reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2008

reklama
Mamo Maksa dziekuję :-)

No właśnie dziś Szymonek kończy pół roku, jejku ale zleciało!!!

Swiatecznych przygotowan ciąg dalszy, Szymcio na moje nieszczescie nie chce dziś robić drzemek i tak bujamy sie od rana, czyli od jakiejs 5.30.
Długi dzien sie zapowiada.

Lece kawe zrobic, bo rozrusznik mi już siada ;-):-p:laugh2:

No to gratulacje dla kolejnego półroczniaka :-)

Hej dziewczyny maliny!Ja tylko na chwilku...nawet nie próbuję czytać co i jak na BB,bo brak mi czasu:sorry:Może w Święta uda mi się poczytać co się tu działo i wogóle...
GRATKI DLA PÓŁROCZNIACZKÓW!TERAZ TO SIĘ MAMUŚKI SZYKUJTA BO NIE POSIEDZITA JUŻ SPOKOJNIE NA BB,OCZY I USZY DOOKOŁA TRZEBA BĘDZIE MIEĆ;-)
A tym czasem...;-)

Już Wielkanocne nadchodzą święta, więc niechaj każdy o tym pamięta, by w tym okresie, zgodnie z zwyczajem, zrobić porządek koło swych jajek.
Oby tegoroczna Wielkanoc była tak radosna, jak Boże Narodzenie, a dyngusowa zabawa lepsza od sylwestrowej.

My juz po spowiedzi. Hanulka robiła furore w kosciele. Podobało jej sie echi i ciagle gadała : baba i baba...zaczepiła ludzi w kolejce az mi w koncu ustąpili pierwszenstwa hihihi
Kupiłam Hance kapelusik i rajstopki. Oraz zabaweczke. taka fajna. Jak znajde czas to zrobie fote i wstawie.
O 16 mam fryzjera a potem zkupy.
Na swieta robie tylko sałatke, mamy troche wędlin i babeczki dr oetkera zrobie;-) Swieta u rodzinki wiec nie ma co sie przesilac;-)

U nas nocka nie najgorsza. Niestety i ja o 4tej dałam mleko bo hanula zasnac nie mogła. Za to pospała do 7mej. Zaczyna sobie mnie okręcać wokół palca - ryczy na zawołanie. Wiec nie od razu podchodze do niej. Od tego ryku łeb tylko boli.
Chce isć dzis do spowiedzi ale będę musiała chyba Hanie wziaść do konfesjonału. Nie wiem co na to ksiądz??
U nas to samo Oli owinela nas sobie wokol palca Czyli rozumiem ze bez Hani sie wyspowiadalas hehehe :-D
Dzien doberek:-) U nas nie jest tak rozowo jak myslalam, wczoraj mama poszla na zakupy i jak schodzila ze schodow to reke z przemieszczeniem zlamala, ale wariatka jedna sama ja od razu nastawila i poszla jeszcze do jednego sklepu:-D Przyszla do domu zapalila fajke i powiedziala ze trzeba do szpitala jechac...Normalnie brak slow:sorry::sorry::sorry: :sorry:Takze mama wydaje komendy a ja robie, ale nie jest zle bo tata caly dzien z mlodym spaceruje bo cieplo jest bardzo.
Dzieci zajaczka dostaly juz wczoraj, zocha wyczaila rzenty i nie bylo zmiluj:rofl2:
Trzymajcie kciuki dziewczynki zeby wszystko sie udalo bo dzis wazny dla nas dzien, jutro napisze o co chodzi:tak:
Idu robic ostatnie porzadki zajrze pozniej:tak:

Gratulacje dla Szymusia!!!!!!
Twoja mama to agentka Zdrowka dla niej I 3 mam kciuki za sparwe I czekam na relacje czy kciuki pomogly ;-)JEJKU JAK TO TAJEMNICZO BRZMI :-D
Hej dziewczyny maliny!Ja tylko na chwilku...nawet nie próbuję czytać co i jak na BB,bo brak mi czasu:sorry:Może w Święta uda mi się poczytać co się tu działo i wogóle...
GRATKI DLA PÓŁROCZNIACZKÓW!TERAZ TO SIĘ MAMUŚKI SZYKUJTA BO NIE POSIEDZITA JUŻ SPOKOJNIE NA BB,OCZY I USZY DOOKOŁA TRZEBA BĘDZIE MIEĆ;-)
A tym czasem...;-)

Już Wielkanocne nadchodzą święta, więc niechaj każdy o tym pamięta, by w tym okresie, zgodnie z zwyczajem, zrobić porządek koło swych jajek.
Oby tegoroczna Wielkanoc była tak radosna, jak Boże Narodzenie, a dyngusowa zabawa lepsza od sylwestrowej.
DZIEKUJE I WZAJEMNIE :tak:
My juz po spowiedzi. Hanulka robiła furore w kosciele. Podobało jej sie echi i ciagle gadała : baba i baba...zaczepiła ludzi w kolejce az mi w koncu ustąpili pierwszenstwa hihihi
Kupiłam Hance kapelusik i rajstopki. Oraz zabaweczke. taka fajna. Jak znajde czas to zrobie fote i wstawie.
Na swieta robie tylko sałatke, mamy troche wędlin i babeczki dr oetkera zrobie;-) Swieta u rodzinki wiec nie ma co sie przesilac;-)
Czekam na fotki nowego FRYZA
KAKA a jak tam wozio Przyszedl?

