reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Marta Jak tak piszesz o tych wydatkach na badania to aż człowieka skręca:/ i jeszcze mimo wskazań to nie dadzą na nfz tylko zrób to sam :/

Martusia To może dobry powód żeby się nauczyć? :D I będziesz ze swoją miłością śmigała :p i tatuś w basenie też się na pewno przyda :D Coś wymyślicie na pewno, żeby dobrze było ;)

Ja bym miała cudowną noc gdyby nie koszmar- śniły mi się pająki i mimo pobudek nie mogłam się pozbyć ich z głowy:/ tak się stresowałam, że dostałam takich skurczy, że myślałam, że to już :D Masakra, nie chcę więcej takich realistycznych snów :p Poza tym mało kaszlałam, więc radość jest, ale gardło dalej daje popalić :/ nos też już by się ogarnąć mógł:confused2:

reklama
Witam się porannie.
Marta
moje gratulacje:)
Lenka przespała noc z 2 pobudkami, więc jak na po szczepieniu nie było źle. Teraz dosypia z tatusiem, a ja właśnie młodego wyprawiłam. U nas się ferie niedługo zaczynają, dziś wywiadówka.
Szykujemy się do chrztu. Szatka już do nas jedzie, świecę kupiłam i ozdobiłam po swojemu. Papiery z parafii też już mam. Tylko temat gastronomii zupełnie w lesie.
Miłego dnia kobietki. I skoro Marta wypakowana to na następną pora do załadunku:)

Kłaczek, jeśli nie wierzysz w wiejskich zielarzy to zapomnij o tym, 1/ gorące siemię lniane na pieluchę okręcasz chorą kończynę i zawijasz w folię spożywczą (potrzymać ze 2-3h), 2/ serek wiejski rozsmarowujesz na pieluszcze zwijasz i do zamrażalnika potem taki lodzik na bolącą kończynę i folia spożywcza (to najlepiej na całą noc), 3/ prażone skorupki jajek z pikarnika miażdżysz i dodajesz no do siemienia albo serka, ja stosowałam to na rozwalone kolano, stety kuracja min 2 tygodnie, mamy tutaj taką kobietę co ma rętgena w rękach ludzie jeżdżą do niej np nastawiać kończyny bo na ip to tylko do gipsu a ona ślicznie składa i mało boli i rekonwalescencja krótsza po, no i takie domowe sposoby regeneracji stawów i itp. dodam że lekarz z wykształcenia, ale jak kto nie wierzyw znachorów to niech odpuści

badania na nfz ? śmiech na sali, szybciej umrzesz niż dadzą ci skierowanie, a przy staraniu o fasolkę głowa musi być wolna od schiz, wiem łatwo się mówi, ale i wiem co mówię, tyle lat starań za mną a za kilka dni się będę wyklówać :)

Gratulacje dla Marty :))

Ja z rana obdzwonilam kilka przychodni i ceny badan sa mega rozne :szok: Np w jednej za prolaktyzne z obciazeniem chca 19+55 zl!! A w innej juz tylko 2x20. Podliczajac miedzy dwoma przychodniami te wszystkie badania to wyszlo prawie 50zł róznicy. Oczywiscie ide tam gdzie taniej ;) Zreszta tam juz robilam kiedys badania i wiem ze babki potrafia dobrze pobrac krew a u mnie zawsze zyly pochowane.

Tak ze jutro od rana dzialam, a dzis mam takiego lenia.. jeszcze kicia mi dostala pierwszej rujki a w weekend mielismy sterylizowac :p Teraz trzeba poczekac. I tak sie wylegujemy w lozku obie bo sie strasznie milusia zrobila a tak to diabel wcielony byl, wiec korzystam z chwil czulosci :D Choc bidulka troche, nie wie sama o co jej chodzi.

I czas zaczac myslec o przygotowaniach slubnych bo czas goni, a my jesczze daty nie zaklepalismy,ale w usc to chyba bedzie bez problemu. Narazie to tylko godzinami siedze na allegro i szukam zaproszen ;) No nic, miłego dnia ! :)

Marta - Grrrrrrrrrrrrrrrraaaaaatulacje !!!!:-D
Dziewczyny mają rację - zmiana warty, któraś się musi zapakować, skoro Mmarta się rozpakowała :tak:

Ja już po pobraniu krwi, nie było źle, teraz śniadanko i do prasowania fujjjjjjj

Martusia, basen juz z kompletnym maluszkiem mozna, tylko koniecznie neopren bo woda jest chlodna. Z Karolem dosc wczesnie zaczelismy jezdzic na basen i to jest bezcenne.
Anajo, wierze w zielarzy, nie musi byc siemie lniane, wystarczy kasza lub ziemniaki bo tez trzymaja ladnie cieplo, a o to glownie chodzi.

Ja mam dzis egzamin.... bleee... w piatek jeszcze jeden i tydzien wolnego...

Martusia jesli dobrze pamietam (moge sie mylic) to moja mam chodzila do Aqua parku w Sopocie z moim bratem za specjalne zajecia dla niemowlat jak on mial bodajrze 3 miesiace? moze 4... i naprawde mu sie podobalo... teraz ma 7 lat i spedzilby na basenie caly dzien :-D smiga jak szalony :-D

Milego dnia wszystkim :-)

Uff... Kupilismy malemu portek dresowych par kilka, bluze do jednych, niekapka, lyzki z melaminy w normalniejszym rozmiarze, trafilam porzadne buciki ze skory za 7 funtow, co prawda wieksze, ale uniwersalne bo trzewiczki - poszalalam. Brakowalo mi juz dresowych porciat, a to najlepsze po domu.

reklama
Kłaczek No to poszalałaś z zakupami dla młodego- prezent na urodziny dostał :D Dobrze, że smarujesz, oby się poprawiało z czasem :) Ja się szwendam jak gó*no w betoniarce... niby coś robię, ale tak żeby nie zrobić :D weny nie mam :p

Pam Powodzenia na egzaminie ;)

Totka A Ty jak tam się czujesz? nie rodzisz jeszcze? :p

Anajo Najlepsze są akcje w ciąży, kiedy odmawiają nam świadczeń i badań,które nam się należą z urzędu i próbują wmówić, że nam się nie należy :/ i to posiłkując się tym, że nfz im kasy nie zwróci za to co jest ściemą straszną :D

Do góry