reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Paplanina

Fasolki, Pan Tik -Tak, Natalka Kukulska, Majka Jeżowska... To były czasy!
A moja ulubiona to "Jagody", ta, podczas której Anii tańczyła z siostrami :happy2:
Mój kuzyn ma dwa brzdące w wieku przedszkolnym jedno a drugie ma dwa latka. Nie oglądają bajek w tv, nakupił im mnóstwo dvd z bajkami z naszych czasów (jak to brzmi :szok:). Reksio, Miś uszatek itp.
Mam nadzieję, że mi trochę odstąpi ;-) Sama zbieram bajeczki z gazet dla dzieci. W "dzienniku" podobno co czwartek są / były płyty z piosenkami dla dzieci ale w mojej "wsi" nie można było ich dostać. We wszystkich kioskach i sklepach sprzedawali gazetę bez płyt :wściekła/y:

reklama
Ja też mam kolekcje takich "starych":cool2: bajek i tych naprawde dobrych, typu Kubuś Puchatek czy bajki Disneya. Bo w telewizji to czasami lęcą takie bajki ze jestem w szoku:szok:
No a "Puszek okruszek" i "Co powie tato" to największe hity:-D

Dziewczyny, ja mam na kompie kilka piosenek dla dzieci : Kulfon co z ciebie wyrośnie, Pan Tik-Tak,Kolorowe kredki,Moja fantazja,Krowa odrzutowa,Cztery zielone słonie i jeszcze jakieś ale tytułów nie pamiętam.Jeśli któraś z Was chce - to mogę na maila wysłać :tak::tak::tak:.

Co do bajek, to ja jak już powszechnie wiadomo, uwielbiam ponad wszystko Misia O Bardzo Małym Rozumku, czyli Kubusia Puchatka (Oliwka też tylko jeszcze o tym nie wie:-D).Zawsze lubiłam też Gumisie.Muminki również.I Smurfy.No i te wszystkie z "naszych czasów" chociaż te bajki to już nie są mi aż tak bliskie ;-).
Ale to co się teraz w TV puszcza to woła o pomste do nieba :wściekła/y:.Mamy kilka kanałów z bajkami, ale w sumie tylko MiniMini i ZigZap się nadają do oglądania.Myślałam że może na Disney Channel będzie coś fajnego, w końcu jest tyle świetnych bajek Disneya, a tam w wiekszości jakieś prymitywne kreskówki (albo to ja mam takie szczęście i włączam nie wtedy kiedy powinnam:confused2:).
Na płytach mam chyba 2 bajeczki, z jakichś gazet.A dzisiaj mój ojciec powiedział że znalazł w domu Teletubisie to nam przyniesie :szok:.Ale ja nie wiem, bo jak to się rozniesie i nas zamkną za propagowanie homoseksualizmu...:confused2::confused2::confused2::confused::confused::confused:

A to znacie ??
Zobacz załącznik 45289

Heh heh :cool2:

Ja przez ciążę nazbierałam już dobrych 20 płytek z bajkami. Normalnie szalona :zawstydzona/y: I zbieram dalej ;-)

Siostra cioteczna mojego małża miała delikatnie mówiąc zaj.ba na punkcie teletubisiów. Rzucanie sięw sklepie na podłogę itp. Ja jakoś się do nich przekonć nie mogę. Co innego Kubuś Puchatek :cool2:

Ja tez się jakoś przekonać nie mogę do tych nowoczesnych bajek. Teraz nawet czytam Kubie Brzechwę.I Teletubisiów nie lubię wcale nie przez tę ostatnią aferę.
A pamiętacie Domowe przedszkole. I o dziwo włączyłam kilka dni temu TV i o 9 na programie 1 nadal leci Domowe przedszkole. Ech....

A propos kilka dni temu pisałam, że u mnie ani śladu @. No to się doczekałam 13 w piątek :-)

Cynamonka, jeśli chodzi o Teletubisie to niekoniecznie mam ochotę, żeby moje dziecko to oglądało.Zawsze uważałam że ta bajka jest jakaś taka...bardzo mocno prymitywna... (bez urazy,bo ktoś może ją lubić).Ja wiem, że to niby są zachowania dzieci w takim wieku, ale patrzenie na to było dla mnie straconym czasem (kiedyś raz obejrzałam cały jeden odcinek).Bo Ale pamiętam ten szał na Teletubisie, w sklepach nieraz widziałam krzyczące dzieci - maaamoooo, ja chciem tubisie :-D.Maskra.

A co do Domowego Przedszkola...Ech...Ja mając 5 lat się zbuntowałam i powiedziałam, że do przedszkola chodzić nie będę.No i nie chodziłam.Siedziałam sama w domu.I oglądałam Domowe Przedszkole.A czasem sprzątałam ;-)

ja uwielbiam "Jagódki"....a moją ulubioną kołysanką którą śpiewam Lili to "Idzie niebo ciemną nocką..." co do bajek to jeszcze się nie zastanawiałam bo nie daję Lilce oglądać telewizji, i tak jeszcze niewiele rozumie, patrzy tylko sporadycznie a najbardziej lubi ...Vivę...ale tylko dlatego że można potańczyć a nie popatrzeć...ale te piosenki to możesz Inna mi przesłać na maila bugz@o2.pl jak masz więcej to poproszę...mężuś wyspawa mi płytkę w pracy...

Wczoraj położyliśmy się spać po północy a tu Hania - myk, oczka jak pieciozłotówki i szał zabawy. Na szczęście trwało to "tylko" półtorej godziny. Włączyłam jej "Kołysanki - usypianki" i ... zasnęłam :happy2: Na nia nie działają ale na mnie - znakomicie :tak:

reklama
Do góry