reklama

Październik 2008

Wróciłyśmy ze spacerku i Marika śpi na szczęście, więc podgrzewam sobie obiad i piszę do Was. :-)

Ja załamana wydatkami w tym miesiącu - dopłata do CO 520zł, większa faktura za prąd, bo dopłata i 280zł, za montaż wodomierzy 250zł i rata podskoczyła znowu za mieszkanie i to sporo... i to akurat w grudniu... załamka. Mam nadzieję, że w pracy dadzą premię i bony, bo inaczej krucho. :-( :-( :-( Czekam jak na zbawienie na becikowe, żeby było na szczepionki i na 2 tys z ubezpieczenia z pracy M. (i tak musimy oddać, bo spłacamy samochód).

Na szczęście w rodzinie M. poparli nasz pomysł i robiliśmy losowanie - każdy kupuje prezent 1 osobie (wyłączając dzieci). Dobre i to. Zostaje moja rodzina i M, bo wcześniej było 18 osób do obdarowania.

reklama
Hania przeważnie spija 90 ml...a czasami 120...i tak co 3h.
Nie odciagałam już pokarmu ponad 2 doby z piersi i mnie nie bolą...no to chyba pokarm już zasuszony co??
kurde a moj jadł po 10 mleko po 12 dostał herbatke (40 ml) i teraz o 13:30 dałam mleko i zjadł 60ml:baffled: zobaczymy własnie mu sie odbiło moze doje do 90:confused:
KOSZULKI Z TWOIM ZDJĘCIEM ŚWIĄTECZNE DO WYBORU (498734700) - Aukcje internetowe Allegro

Czarna to link do tych koszulek.
Z tymi swietami, to dla mnie oczywiste bylo by gdyby tescie mieli by je spedzac sami, wtedy bez dwoch zdan spedzilibysmy je z nimi, ale siostra jacka powiedziala ze oni tam beda wiec jak my chcemy to mozemy zostac w domu. Mnie zawsze szlag trafia, bo moja tesciowa zawsze ma racje, wszystko komentuje i ciagle mnie poucza. Ja to rozumiem ze chce dobrze ale ona wychowala juz swoje dzieci, teraz jest moja kolej i moje dzieci.
moja mi sie nie wpierd... naszczescie:-p
Witam! U mnie jednak niewesoło, bo jak zmierzyłam wczoraj Martynce temp, to 39 wyskoczyło. Po ibufenie spadło, rano już nic, a o 10 znowu 38, a mieliśmy dziś iść do dentysty i w sprawie przedszkola, a jutro to szczepienie :baffled: Ech, dobrze, że M jest już w domu, a jutro ma dzień opieki.
A Bartek "złote dziecko". Wczoraj jak zasnął po 21, to obudził się po 1, potem o 5 i 9. Mogłam się zająć starszą. Teraz zresztą też śpi :happy:.
Wczoraj dzieci zostały z moimi rodzicami, bo pojechaliśmy z wizytą, a my zrobiliśmy zakupy gwiazdkowe - zabawki i śmialiśmy się, że nie możemy się już doczekać klocków, puzzli itp.
Poza tym w CCC była wyprzedaż i kupiłam sobie kozaczki i półbuty :happy:
My, jak już pisałam wigilię spędzamy z teściami u siebie, dzień później chrzciny, potem odpoczywamy, a na weekend jedziemy z wizytą do mojej babci i ciotki M. Będziemy nocować u rodziców - M z Martyną u swoich, a ja Bartkiem u swoich :-D - mieszkają 10 min spacerem od siebie, a dla mnie to duży komfort. Biegająca teściowa od jednego do drugiego pokoju, bo dzieci się przebudzają jest ponad moje siły i nerwy. Najpierw przyszło mi to do głowy w formie żartu, ale pomysł dojrzał i uznaliśmy, że jest dobry. Moim rodzicom pasuje, teściowie jeszcze niewiedzą.
zdrówka dla Martynki i super ze zakupy sie udały
Witam się i ja wreszcie!Marika nie śpi, więc pewnie na krótko...
Czarna
- ja też nie mam dostępu do zamkniętego!