Jejku ja podjarana bo kupilismy nowa spacerowke O tym napisalam na zakupowym :tak:
Bylismy dzis z Oliwia w innym miescie Spala tylko w autobusie a pozniej juz tylko ryk i ryk A na raczkach bylo cacy Ja nie wiem co sie jej tak ostatnio w wozku nie podoba Na szczescie na drugim spacerku jak kupowalismy wozek to caly czas spala Nawet zakupy w spokoju zrobilismy Pozniej wkleje zdjatka :tak:

Wiesz Wanilka, pół roku to poważny wiek...co bedzie spał jak małe dzieci;-) Gratki;-)
Kaka to samo se pomyślałam :laugh2::laugh2:

Dzien doberek:-) U nas nie jest tak rozowo jak myslalam, wczoraj mama poszla na zakupy i jak schodzila ze schodow to reke z przemieszczeniem zlamala, ale wariatka jedna sama ja od razu nastawila i poszla jeszcze do jednego sklepu:-D Przyszla do domu zapalila fajke i powiedziala ze trzeba do szpitala jechac...Normalnie brak slow:sorry::sorry::sorry: :sorry:Takze mama wydaje komendy a ja robie, ale nie jest zle bo tata caly dzien z mlodym spaceruje bo cieplo jest bardzo.
Dzieci zajaczka dostaly juz wczoraj, zocha wyczaila rzenty i nie bylo zmiluj:rofl2:
Trzymajcie kciuki dziewczynki zeby wszystko sie udalo bo dzis wazny dla nas dzien, jutro napisze o co chodzi:tak:

Dzizys, no to sie naodpoczywałas u rodziców, zdrówka dla mamy a dla Was POWODZENIA!!!!!!

A tym czasem...;-)

DZIEKI!

Fajnie ja mam gosci u siebie.

No i sezon jajeczkowo-kurczaczkowy rozpoczęty, umyte podłogi oznaczają start, choć jeszcze pranie na sznurkach, kurczak do pieczenia i pare innych rzeczy do zrobienia, ale trzeba troche odsapnąć bo inaczej padne na finiszu.

No i dołączam do życzeń Molki:-):-)

Ale gapa ze mnie chcialam wkleic zdjecie i zapomnialam

Ze spacerku w nosidelku :tak:
Zobacz załącznik 127297
Ślicznie się prezentujesz z Oliwcią

Wróci na pewno :-) Macio po porodzie miał niedokrwistość (urwała się pępowina) też musiał brać żelazo i kwas foliowy. Podawaliśmy Mu to strzykawką i nawet to lubił. Żelazo w syropie smakuje trochę jak kukułki ;-)
Otóż tak ... wiedziałam, że skądś znam ten smak :-D tylko dawno już nie jadłam kukułek :-D

Ale jestem zła. Od samego rana próbuję zrobić przelewy i ciągle mi jakieś cyrki wyskakują i tylko smsy przychodzą za które muszę potem płacić. Normalnie zaraz kogoś zagryzę. Już dzwoniłam do banku i nic k.....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Też bym się wściekała :no:

U nas nocka nie najgorsza. Niestety i ja o 4tej dałam mleko bo hanula zasnac nie mogła. Za to pospała do 7mej. Zaczyna sobie mnie okręcać wokół palca - ryczy na zawołanie. Wiec nie od razu podchodze do niej. Od tego ryku łeb tylko boli.
Chce isć dzis do spowiedzi ale będę musiała chyba Hanie wziaść do konfesjonału. Nie wiem co na to ksiądz??
Oby w kościółku się Hanusi spodobało.

Ja dziękui Bogu mam z nockami juz super. Od jakiegoś tygodnia to nawet raz nie wstaje w nocy. Mój przesypia calusieńkie. Odkąd nauczył sie przekręcać na boki i brzuch sam to nawet smoczek mu nie jest potrzebny. Czasem sie zastanawiam czy on napewno spi czy może ja i A śpimy tak twardo że sie zadno nie budzi. Dziś spał do 9 od 21 i ja razem z nim. Więc wyspana jestem i zarobote sie musze zabrać. Obiadek mam jeszcze z wczorajszego dnia więt tylko ostatnie poprawki w domu i sie pakujemy. Bo jutro z rana do moch rodziców jedziemy. Dobrze ze samochód mojego A to kombi to sie zmieścimy bo w mojego cabrioleta to ni hu hu Choś nie powiem fajnie sie jeździ z otwartym dachem tylko teraz to nie bardzo mam jak bo z małym jeżdze:tak: Dobra lece bo mały coś kwęka. jeszcze zajże przed wyjazdem to potem wam życzenia złoże:tak:
To dobrze, że tak porzesypia.

Hihihi odnośnie samochodu to ja musiałam swoje sportowe Renault Megane Coupe sprzedać bo wózka do niego wcale bym nie włożyła.
Ale w kombi to już napewno tak :-D

No właśnie dziś Szymonek kończy pół roku, jejku ale zleciało!!!
Gratulacje dla Szymonka.

Madziu podziwiam Twoją mamę.
Zdrówka dla niej.

Hihihi Hania wspaniale się spisała :-D

A u nas końcówka sprzątania - powoli gotowanie i pieczenie.
Padam ze zmęczenia.

Sebcio jakby miał poprawę apetytu i cisze się.
Zmykam.

Z okazji Wielkiej Nocy
- miłości mocy.
Jajka smacznego,
tyłeczka mokrego.
Smacznej babeczki,
dwa litry wódeczki.
Słodkiego baranka,
imprezy do ranka.

reklama
W poniedziałek rano zajączek zalany.
Kury z nim tańcują, jajka mu malują.