reklama

Październik 2008

Czsc Dziewczyny! Jestm w 9 tygodniu. Dzisiaj pojawiły sie plaminia....w kolorze brazowym...lekarz przepisał jedynie luteine. Mam ją przyjmować 2 razy dziennie. Nie przepisał duphastonu a czytałam ze standardowo jest zalecany w takich przypadkach.....brzuch mnie pobolewa...boje sie...i prosze o rade...

reklama
no hej wszystkim:)jestem nowa i zapowiada sie ze zostane mamusia 28pazdziernika;)
mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze do tego czasu.
powiedzcie mi przy okazji,czy mialyscie jakies skurcze macicy(chyba macicy)w 8tyg ciazy??co to znaczy?czy jest to niebezpieczne??troszke sie martwie...pozdrawiam

Hej . Z tego co czytałam na jakimś forum luteina jest jakby zamiennikiem duphastonu . Mi lekarz przepisał duphaston do zażywania 2 razy dziennie do 16 tygodnia ze względu na plamienia więc Goniu11 to popostu zależy od lekarza co zaleci stosować .
dev285pr___.png

Krynia witaj, gratuluje fasolki ;)
Skurcze macicy w ciąży to norma, poprostu macica się powiększa i przez to te bóle:tak:
Fajnie, że do nas dołączyłaś, zrób sobie suwaczek, to bedziemy widziały postępy.

dzieki miroslava za pocieszenie;) strasznie mnie bolalo podbrzusee przez 4dni,myslalam ze nie wyrobie.jutro ide do gineko cale szczescie,wiec jesli bedzie ok,bardziej sie uspokoje:):)chetnie bym sobie "wkleila" taki suwaczek ,no ale serio nie wiem jak,ooouuupppsss...

Cześć dziewczyny! ja również plamiłam zaraz na początku ciąży i brałam luteine. Dodatkowo miałam jeszcze 1 x w tygodniu zastrzyk z kaprogestu. Luteinke biorę 2 x dziennie aż do końca 12 tyg i z moja dzidzią jest wszystko ok Pozdrawiam

Krynia kliknij naprzykład na mój suwaczek i wyświetli Ci sie stronka dzidziusiowo.p, tam sie robi suwaczek, są też inne stronki, ale ta jest w języku polskim i polecam ja :-)

Ja nie plamiłam w tej ciąży, ale kiedyś poroniłam i do tego moja fasolka jest trochę za mała i lekarz się obawia, zebym znowu nie straciła dzidziusia. Ale ja mam nadzieje, że wszystko będzie ok, bo naprawdę dobrze sie czuję :-)

reklama
Ja tez biore luteine, na poczatku mialam brac pod jezyk ale niestety nie wyrabialam i zaraz mialam odruch wymiotny i lekarz powiedzial zebym dopochwowo brala 2x dziennie. Z tego co mi lekarz mowil luteina ma ponoc lepsze wyniki niz duphaston (ktory zreszta bralam w pierszej ciazy). Mnie tez ostatnio bola tak jakby jajniki, i troche mnie boli jak na @ a jestem dokladnie 8 tyg i 3 dni dzisiaj, duzo leze, odpoczywam i juz nie moge sie doczekac konca 12 tygodnia....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry