Rea nie musisz iść na betę 4 raz, to nie jest konieczne, no chyba, że nie wytrzymasz:-) Nie jest istotne ile beta wynosi, bo u każdej kobiety jest inaczej (jedne mają niską, inne wysoką - jak ja, np.:-)) Ważne jest, czy prawidłowy jest przyrost, co drugi dzień beta powinna się mniej więcej podwoić. No i u Ciebie wszystko jest jak najbardziej prawidłowo. Jeżeli zaś chodzi o pierwszą wizytę, ja byłam w 12dpt w parensie po leki Na tej wizycie w ogóle nie byłam badana, bo dr M powiedział, że oni nie mają takiego dobrego sprzętu, żeby zobaczyć ciążę na tym etapie Kazał mi przyjść do profamili dopiero za dwa tygodnie, zresztą dr Mr, jak do niego zadzwoniłam z wynikiem bety też powiedział, że przez dwa tygodnie mam zażywać leki i dopiero potem do lekarza. Dlatego ja uważam, że nie ma sensu iść zbyt wcześnie, bo pęcherzyk masz na pewno- to on produkuje hormon HCG Najlepiej iśc jak już można zobaczyć serduszko, to ważny moment i wyznacznik prawidłowo rozwijającej się ciąży.
jeszcze dodam, że jak poszłam za te dwa tygodnie na wizytę, to oczywiście serduszko już biło!!!!!!