Dziś noc super - spała od 24.00 do 6.00. Teraz tylko marudzi, a ja próbuję zjeść.
zaraz zgłosze do moderatora;-)

Bylam w MOPSIE i musze kontaktowac sie z pracownikiem socjalnym mojego regionu I jutro mam tam dzwonic to bedzie ta babka i znia mam wsio zalatwiac Ale zapomoga jest jednorazowa lub 2 razy ale zawsze cos Byla u mnie kolezanka z mezem i jej maz bedzie sie jutro opiekowal Oliwia ze swoja tesiowa jak ja pojade do M
Wiem niektore z was nie sa za tym abym jechala ale telfonicznie nie chca mi powiedziec o co chodzi wiec musze sie od niego dowiedziec A pozatym w opiece powiedzieli mi ze lepiej jak bede miala zaswiadczenie z zakladu karnego Wiec i tak musze jechac Ale na zamknietym napisalam tez ze ja sie musze dowiedziec o co chodzi a pozniej bede myslala Lece bo Oliwia marudzi

Dorotka nikt nie mowi ze niemasz jechac by sie dowiedziec Tylko nie mozesz sie nad nim uzalać!!!!!!!! Bo zaraz mi sie przypomina ta dziewczynka 13 letnia co urodziła dziecko swojego ojca. Go teraz wsadzili do wiezienia a ona sie obwinia ze to przez nia!!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny juz zgłosiłam do moderatora (Kate28 i trina79)
JAK KTOS JESZCZE NIE MA DOJSCIA NA WATKI ZAMKNIETE PISZCIE NA PRIV!!!!!!!!!!
bo tu moge niedoczytac i przeoczyc

No moj dojadł czyli 90 za nim;-) ciekawe za ile bedzie znow jadł:tak:

CZARNA ja sie nie czuje winna Ja sie teraz serio calym sercem i cala soba opiekuje Oliwia Smieje sie do niej I jest mi coraz lepiej choc nadal ciezko bo moj swiat sie przwrocil do gory nogami i nie da sie tak szybko przestac o tym myslec .Staram sie zapewnic wszystko co potrzebne dla Oliwi Ja jestem niewazna Nawet dzis nic nie jeadlam bo nie mialam czasu ani ochoty ale jak wroci mama to mnie bedzie scigala i bede musiala cos zjesc A jechac chce do M do musze sie dowiedziec o co chodzi Moze to cos starego i cos o czym ja wiedzialam bo przeciesz co nieco o M wiem Nie wiem dowiem sie jutro mam nadzieje czegos
KAKA grauluje umycia okien :-)
KATE wspolczuje z ta kasa Ale ja wiem co to znaczy nie miec kasy
:-(
TRINA nie obwiniajj sie skad moglas wiedziec ze synus tak zareaguje
MAGDA super te koszulki

Moja sie uspala wlasnie :-)My swieta jak co roku w domu Tylko teraz mimo ze jest Oliwia to nie beda to swieta radosne :-(
Nawet nie bedziemy robily jedzienia Tylko takie podstawowe cos aby bylo cokolwiek do jedzenia Bo i za co mamy zaszalec???????????

Ostatnia edycja:
Dorotka z kazdym dniem bedzie ci lepiej wierze w to. A twoja mama nie ma zadnego rodzenstwa gdzie mogłybyscie pojechac na swieta????

Kate ale ty masz złote dziecko.

Kaka wpadnij do mnie umyc bo juz nic przez nie nie widac:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Hejka !! my już tez po spacerku... dzisiaj po raz drugi wybrałam się do księdza dopytać o chrzest, gdyż chcemy w święta robić... i drugie podejście nieudane.... nie dość że kancelaria czynna jest tylko w poneidziałki i czwartki, to jeszcze zmienli godziny urzędowania stąd w czwartek się spóźniłam, a dzisiaj jak dotarłam do kościoła, to znalazłam kartkę na drzwiach "dzisiaj kancelaria zamknięta"...:wściekła/y::angry:
My święta spędzamy u mnie tym razem :-):-):-) rok temu i 2 razy święta Wielkanocne i teściów... a to dlatego, że mieszkamy blisko moich rodziców za to ponad 200 km od teściów... ale tym razem ze względu na Szymusia będziemy u nas, a teściowie w 2-gi dzień świąt przyjada :-)

Dorotka...czekamy na wieści !! mam nadzieje, że dowiesz się wszystkiego !!

Te koszulki ze zdjęciami to super pomysł !! losowanie prezewntów też... my w tym roku po raz pierwszy ustaliliśm, że nie robimy prezentów od choinką....

dzieki Czarna :-p

a moj synuś już chyba ostatecznie sie na butle przerzuci, o o ile jeszcze na spiaco cyca toleruje, na jawie juz nie koniecznie...

Dorota powodzenia!

reklama
Z apetytem Hani nie ma problemu. Potrafi w ciagu doby obrócić 250 ml wody z niewielkim dodatkiem miodu a co 3h pije mleczko 90ml, a jak wytrąbi wszystko i jeszcze mleaszcze to robię dodatkowe 30ml.

Dorotko...nieważne co ma się na stole wigilijnym...ważne jest to kto przy nim siedzi.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry