reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

parens rzeszów

rea ja ide cyklem stymulowanym, dziś jest 16dc, zaraz po wizycie u gina dzwonie do dr Mr powiedzieć jakie endo i wszystko dziś się okaże, ja słyszałam że dr od piątku(6.06) na urlopie tylko nie wiem do kiedy może jest na wakacjach i dlatego tak zareagował na telefon, masz rację nie ma na co czekać jak jesteś gotowa psychicznie i organizm odpoczął po hormonach to wracaj po śnieżynkę :tak:

reklama
Alutka moja znajoma miała bardzo bolesne okresy, wielu specjalistów odwiedziła i w końcu dobrze trafiła. Kobieta wysłała ją do jakiegoś specjalisty (prolaktynę miała zbyt wysoką) i okazało się, że musiała iść na operację, bo coś na przysadce mózgowej miała (na leki nie szła). Pewno nie zawsze wysoka prolaktyna o tym świadczy, ale poszukaj dobrego lekarza. Dokładnie nie opiszę Ci sytuacji, bo nie pamiętam, ale w efekcie ma 2 dzieci :) po zabiegu bezproblemowo:) Podobno czasem wystarczy zbić prolaktynę i ciąża się pojawia:):):)

Joasik ja do tej pory mialam okres co 29 dni bez bolowy ateraz jest 37dc i nic .prolaktyne zbadalam bo wczesniej mialam podwyzszona jakies 5lat temu ale po tabletkach powrocila do normy i ten moj ostatni okres trwal dobe co zawsze 3dni ,mowilam doktorkowi ale powiedzial ze powinnam sie cieszyc z tego bo pecherzyk mam ladny i wzielam zastrzyk w 10dc bo mialam podchodzic do iui ale nie bylo bo nie bylam wstanie przyjechac .dziewczyny szukam dobrego endokrynologa w rzeszowie bo ja nie jestem z rzeszowa

No niestety u mnie d***, jestem tak zła że chyba zaraz kogoś pogryze !!!!!!:wściekła/y: szlak mnie zaraz ... byłam na wizycie w tamtym tyg (11dc) endo 0,52, dziś 16dc i to samo ani mm nie ruszyło !!! wszystko poza tym ok, więc rozmawiałam z dr Mr i odpuszczam ten cykl :-(mam brać przez 10 dni duphaston i estrofem po 10 dniach odstawić i czekać na @ i dzwonić 1dc !!!!!! No przecież rączki opadają po same kostki. Nie wiem czemu wogle nie zareagowałam na lek, i dlaczego endo nic nie wzrosło- dziewczyny czy wy kiedyś miałyście podobną sytuację ???
Kiedyś czytałam że in vitro dyscyplinuje i uczy pokory, ja osobiście podpisuję się obiema rękoma !!! Tak to jest coś sobie zaplanować !!! wszystko runęło jak domek z kart :wściekła/y:
Przepraszam dziewczynki że tak się użalam nad sobą, ale nie mam gdzie się wygadać, m pojechał na delegację (całe jego szczęście :-D) więc przez tel z grubsza mu powiedziałam, no i biedne wy mi tylko zostałyście,
rea opuszę cię nie będziemy szły razem:crio, oczekiwanie, beta i mega szczęście, cała nadzieja w tobie :tak:

anula stało się tak dlatego, że to ten kolejny cykl będzie TYM właściwym:) ale znam dokładnie tą złość... ja też idealnie pierwsze crio zaplanowałam i nie wypaliło - kolejne było tym właściwym:) tak jak u Ciebie będzie!

Anula kochana trzymaj się, następny miesiąc na pewno będzie oki. No ja raczej nie myślę żeby był u mnie problem z endometrium, ale kto wie zobaczymy w piątek. Anula plany to ostatnio mój wróg. Jak coś planuję to zawsze nie wychodzi, wiec ten cykl kompletnie z zaskoczenia. Nawet nie brałam pod uwagę tego miesiąca, ale siedzę dzisiaj i patrzę w kalendarz że do przyszłego cyklu i transferu przeszło 30 dni i oczom nie wierzę. Przecież to oczekiwanie doprowadzi mnie do depresji!!! Wiec telefon do dr Mr że zaczynamy w tym cyklu. Jestem taka niecierpliwa, że ktoś mówi odpocznij sobie jeden cykl a ja myślę jak tu odpoczywać jak ja ciągle o tym myślę.

Ostatnia edycja:
Anula następny miesiąc należy do Ciebie;-)pamiętaj w następnym cyklu codziennie lampka czerwonego wina i endo będzie super. Ja Ci nie odpowiem czego tak się stało,bo kompletnie się nie znam;-) u mnie znowu odwrotna sytuacja, endo nawet ostatnio za grube.
A u mnie cud, torbieli nie ma!!! ale za to nadżerka. 2 lata temu wycinałam i znowu. Pewnie prze te całe procedury. może coś tam naruszyli.
Rea nie ma co odpoczywać;-)trzymam kciuki:)

Anula może się uda ze mną zgrać. Ja mam brać ten primolut do 23 czerwca czekać na @ i dzwonić 1 dc :)
In vitro uczy pokory uczy jesteś kolejna która to mówi.
Widzisz anikola a jednak cud :) wstyd się przyznać ale ja nawet nie wiem jak ta nadrżerka wygląda i co to jest.

reklama
Dziewczyny pokory uczy in vitro jak i te wszystkie próby przed nim. Zresztą każda choroba i nieszczęście też. In vitro to przede wszystkim nauczyło mnie samotności i cierpienia w ukryciu. Jeszcze nigdy w swoim życiu nie byłam taka samotna jak teraz i taka "odizolowana" od społeczeństwa. Mam was i moją siostrę która jako jedyna wie o całej sprawie. Drażnią mnie teraz jeszcze bardziej ludzie którzy mi się przyglądają, mówią o mnie, unikam jeździć do rodziny gdzie są dzieci, bo mam strasznego doła jak stamtąd wracam. Wytłumaczcie mi dlaczego ludziom nawet naszym najbliższym tak brakuje taktu i wyczucia?? Brak ich empatii sprawia że nie chce się z nimi w ogóle widywać. Ja nie mówię w ogóle o wykształceniu przy osobach które go nie mają, natomiast osoby które mają dzieci bez przerwy przy mnie o nich rozmawiają. I zamiast wracać zrelaksowana po wizycie u rodziny mojego m wracam kompletnie zdołowana i wściekła. :wściekła/y:

Do góry