reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Paplanina

ODSTĄPIĘ na jakiś tydzień starszego braciszka! Nie potrzebuje któraś? Bardzo "grzeczny" i "usłuchany" i nie ma z nim żadnych problemów;-)
A tak na serio to się nieżle dziś wystraszyłam. Adrianek wziął sznurek z autka owinął Madzi wokół szyji i zaczął ją podnosic:szok: Biegiem do pokoju leciałam. Nigdy bym nie wpadła że będzie miał takie pomysły:baffled: Jego autka już nie mają sznurków... A aktualnie robi mi demolkę w pokoju, ciekawe kto to posprząta:confused:

reklama
Sikoreczko :szok: Jak dobrze, że tam byłaś :no:
Mój potwór ostatnio walnął mnie z całej siły (a ma jej sporo) pokrywką od garnuszka na klocuszek w głowę a dziś przywaliła mi z dyńki w chore i bolące ucho. Myślałam, że nieba liznę :wściekła/y:
Siniaków też ma pełno ale na nogach od łażenia po progach i stołach :baffled:

alez male lobuziaki nam rosna ;-)moj co ma w rece to wali gdzie popadnie a szczegolnie jak ktos jest na jego wysokosci ostatnio tak zalatwil paule walna ja z otwartej w twarz:dry:niedobry lobuz:no:
sikoreczko dobrze ze jestes czujna
aniii posaram sie wkleic:tak:
a moja babcia wczoraj mnie ochrzanila ze do roku sie dziecku nie obcina wlosow jak spytalam dlaczego to odpowiedziala ze nie wie tak po prostu ..jak mnie wpieniaja te przesady:wściekła/y:

Martyna to ostatnio mały krzykacz, aż kaszle od tego zdzierania gardła :eek:
Sikoreczka - dobrze, że byłaś w pobliżu :szok:
Ewa - kiedyś nie obcinano dzieciakom włosków do 1 r.ż. bo większość w tym wieku po porostu ich nie ma - od i cały przesąd ;-)
Aniii - niezły lumpek z tej Lilki :tak:
Pluszowe głaski na wszystkie siniole!!!

Ja słyszałam, że nie obcina się włosków, bo to podobno skraca rozum dziecka :-D:laugh2:
Kolejna głupota po tej, że od kołysania w mózgu się układa :cool2::laugh2:

Ewa no to niezla akcaj byla:tak:
Kaira Loek tez ma pelno siniakow, rozwalona warge i wyglada jak po zderzeniu z czyms czasem.Ja tez za nim ciagle nie chodze, nawet ostatnio nie placze jak sie walnie chyba, ze macno.
Aniii no to masz lobuzice w domku;-)
Sikoreczka dobrze, ze tam bylas:szok:Dzieci to maja pomysly...
My jestesmy na dwa dni sami:-):-):-)Slodkie lenistwo mnie czeka, ach jak dobrze czasem pozbyc sie chlopa;-)

ach jak dobrze czasem pozbyc sie chlopa;-)
Jeszcze zatęsknisz ;-):laugh2:
Ja staram się nie łazić ciągle za małą, tę działkę przejęli za to dziadkowie :dry: "Nie puszczaj jej na płytki, bo podłoga zimna", "Uważaj, bo lezie pod stół" itp. itd. To dziecko się nigdy w nic nie uderzy chyba :baffled:

Od kołysania w mózgu się układa?:szok::-D:-D
Kaira - ja też jestem zdania - ku ogromnemu niezadowoleniu dziadków - że dziecię powinno się trochę poobijać żeby doszło do tego gdzie warto się pchać a gdzie nie. Co małej przyjdzie z tego że będę jej poduszki podkładała za każdym razem jak upadnie - pójdzie mi potem na podwórko, wywróci się beztrosko i się zdziwi że boli
Sikoreczka - nie mam słów, dobrze że w porę zauważyłaś
Kasia 1978 - Zośka ostatnio też przełączyła się na krzyko - piski, po których aż się kaszlem zanosi! Aż mi czasem w sklepie głupio jak się rozkręci:-)
U Zosi siniaki na czole, policzku, na nogach. Ostatnio jak się jej przyjrzałam stwierdziłam że niedługo ktoś nas do opieki społecznej podkabluje:-)
Ostatnio zgarnęłam małą spod deski do prasowania którą na siebie wywróciła:no:...Nieuważna matka ze mnie, a z dzieciaka - rozrabiaka

nineczko przynajmniej teraz wiem co to za przesad;-)
nie da sie ustrzec dziecka przed nabijaniem gozow a chodzenie krok w krok i tak nie pomoze jak sie wywali nich wstanie i dalej idzie:tak:ja roztkliwialam sie tak nad paula i mala pierdolka wyrosla wystarczytlo ze lekko sie pokla to placz byl nieziemski teraz sie juz troszke tego oduczyla na szczescie:sorry2:jezeli nie jest to jakies okropne pukniecie nie trzeba od razu wolac o rany bo pozniej bedzie problem:tak:

reklama
Ewa ja słyszałam że włosków się nie powinno obcinać przed pierwszym r. ż. bo potem nie będą rosły...ale to oczywiście Bzdura...
wiecie to wasze dzieciaki nieźle poobijane są. na razie Lilka nie ma siniaków ale niewiele jej brakuje. może po prostu jest urodzona pod szczęścilą gwiazdą bo nie raz już rzeczy spadały jej na łeb...a najczęściej to zatrzaskuje sobie paluchy szufladami...raz włożył Mój listwę żeby nie otworzyła, to Mała ma taką siłę że otworzyła wszystkie:-D

Do góry