reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Otyłość w ciąży

Kurcze, ja wyunikow do reki nie dostane - tu nie daja, tylko jak jest ok to ok, a jak nie ok, to dzwonia i wzywaja na konsultacje. Lipa po mojemu bo ja z tych co lubia wiedziec.

Jestesmy po wazeniu, okazalo sie ze pomylilam sie o 50g w domu, maly wazy nie 13,3, a 13,250kg. Na siatce centylowej sie JESZCZE miesci, w ostatniej krateczce - jakis jelop wymyslil, ze dziecko do roku nie moze wazyc wiecej niz 13,5kg, czyli na bank w styczniu juz sie na kartce nie zmiescimy. :-D Przy okazji dziecko pokazalo co potrafi nie dajac sie ubrac - latalo wszystko, wlacznie ze stolikiem na ktorym lezal przewijak, a mlody mial super zabawe. Gnidulec wstretny.:-D

reklama
Marcia - super wyniki.
Kłaczku - to czekamy co u Ciebie, a wyniki nie będą w kartotece u lekarza żebyś mogła je obejrzeć? A Karolek super chłopak, wiedział jak się zachować :-D

Wyniki to tu strasznie trzymaja "przy orderach". Jak sie kiedys spytalam polozna o konkretne wartosci morfologii, to mi powiedziala ze "to sa liczby, ktore nic Ci nie powiedza" - dopiero jak podalam jej normy, to mi podala wartosci.

Pam &&&&&&&&&&&&&&&&zeby wszystko ok było

Marcia gratuluje super wynikow:-)

Kłaczek chłop na schwał z twego Karolka:-)

My po usg bioderek i wsio ok:-D bałam sie ze bede musiała szeroko pieluchowac jak Dorote a masakra to była:no:

po wizycie. lekarz obejrzal powiedzial ze teraz nic nie zrobi tylko zapisze mnie na wizyte u specjalisty i on zadecyduje czy tniemy... puki co rozciol troszke mocniej obejrzel powiedzial ze nie ma zakazenia , ladny opatrunek zrobil dl mi opatrunki itp i mam zmieniac do drugi dzien i starac sie nie moczyc wiec baseny i kapiele sio najwyzej prysznic i tez szybki dokladnie osuszac a jakby zaczelo sie babrac to dzwonic. Wsumie zadowolona jestem.

Marcia co do wynikow mi robili w 3dc wiec normy sa pewnie takie same... wyszarpie odpis wynikow i pojde prywatnie do polskiego endokrynologa....

kurde troche sie zdołowałam tym markerem. mam nadzieje ze to przez to ze mialam jeszcze okres bo nie usmiecha mi sie operacja na ta torbiel:no: przy interpretacji wyników napisali " pojedyńczy wynik powyżej normy nie swiadczy o obecności zmiany nowotworowej. należy skonsultowac wynik z lekarzem" jak myslicie robic jeszcze raz to badanie czy juz poczekac do 17 grudnia? kuzwa ja to taka jestem niecierpliwa ze mnie normalnie nosi:wściekła/y:

Marta Zaczekaj, 17 już wbrew pozorom niedługo ;) I właśnie tak jak CI napisali, jeden wynik różny od normy rzadko kiedy decyduje definitywnie o czymś najgorszym, na pewno zleci Ci kolejne badania i nie ma sensu żebyś teraz traciła pieniądze na to samo oznaczenie:) Musisz jakieś zajęcie sobie znaleźć żeby się czymś zająć :D

Kłaczek Ja też lubię wyniki widzieć ;)

Fasolka, fajnie ze scan ok. Karol to kupa chlopa - ciuchy 18-24 i 2-3 lata, na wzrost 92-96. A jeszcze nie tak dawno kruszynka tonela w 56...

reklama
Wiesz co? Te siatki centylowe to o kant d..., zwlaszcza jak tu, w UK, dziecko jest wazone, ale nie mierzone. Waga Karola wychodzi na koszmarna nadwage przeciez, ale raz jeden jedyny, podczas wizyty domowej HV go zmierzyla i oficjalnie wpisala do red booka jego wzrost - jest na tym samym poziomie w siatce centylowej co waga, czyli facet jest proporcjonalny, a nie tlusty. Kiedys bylo jeszcze smieszniej, bo byly tabelki i w nich uklady typu: wiek (np.) 1 miesiac = waga (od -do kg). W efekcie moj najstarszy od samego poczatku byl za duzy bo jego waga urodzeniowa przekraczala wage "tabelkowego" miesieczniaka i ciagle mi sie pruli ze go tucze. No, faktem jest, ze kilkumiesieczny to byl tlusty jak diabli, ale urodzil sie normalny, tylko na 60 dlugi i dobrze ponad 4kg

Do góry