• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Październik 2011

kuźwa co za pogoda! nie nadaje się do życia dzisiaj, słabo mi koszmarnie, przy kuchni wystać nie mogłam. Dziecko w domu zostawiłam bo nie dałabym rady jej odprowadzić.

reklama
kuźwa co za pogoda! nie nadaje się do życia dzisiaj, słabo mi koszmarnie, przy kuchni wystać nie mogłam. Dziecko w domu zostawiłam bo nie dałabym rady jej odprowadzić.

wiem o czym mówisz tez mi się w głowie pierrrrrrr :-(

znów się czegoś doczytałam że witaminy w ciąży powoduja tycie nadmierne matek i co wy na to :szok:

Ostatnia edycja:
U nas mały bombarduje nas pytaniami dotyczącymi ciąży.

Wie że jest braciszek w brzuszku - całuje go, mówi do niego i nawet jako pierwszy czuł kopniaczki :-D

Ale niezły dialog z nim miałam o "poczęciu"

D: mamusiu jak ten dzidziuś znalazł sie w brzuszku
Ja: wyrósł z ziarenka
D: a skąd to ziarenko?
Ja: od tatusia. Jak ty będziesz duży i pokochasz dziewczynę będzie twoją żoną też dasz jej ziarenko
D: (myśli....) mamu a ty połknęłaś to ziarenko??
Ja: :szok::szok::szok: tak tak synku (tu wymiękłam z moją elokwencją) :confused::-p

Rudson dociekliwy ten twój bąbel. A propos...przypomniał mi się kawał: Plemnik pyta plemnika - daleko jeszcze do tego jajeczka? - Daleko, daleko, dopiero minęliśmy migdałki.

Marti naczytasz się głupot i się martwisz :-) gdyby tak było ja byłabym już słonicą...a w pierwszej ciąży przytyłam niecałe 10 kilo...może się chudnie raczej :-) Jak ktoś ma tendencje do tycia to i po witaminie przytyje :-)

Ostatnia edycja:
oj trochę się nazbierało czytania od wczoraj:) nadrobię wieczorkiem.
ja dzisiaj rano znowu obudziłam się z dużymi bólami i postanowiłam jednak odwiedzić mojego lekarza. Okazało się że wszystko chyba ok. Dziecko się rusza, bije mu serduszko, a torbiel najprawdopodobniej pękł. Lekarz do końca nie wie co mi jest, stwierdził że to może od pęknięcia torbiel, może mam kamień na pęcherzu moczowym, a może poskręcał mi się pęcheż moczowy, kazał brać no-spe i tyle. ale najważniejsze że z moim skarbem wszystko ok :)

Marti naczytasz się głupot i się martwisz :-) gdyby tak było ja byłabym już słonicą...a w pierwszej ciąży przytyłam niecałe 10 kilo...może się chudnie raczej :-) Jak ktoś ma tendencje do tycia to i po witaminie przytyje :-)

w sumie racja lub niektóre wezmą wiatminę i już myśla że nie muszą dbać o dietę i hulaj dusza chipsy nom stop!!!

U nas mały bombarduje nas pytaniami dotyczącymi ciąży.

Wie że jest braciszek w brzuszku - całuje go, mówi do niego i nawet jako pierwszy czuł kopniaczki :-D

Ale niezły dialog z nim miałam o "poczęciu"

D: mamusiu jak ten dzidziuś znalazł sie w brzuszku
Ja: wyrósł z ziarenka
D: a skąd to ziarenko?
Ja: od tatusia. Jak ty będziesz duży i pokochasz dziewczynę będzie twoją żoną też dasz jej ziarenko
D: (myśli....) mamu a ty połknęłaś to ziarenko??
Ja: :szok::szok::szok: tak tak synku (tu wymiękłam z moją elokwencją) :confused::-p

Rudon a ja myslalam ze ten sposob to bezpieczny sex:-D

gugula oj najprzyjemnieejsza czesc dnia to jak mloda klade do lozeczka wprawdzie nie spi ale przez ok godz jest w miare grzeczna bawi sie i troche odpicznie a wczoraj spala mi prawie 3h oj bylismy wniebowzieci :)

Rudson dzieciaki to maja pytania zarabiste hehe dobrze ze moja jeszcze za mala

kasiedz a jak czesto kazal brac ci nospe i zwykla czy forte??????

reklama
Witam się po weekendowo.
Sobotę miałam udana na działeczce pogoda była świetna tylko mąż się źle czuł i wczoraj zamiast pojechać z nami na wycieczkę do ogrodu oglądać azalie leżał w wyrku i musiałam troszkę koło niego poskakać. Za to dzisiaj wstał i pojechał do pracy bo dobrze się już czuje. Niestety zaraził małą i zaraz idziemy do lekarza bo dostała 39.5 i cały dzień śpi. Noc tez ciężka bo budziła się kilka razy z płaczem. Mam nadzieję, że jej szybko przejdzie i że się nie zarażę. Nie chciałabym przechodzić kolejnej choroby w ciąży.
Dziewczyny wiem że mamy jeszcze czas na takie sprawy ale są tutaj mamusie które już mają dzieci a chodzi mi o to co myślicie na temat szczepienia dzieci a dokładnie chodzi mi o te szczepienia w 1 dniach życia dziecka
znów jeden pod drugim sorki :zawstydzona/y:

Ten temat spędzał mi sen z powiek ale nie miałam wyjścia a raczej znajomości i zaszczepiłam dziecko tymi świńskimi szczepionkami ze szpitala. Teraz moja znajoma poleciła mi lekarza, który zapisze mi szczepionki bez timerosalu. Tylko, że trzeba je kupić w Czechach. Nie wiem jak to wyjdzie w praktyce ale chce je mieć i liczę na to, że w szpitalu nie będą robić problemów. Znajoma ma termin na wczoraj więc powie mi jak było :)

Ide budzic małą i jedziemy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry