reklama

Październik 2008

A może wiecie jak powiedzieć rodzicom ze zostaną dziadkami? Strasznie się boję. Z moim chłopakiem już 2razy próbowaliśmy powiedzieć o ciąży moim rodzicom ale jakoś nie mieliśmy odwagi. Jego rodzice o wszystkim wiedzą i szczerze sie cieszą, ale wiem że z moimi rodzicami wcale nie będzie tak łatwo. To będzie dla nich straszny szok...!!!!!!!1

reklama
Może w sposób zartobliwy Malutka22 są do kupienia kubeczki z napisem "babcia", "dziadek" i zrobić im w tym kawe/herbatkę;-)
Co do zagrozenia to niepomoge Ci. Jezeli ufasz swojemu ginowi to rób jak kaze. natomiast jezeli masz wątpliwości najlepiej jak to skonsultujesz z innym ginem. A ogólnie mówiąc może być różnica w wielkości bo mogłaś mieć np później ovu???

Miroslava zmykaj do innego szpitala, trzymam kciuki.

Witaj Martynka

Ja mam termin z OM na wrzesień, ale sama wiem że w ciążę zaszłam mniej więcej po terminie spodziewanej następnej miesiączki, czyli prawie 3-4 tyg różnicy.
Więc moja gin obliczyła mi termin z OM chociaż jej mówiłam że ciąża jest sporo młodsz, a ona po badaniu mówi że wielkość zgadza się z terminem OM, dopiero usg potwierdziło że moja ciążą jest młodsz dokładnie o tyle ile ja uważałam. Dlatego teraz czekam tak bardzo na kolejne usg żeby potwierdzić wielkość ciąży, ale to jeszcze 2,5 tygodnia. Mam nadzieję że wszystko będzie OK

Zaszłam w ciąże zaraz po odstawieniu plastrów a używałam ich tylko miesiąc i do tego miałam nie regularne miesiączki. Lekarz każe mi dużo odpoczywać i leżeć-więc tak robię. Na szczęście mam dobre wyniki badań jeśli chodzi o mocz i krew. Tylko niestety mam minusową grupę krwi i musze miec robione te badania na przeciwciała-no ale niestety dla dobra dziecka trzeba sie poświęcić-ono jest teraz najważniejsze!!!!!!!!!!!!!

malutka 22 bedzie dobrze najważniejsze zebys stosowała sie do zaleceń lekarza. Co do krwi to w dzisiejszych czasach mało istotne wiec spoko bedzie super dobrze.

Chiara nawet niemyśl uciekać nam na wrzesień:wściekła/y::wściekła/y: No niech cie ręka boska chroni:-D(żarcik):-D Ale sama jestem ciekawa po tym co napisałaś na kiedy faktycznie bedziesz miała termin:tak:

a ja jakas spiaca siedze ide sie u myc i do wyrka chyba wskocze:zawstydzona/y:

Ja OM miałam 22.12.2007 dobre co?
Ale jakoś tak czuję że w ciążę zaszłam między 25.01 a 03.02. takie mam przeczucie, a tak naprawdę okaże się jak dzidzia się będzie wybierać na świat, chociaż moje dwie poprzednie ciąże były wywoływane.

Miroslava, wiem co teraz czujesz, mam nadzieje ze z Toba bedzie tak jak ze mna. Ja w pierwszej ciazy mialam taka sama sytuacje, lekarz do ktorego poszlam potraktowal mnie jak najwiekszego glupka i kogos niewartego ani troszke szacunku, poza tym stwierdzil ciaze martwa, mialam sie zglosic na zabieg chyba ze "szybciej poleci mi po nogach", poszlam do innego lekarza ktory potraktowal mnie z szacunkiem i powiedzial ze jak narazie wszystko jest bardzo dobrze. Teraz ta moja martwa ciaza ma 4 lata....Trzymam kciuki za ciebie i malenstwo.

No staram się nie martwić i wierzę, że wszystko będzie dobrze... Najważniejsze żeby przetrwać te najgorsze tygodnie... :-( no i oczywiście muszę powiedzieć rodzicom o ciąży a to jest dopiero problem :szok: ale mam nadzieje, że sie jakoś z tym pogodzą...

Mirosława, Malutka jeśli cokolwiek was niepokoi, plamienia czy też inne sprawy nie wahajcie się i lećcie do lekarza, ginekologa czy nawet do szpitala. I nie dajcie się spławić. Lepiej 10 razy pojechać niepotrzebnie niż usłyszeć, szkoda ze nie przyjechała pani wczoraj bo może byłaby jeszcze szansa na uratowanie dzidzi.
Ja ostatnią @ dostałam 25 grudni (prezent świąteczny :laugh2:) a do zapłodnienia doszło 11 stycznia. W tym cyklu wspomagałam się Clostilbegyt i wiesiołkiem :tak:

reklama
Mirosława1979 sprobuj zasięgnąć porady u innego lekarza, ten to chyba powienien być jakiś co najwyżej weterynarzem, a nie leczyć ludzi! Zero podejścia :-( Moja koleżanka też tak miała, że miała skrzepy po oddaniu moczu, ale to się okazało poźniej, że nadżerka źle reagowała na duphaston... Teraz ta jej "obumarła" ciąża ma 2 lata, wogle nie choruje, rozwija się prawidłowo. Tak więc głowa do gory, i pędź do innego lekarza. Będe trzymała kciuki żebyś trafiła na człowieka a nie takiego "konowała".

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry