reklama

parens rzeszów

Jako że zorientowałem się, że część Pań błądzi, nie rozumie w pełni co się wokół dzieje, jakim procedurom się poddają i jakie badania wykonują, poczułem się niejako wywołany do tablicy i postanowiłem odpowiedzieć Paniom na kilka pytań i wyjaśnić pewne wątpliwosci.

Otóż Pani >>czerwona oliwka<< napisała:
... zabieg inseminacji... Odbywa się w gabinecie, do którego wchodzi się z poczekalni ( bodajże nr 4).Lekarz wykonuje go pomiędzy przyjmowaniem pacjentów wiec czasem się czeka na niego z gołą du.... Zabieg nie jest bolesny. Nie miałam w dniu iui usg ani później .......

Z przykrością muszę zauważyć, że może przez nieuwagę, może rozmyślnie pominęła Pani fakt wykonania USG podczas zabiegu inseminacji, przez co wprowadziła Pani inne forumowiczki w błąd (myślę, że nieświadomie - przecież podczas zabiegu panują takie emocje że łatwo taki fakt pominąć :) Każdy zabieg inseminacji wykonuje się pod kontrolą ultrasonografu.

A to że zabiegi wykonujemy w osobnym gabinecie pomiędzy przyjęciami innych pacjentek - to chyba nie zarzut tylko pochwała !!! Proszę sobie wyobrazić sytuację że zabieg wykonuję w swoim gabinecie a pacjentka po zabiegu pozostaje jeszcze w pozycji leżącej 10 minut, jakie będzie opóźnienie po 4-5 zabiegach dziennie?

Pozdrawiam serdecznie
Tomasz Magoń

p.s. obiecuję, że w przyszłości będę odnosił się do kolejnych zarzutów lub rozwiewał kolejne wątpliwości Szanownych Pań

Ostatnia edycja:
reklama
Szanowne Panie,
proszę mi wierzyć, że nie jest moim zamiarem "rozwalenie" tego forum, widzę że wiele Pań ma pytania, wątpliwości, poszukują Panie informacji o metodach i lekach używanych w leczeniu niepłodności...
Jeżeli ktoś ma pytanie o mechanizm działania leku, sens jego podawania, pytania o kryteria kwalifikacji - dlaczego stosujemy długi a dlaczego krótki protokół stymulacji, dlaczego przepisuję dany lek a nie inny i dlaczego taką dawkę a nie inną może wprost o to zapytać, najlepiej takie wątpliwości rozwiewać już podczas wizyty a nie na forum - tu snuje się domysły ...itp
Wpisy na forum nie są przecież tak anonimowe jak się niektórym wydaje. Czytałem Wasze posty już od pewnego czasu i w większości przypadków wiem doskonale kto kryje się pod jakim nickiem :) ...
.... i dlatego proszę nie usuwać w popłochu postów (bo Magoń nas śledzi i się zalogował), widzę przecież że w ciągu kilku godzin po moim zalogowaniu forum skurczyło się nagle z 94 do 82 stron ....to przecież bez sensu.
Pozdrawiam Wszystkie Panie serdecznie i czekam na pytania (i podczas wizyt i na forum) W miarę moich wiadomości i wolnego czasu postaram się na nie odpowiedzieć.
TM

Ale jaja niby spośród tak wielu pacjentek Pan doktor wie kto kryje się pod jakim nickiem , bo ta ma endometriozę ta cystę a inna słabe wyniki męża ha ha ha dajcie spokój,no tak ale jak ktoś wpisał że był poprzedniego dnia na wizycie to zawsze można przewertować karty a raczej kartki bo pamietam ze w klinice normalnej kartoteki nie było tylko na czystej kartce coś naskrobane . Żenujący ten wpis Pana doktora

narcyza fajny ten wpis rozbawił mnie do łez :). Dziewczyny to jest forum baby boom:-)
kasia19832 co to jest kuracja zromkiem?

Ostatnia edycja:
reklama
Amir bo przecież nie ma sensu się spinać , każdy ma prawo to wymiany opinii , podpytania ,porównania, żadna z was Pana nie obraziła więc trochę mnie to śmieszy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry