reklama

Październik 2008

Avialle w przyszłym tygodniu idę na badania krwi i właśnie zauważyłam, że lekarz nie dał mi skierowanioa na toksoplazmozę, ale badania robić będzie mi położna, więc poproszę żeby poszła do lekarza i poprosiła o ten wpis na skierowaniu.

reklama
Ja chcę poprosić chrzestnych po porodzie, żeby nie zapeszać :-)
A co do kota, to jak miałam mieć toksoplazmozę, to pewnie już ją przeszłam, bo koty mam od 10 lat :-) A tak wogóle to ze wszystkimi zwierzakami bawiłam się od dziecka. Zawsze miałam kontakt z kotami psami i innymi stworzonkami:-D

ja mam koty od 2 lat a okazało sie że jestem tokso ujemna wiec troszkę sie zmartwiłam,nic bede powtarzac badanka co 2 miesiace aby szybko uchwycić w r

ja mam koty od 2 lat a okazało sie że jestem tokso ujemna wiec troszkę sie zmartwiłam,nic bede powtarzac badanka co 2 miesiace aby szybko uchwycić w razie co.

chiara1, jasne że mi raźniej, dzięki :-)
dziewczyny czy na tokso dostałyście skierowanie w ramach bezpłatnych badań? Ja też w przyszłym tygodniu mam wizytę i wszystkie badania ale położna uprzedziła mnie że tokso jest płatne (43 zł). Tak czy tak zrobię, bo również jestem posiadaczką dwóch kotów (kotek dokładnie :) jedną mam 2 lata, drugą 4. My chrzestnych również prosimy po porodzie

Ja tez robiłam badania na toksoplazmoze na przeciwciała IGG i IGM, ale również dostałam na cytomegalie IGG i IGM. A i te badania są oczywiście płatne w granicach 40-50 zł, zależy jaka przychodnia. Ja za tokso płaciłam 39 zł, a za cytomegalie 42zł.

Ja za ani jedno badanie nie placilam, i jestem w szoku ze wy placilyscie, niebardzo wogole dlaczego musialyscie placic skoro mialyscie te badania skierowane....

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry