reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Paplanina

reklama
Domyslam sie ze putski na forum sa spowodowane przygotowaniami do Swiat.. Podziwiam te z Was ktore sprzataja dom do najmniejszego zakamarka. Ja przy Kubku musze miec oczy dookola glowy i porzadki moge robic jedynie jak spi albo jak maz jest w domu. Wiec generalne porzadki odpadaja.

gotowanie:szok:? ja na szczęście każdą minutę Świąt mam zapełnioną - łazimy po kominach więc to mi odpada...strasznie się cieszę...tak na serio to nigdy jeszcze nie zdarzyło mi się gotować na Święta /no oprócz oczywistej pomocy;-)/.cieszę się że mam gdzie iść ale czasem jak pędzimy z gości do gości to najchętniej posiedziałabym w domu przed telewizorem:zawstydzona/y:.

I my w tym roku nic nie robimy :cool2: Jedziemy na święta do teściów - już jutro wyjeżdżamy wiec nawet sprzątanie generalne w domu mi odpada hehe.
Ale nie jestem zołza - trochę im dzisiaj posprzątam ;-) Zamiast brać się do roboty, której masa to ja siedzę i bredzę.
Bye bye laseczki!

Anii-współczuję "pechowego" dnia. Całe szczęście, że bardziej pamiętamy te przyjemne chwile z życia:-)
Bodzinka-świetny ten link o zwierzaczkach:tak:
Ja już posprzątałam (wiecie, te "grubsze rzeczy"), jak pranie zasłon, mycie podłóg...Lekka powtórka w piątek a w sobotę przyjeżdżają moi rodzice. Hurra!
Nie mam zupełnie pomysłów na świąteczne jedzenie, a Wy co przyrządzacie?

U nas ze względu na wczorajszy roczek (ten drugi;-)), mieszkanko jest w miarę posprzątane, więc przed Świętami niewiele mi zostanie do zrobienia.Pewnie tylko odkurzyc i przemyć podłogi.
A co do gotowania...Mimo tego, że Wigilia jest u nas ja nie muszę gotować.Moja babcia robi barszczyk, uszka i coś tam jeszcze, ojciec zajmuje się rybkami.A my kupimy napoje i ciastka :-p.A w tym roku będziemy mieli maraton - bo najpierw Wigilia u nas (będą moi rodzice, moja babcia ciotka i siostra), później ok.17 pędziemy do rodziców Jacka.W pierwszy dzień świąt do babci, później znowu do rodziców Jacka.I tylko drugi dzień będzie spokojniejszy :tak:
A wiecie co?? Wczoraj była msza dla rocznych dzieci, w tym dla Oliwki.Mnie nie było bo musiałam jechać do szkoły na psychologię (ale dostałam piąteczkę:-)).Z Oliwką poszedł Jacek, Jacka siostra a zarazem chrzestna Oliwki i mój ojciec, który kamerował, żeby móc później pokazać mojej mamie.No i Oliwka pokazała na co ją stać :tak:.Darła się jak opętana (aż jedna kobieta co siedziała koło Jacka siostry zaczęła się modlić: I spraw Panie Boże aby to dziecko przestalo już płakać).Później zaczęła wędrówki po kościele, a wyglądała cudnie: bez czapki (bo ściągnęła), z rozpiętą kurtką...Próbowała się dostać do zachrystii.Jak coś było nie po jej myśli - wrzask.A na koniec mszy ksiądz zapytał przez mikrofon: Ciekaw jestem, które dziecko tak głośno płakało.Ale obciach, mówię wam.Może to i dobrze że musiałam jechać do szkoły :confused:

Inna:-D:-D:-D:-D:-D:-DNo to z Oliwki niezły numerek;-)
Babeczki jutro będe miała moje okienka:-):-):-):-)
Kurtka blada dobrze,że nie sprzątałam:-)
Ja gotuje barszczyk, kapuste z grochem, rybke, uszka, pierożki i nie wiem co jeszcze.Duuużo ciast

Z tego wszystkiego się wam nie pochwaliłam moją nową kiecą.Wreszcie kupiłam na mój wielki tyłek;-):-)

reklama
Bodzinko! Ty nie przesadzaj kobieto! Baaardzo ładna kiecka :tak:

Inna - przede wszystkim gratuluję piąteczki
kubus_101.gif

Oliwka to chyba bardzo żywe dziecko :-D Dobry motyw z tą modlitwą :-D

Do góry