reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

parens rzeszów

reklama
madziulka Rz spokojnie...

Jak weźmiesz depot i po kilku dniach odstawisz anty, to dostaniesz @ ( ja miałam na czwarty dzień po odstawieniu ) i wtedy zaczniesz stymulację.
Problem może pojawić się po ew negatywnej becie.
Napisze Ci jak ja miałam:
końcem kwietnia decapeptyl depot, po kilku dniach po odstawieniu anty dostałam @ i zaczełam stymulacje początkiem maja. Po kilku dniach punkcja, transfer.
30maja robiłam bete, a że była negatywna odstawiłam leki i dostałam @ 3 czerwca i kolejnej do tej pory nie mam....... a dziś 57 dc
Jak byłam w połowie czerwca na wizycie w bocianie, lekarz powiedział, że widac na usg działanie właśnie depotu, ale nikt mnie nie uprzedził, że bedę musiała tak długo czekać.
anikola ma taką samą historię. Ona nawet wywoływała @ duphastonem i ciężko było....
Także zdecydowanie wolałam się kłuć decapeptylem daily codziennie przez kilkanaście dni :))

A właśnie dziewczyny czy przy przenosinach do bociana dostałyście jakąś informacje od nich czy wszystkie interesowałyście się same ??

Rea super wynik!!! :)) Mam nadzieję, że teraz w końcu troszkę wyluzujjesz hehe. Nie stresuj się tak,. aby nie zaszkodzić fasolce :)) Na pewno wszystko będzie dobrze :)

Dziewczyny ale po co tak naprawdę dają ten zastrzyk??? czy to jest konkretnie na wywołanie okresu? bo ja już zgłupiałam...przecież jak się bierze anty to tak czy tak po ostawieniu przyjdzie @. Czy to jest może jakiś zastrzyk na obniżenie hormonów??

to jest na wyciszenie
poprzednio brałam decapeptyl....daily przez kilkanaście ( chyba 12) dni przed @ i aż do momentu podjęcia decyzji o punkcji. Powoduję on, że pęcherzyki nie pękają. ( w krótkim protokole zazwyczaj dziewczyny dostają cetrotide)
Natomiast decapeptyl depot podaje sie tylko raz ( jeden zastrzyk ) na kilkanaście dni przed @ i tyle.
To w bocianie podaja chyba dipreline, prawda ??

Dzięki Oliwko za wyjaśnienie :) ja teraz od 20 dc mam brac jakieś zastrzyki na wyciszenie hormonów, przez 14 dni aż. Ciekawa jestem jaki lek dostanę, nie wiem jak ja przeżyje 14 dni z zastrzykami a potem kolejne ok 10 dni stymulacji, masakra!

oliwko ja raz zadzwoniłam bo bociana w sprawie przeniesienia- i pani powiedziała że jeszcze nas nie ma i jak coś się zmieni to ona zadzwoni i da znać, a kiedy pisałaś pismo ? ile już mineło- jak się niecierpliwisz to najwyżej zadzwoń

nuna czyli idziesz długim protokołem
Jeżeli masz zastrzyki na 14 dni to możesz dostać decapeptyl daily ( nie depot ) lub coś innego. Zastrzyki dla mnie nie były straszne. Jak zaczynałam się kłuć, robiłam to z wielką celebracją, bo miałam wrażenie, że to dla ważnej sprawy, dlatego zastrzyki mnie nie bolały.
Podejrzewam, że te na wyciszenie to nie tylko do @, ale również beda podawane ze środkami na stymulację, ale w badaniu klinicznym może byc inaczej..... zobaczymy.
anula pismo skladałam bodajże 8 lipca więc już powinnam teoretycznie być u nich, ale mi sie nie spieszy, bo i tak na kolejną stymulacje przeznaczam październik.
Madziula nie martw sie na zapas. Lekarz wie co robi, ale zawsze możesz pogadać z nim na temat wyboru leku ;-)

Hej:) Witam wszystkie dziewczyny, jestem tu nowa i przez przypadek trafiłam na to forum. Sama już od dłuższego czasu jestem pod opieką dr M. i miałam 4 nieudane IUI (ostatnia całkiem niedawno) a forum odkryłam szukając info na temat in vitro właśnie w Parensie. Pewnie jak doktor wróci z urlopu to będę musiała z nim pogadać i trzeba zacząć się szykować i dalej działać

reklama
Do góry