tak mniej o 4kg niż 3.09 bo wtedy miałam 108kg.
Wyniki z krwi mam super nawet hemoglobinę, ale za to w moczu najpierw były bakterie a teraz są drożdże tzn. mam grzybicę. Znów mam antybiotyk dopochwowo. Skąd te paskudne bakterie i grzyby się biorą to sama nie wiem dbam o siebie jak nie wiem a te paskudy szaleją.Cóż podobno w cukrzycy tak właśnie jest.
Dostałam skierowanie na kolejne badania moczu i inne badania m.in. posiew z kanału szyjki macicy coby zobaczyć jakie tam mam bakterie, zaczynam się obawiać czy te bakterie nie zagrożą w końcu dziecku.
A może któraś z Was ma lub miała podobny problem z bakteriami i drożdżami w moczu? jak sobie poradziłyście?

Ostatnia edycja:
eloł eloł
całą noc prawie nie spałam. nie szło spać nie wiem czemu. mam nadzieje ze nie zaczela mi sie bezsennosc ciazowa :-)
oo...alfa ja mam tak samo zwolnienie jak ty:-D

mój lekarz mnie zadziwia - jeszcze od początku ciąży nie zaglądał mi w podwozie. nie to że mi tęskno wręcz przeciwnie cieszy mnie to bardzo ale czy to nie dziwne ...
nie wiem może nauki się zmieniły. z fabianem w ciąży na leżankę musiałąm włazić co wizyta. ale pewnie co się odwlecze to nie uciecze. kolejna wizyta 28 - będę po usg więc pewnie oględziny usg i nie będzie miał nic więcej do roboty ze mną to i zajrzy sobie moze.
u mnie leje deszcz od 6 jakoś. straszna jest ta pogoda. do tego wszystkiego cały czas w nocy boli mnie gardło - co za jakaś cholera się przyplątała to nie wiem. tyle czasu trzymać...
dziewczyny - któraś brała femibion w ciąży lub bierze ? interesuje mnie sposób brania i dawkowania femibionu 2. bo mam sporo opakowań od koleżanek z pracy ale bez ulotek. w internecie jest ze 2 razy dziennie (1x tabl. i 1x kapsułke). jak wy brałyście ? 2 za jednym razem, czy moze rano jedno a na wieczór drugie ?

dzisiaj się ważyłam i mam nieco ponad kilogram do przodu. Suma sumarum jestem jeszcze i tak niecałe 4 kg na minusie.... oby jak najdłuzej to trwało....w co wątpię no ale.

nie mogę doczekać się usg 21-go. ciekawe ile moje dzidzi ma cm, czy widac bedzie siusiaka....

co do antybiotyku i bakterii to ja z fabianem miałąm jakieś bakterie ale brałam jakieś globulki tylko na to ale też co chwila wracało.

miłęgo dnia zycze

Ostatnia edycja:
Dzewelajna - ja biorę Femibion od początku, najpierw 1 raz dziennie jedna tabletka, a od 15 tygodnia biorę 2 i tam są tabletka i kapsułka z kwasami DHA i ja biorę na wieczór obie przed snem - tak mi poradził gin. Zasada taka jest na ulotce, że bierzesz 1 tabl i 1 kaps w ciągu dnia. Ja biorę też żelazo, ale to rano. Pamiętaj o tym, że Femibion ma wszystko oprócz właśnie żelaza i jak będziesz miała słabsze wyniki, to lepiej co drugi dzień łykać żelazo i magnez.

A i gratuluję dobrych wyników i wieści :-D

Moj lap dalej swiruje, wiec mam focha na niego. U nas zmiany i to ostre - mlody skoczyl motorycznie, najnowsza zabawa polega na wspinaniu sie do pionu przy czym sie da, po czym... puszczaniu sie i cwiczeniu stania bez trzymanki. A ze cialo niedomaga, to leci jak kloda, wiec jak tylko widze ze sie znow po czyms wspina, lece dziada asekurowac. Poza tym mlody zupelnie odmawia butli z kaszka, nie raczy tez kaszki z miseczki - prosze sie nie smiac, schabowy jest ok. Wczoraj kupilismy mu pierwszy rowerek - taki trik do pchania z montowana platforma pod nogi, oparciem i zabezpieczeniem zeby bobas nie spadl, ale powazna sprawa, bylo nie bylo, rower!

reklama
Alfa No niestety ta przeklęta cukrzyca ma ogromny wpływ na środowisko w pochwie. Dlatego moja gin powiedziała ze musze diametralnie zmienić dietę bo te bakterie i grzyby maja raj jak jest za dużo cukru w organizmie. Biorę betadine i jakiś probiotyk dla kobiet i zobaczymy jaki będzie efekt. Narazie to efekt jest taki ze nadal nie zaobserwowalam sluzu plodnego na podstawie którego musze zacząć brać progesteron i zrobic niektóre badania i nie wiem co robic. Lekarka przyjmuje tylko dwa dni w tygodniu i będzie w poniedziałek. Wyglada na to ze faktycznie ten jajnik z torbiela nie pracuje bo co drugi miesiąc nie moge sie dopatrzec owulki. Eeh przesrane mam:no:

Do góry